Logo Search
Webinar Online

Strategieën en technieken voor gedragsbeïnvloeding (wegens succes herhaald)

Tuesday November 23 2021 from 3:30 PM to 5:30 PM

About the speakers

 1. Bas van den Putte

  Bas van den Putte

  Bas van den Putte is als hoogleraar Gezondheidscommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam al geruime tijd betrokken bij CASI. Hij zal het webinar openen met een overview van een aantal interventiestrategieën, waar in de literatuur onderzoek naar is gedaan.
 2. Celia Noordegraaf

  Celia Noordegraaf

  Celia Noordegraaf was als bestuurslid van Logeion verantwoordelijk voor de portefeuille Wetenschap en Professionalisering. In het dagelijks leven is zij interim communicatiemanager. Samen met Logeion-hoogleraar Christian Burgers jaagt zij de verbinding tussen wetenschap en praktijk aan vanuit het Centrum voor Strategische Communicatie (CSC). Insteek van het CSC is de meest recente inzichten uit de wetenschap ten goede te laten komen aan de praktijk én vice versa. Vanuit deze rol modereert zij dit CSC-webinar waarbij wetenschap en praktijk samenkomen.
 3. Christian Burgers

  Christian Burgers

  Christian Burgers is sinds 1 maart 2019 bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bekleedt de zogenaamde Logeion-leerstoel. Daarnaast is hij universitair hoofddocent Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich onder meer op overtuiging en betekenisgeving van maatschappelijke issues via taal. Hij heeft verschillende onderzoeksbeurzen verworven, waaronder een Veni-beurs en een Vidi-beurs van NWO. In dit CSC-webinar reflecteert hij vanuit zijn rol als hoogleraar Strategische Communicatie op de uitkomsten van de discussie.
 4. Michael Meyer

  Michael Meyer

  Michael Meyer is senior adviseur interne communicatie bij Orange Otters en specialist in complexe veranderingen. Toen hij in contact kwam met CASI zag hij al snel de mogelijkheden van deze aanpak voor interne communicatietrajecten. Orange Otters paste de systematiek met succes toe bij een aantal organisaties. Sinds de coronapandemie fysieke bijeenkomsten lastig maakt, werkt Orange Otters daarbij met digitale platforms zoals Miro. Michael, Roosmarijn Busch en Lisa Kortekaas zullen tijdens dit webinar laten zien hoe CASI in de interne communicatiepraktijk wordt toegepast.
 5. Nick van Gaalen

  Nick van Gaalen

  Nick van Gaalen is senior adviseur communicatie en gedragsverandering bij de Dienst Publiek en Communicatie van het ministerie van Algemene Zaken en coördineert het DPC-gedragsteam. Nick introduceert de methodiek en vertelt hoe het in praktijk wordt toegepast. CASI bestaat uit een systematisch stappenplan dat in een aantal sessies met interne en externe stakeholders wordt doorlopen om onderbouwde keuzes te maken voor gedragsinterventies. Het model identificeert negen gedragsbepalende factoren, omvat acht interventiestrategieën en 51 gedragstechnieken.

Kostenoverzicht:

Leden: € gratis
Logeion Young Professionals: € gratis
Niet-leden: € 10,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 15 november 2021. 

Dit jaar bestaat Logeion 75 jaar. Alle Logeion-leden kunnen dit jaar gratis naar 10 geselecteerde bijeenkomsten.  Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer van deze actie.