Logo Search
Online

Galjaarddag 2016

Thursday April 21 2016 from 1:30 PM to 5:45 PM

Location

Provinciehuis Zuid-Holland
Zuid-Hollandplein 1
2596 AW Den Haag
Galjaard_landscape.jpg

Welk project, actie of campagne in de communicatie verdient de Galjaardprijs 2016? Op 21 april vindt de 13e editie van de Galjaarddag plaats in het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. Tijdens de deze dag biedt Logeion (de mensen achter) de inzendingen een podium. De jaarlijkse Galjaardprijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende, innovatieve en effectieve communicatie in het publieke domein.

Welk project, actie of campagne in de communicatie verdient de Galjaardprijs 2016? Op 21 april vindt de 13e editie van de Galjaarddag plaats in het provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. Tijdens de deze dag biedt Logeion  (de mensen achter) de inzendingen een podium. De jaarlijkse Galjaardprijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende, innovatieve en effectieve communicatie in het publieke domein.

De middag wordt ingeluid door dagvoorzitter en gastheer Jeroen Koedam (hoofd communicatie Provincie Zuid-Holland). Na een welkom door Gedeputeerde Floor Vermeulen, is het woord aan de finalisten. Twaalf regiojury’s en de Galjaardcommissie hebben uit een vijftigtal inzendingen voordrachten gedaan. Hieruit selecteert de vakjury binnenkort de finalisten voor de Galjaardprijs 2016. Laat je inspireren door deze parels van publieke communicatie!

Na een traditie van Galjaardlezingen is het dit jaar tijd voor een vernieuwende aanpak. In een interview met Jacqueline van de Sande (algemeen directeur Beaumont Communicatie) deelt prof. dr. Denise de Ridder (hoogleraar Universiteit Utrecht) de laatste kennis over nudging, zelfregulatie en andere inzichten voor succesvolle gedragsbeïnvloeding.

De Ridder is hoofd van het Self Regulation Lab, waar zij onderzoek doet naar hoe mensen hun gedrag kunnen aanpassen: hoe zorgen we ervoor dat mensen kiezen voor de lange termijnbeloning. Bijvoorbeeld een gezond, fit lijf! In het Lab ontwikkelt zij strategieën om bijvoorbeeld een gezonde keuze leuk of vanzelfsprekend te maken. En dan ook nog zónder betutteling. Gekoppeld aan de Logeion-trends menselijke maat, netwerksamenleving, be real en real-time, deelt De Ridder haar zeer bruikbare kennis uit de psychologie voor communicatieprofessionals.

Inzendingen
Bekijk hier alle inzendingen. De Galjaardjury, bestaande uit juryvoorzitter Guido Rijnja, Vera de Witte (VNG), Reint Jan Renes (HU) en Louwra Weisfelt (GGZ Friesland, winnaar 2015) beoordeelt de inzendingen voor de Galjaardprijs 2016 op de criteria: inspirerend, innovatief en impact. Om deze parels op te sporen, zijn in alle provincies regiojury's actief geweest. Kijk voor meer informatie op www.galjaarddag.nl.

Over de Galjaarddag
Ter ere van overheidscommunicatieman Chiel Galjaard is sinds 1998 de Galjaarddag in het leven geroepen. Een dag waarop we elkaar inspireren en uitdagen. Sinds 2002 wordt tijdens de Galjaarddag de Galjaardprijs uitgereikt.

Optionele literatuur
Op 21 april wordt het Galjaardboek 2015 gepresenteerd, tijdens de Galjaarddag! Een boek vol mooie verhalen uit de inzendingen voor de Galjaardprijs 2015, waaronder de verhalen van de winnaar GGZ Fryslân: Niemand is zijn Stoornis, Wilco Berenschot/Twittercop uit Rotterdam en de Veiligheidsregio Twente waarbij de inwoners meedachten over hoe te handelen tijdens de eerste 15 minuten van een groot incident op het spoor. Prachtige cases uit de praktijk om te inspireren en van te leren!

Ook staan er in het boek bijdrages van de Smaakmakers van het Vak: Noelle Aarts, Betteke va Ruler, Guido Rijnja, Reint-Jan Renes én nog veel meer! Tal van invalshoeken waar de communicatieprofessional van nu zijn voordeel mee kan doen: Communicatie is een vak met een missie!

Het Galjaardboek is een initiatief van Miranda M. Mulder en Arjen P. van Leeuwen, oud-winnaars van de Galjaardprijs. Met dit initiatief geven ze invulling aan het belang van het delen van mooie verhalen. Elk verhaal verdient een podium!

Speciaal voor de bezoekers van de Galjaarddag is het Galjaardboek 2015 tijdens de lancering te koop voor de speciale prijs van € 17,50! Pinnen is helaas niet mogelijk.

Vanaf 22 april is het boek via www.hetboekenschap.nl en Bol.com  te koop voor € 21,95.

Over de sprekers

DeniseHU.jpg

Denise de Ridder

Prof.dr. Denise de Ridder is werkzaam bij de Afdeling Sociale Gezondheids en Organisatie Psychologie van de Universiteit Utrecht. Zij is directeur van het SelfRegulationLab (www.selfregulationlab.nl) waar onderzoek naar zelfregulatie van gedrag wordt gedaan.
Vermeulen.jpg

Floor Vermeulen

Floor Vermeulen is lid van het college van Gedeputeerde Staten; het dagelijks bestuur van de provincie. Gedeputeerde Floor Vermeulen is 5e waarnemend commissaris van de Koning.
Jacqueline van de Sande.jpg

Jacqueline van de Sande

Afgestudeerd in communicatie en bedrijfsantropologie. Sinds 1990 betrokken bij bestuurlijke processen, stedelijke vernieuwing en locatiemarketing. Was pionier bij Van Nimwegen & Partners en Leidsche Rijn. Richtte in 1997 Beaumont op. Zij ontwikkelde de leergang Marketing van Locaties, geeft masterclasses strategische communicatie & participatie en begeleidt complexe processen.
Jeroen Koedam 10 kl.jpg

Jeroen Koedam

Jeroen Koedam is hoofd Communicatie bij de provincie Zuid-Holland.

Provinciehuis Zuid-Holland

Zuid-Hollandplein 1
2596 AW DEN HAAG
Show on Google Maps

Openbaar vervoer
Met het openbaar vervoer is het provinciehuis bereikbaar via tramlijn 9 (halte Dr  Kuyperstraat) en de buslijnen 90, 385 en 386 (halte Boslaan). Het provinciehuis ligt aan het Zuid-Hollandplein 1, 2596 AW te Den Haag. Dit is op ongeveer 10 minuten lopen van station Den Haag CS (langs het Malieveld).

Auto
De parkeerruimte bij het provinciehuis is beperkt. Tijdens evenementen is het helemaal niet mogelijk bij het provinciehuis te parkeren. U wordt verzocht met ander vervoer te komen of te kiezen voor de parkeermogelijkheden in de buurt, zoals de parkeergarage onder het Malieveld.

Fiets
Er zijn fietsenrekken aan de linkerkant van de hoofdingang van het provinciekantoor. De hoofdingang is te bereiken via een 'oprit' aan de zijde van het provinciekantoor langs de Koningskade (de oprit ligt tussen een verkeerslicht met een kleine zijweg en een bushalte). Via deze oprit het binnenplein van het provinciekantoor recht oversteken naar de hoofdingang.

Prices

Niet-Leden
€ 130.00

Kostenoverzicht:
Leden: 65,00
Logeion Young Professionals: 32,50
Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 13 april 2016.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.