Logo Search
Webinar Online

Klimaatcommunicatie - CSC Webinar

Tuesday February 15 2022 from 4:00 PM to 5:00 PM
Klimaatcommunicatie 705x220.jpg

De klimaatverandering, of ook wel de klimaatcrisis, is een thema dat ook communicatieprofessionals niet onberoerd laat. Overheden, bedrijven, organisaties; iedereen is ervan doordrongen dat er iets moet gebeuren. Toch gebeurt er te weinig. Wat kan communicatie bijdragen aan de oplossing van dit maatschappelijke issue? Hoe wordt hier vanuit de wetenschap naar gekeken?

Dit webinar maakt deel uit van een nieuwe reeks webinars van het Centrum Strategische Communicatie, de zogenaamde CSC Webinars.

De klimaatverandering, of ook wel de klimaatcrisis, is een thema dat ook communicatieprofessionals niet onberoerd laat. Overheden, bedrijven, organisaties; iedereen is ervan doordrongen dat er iets moet gebeuren. Toch gebeurt er te weinig. Wat kan communicatie bijdragen aan de oplossing van dit maatschappelijke issue? Hoe wordt hier vanuit de wetenschap naar gekeken? In het CSC-webinar komen verschillende wetenschappers aan het woord.

Dr. Wim Elving is Lector Communication, Behaviour & the Sustainable Society aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij leidt het thema met een gesproken column.

Dr. Marijn Meijers is verbonden aan de Programmagroep Persuasive Communication op de Universiteit van Amsterdam. Zij onderzoekt met behulp van een virtuele supermarkt wat mensen kan helpen om milieuvriendelijker keuzes te maken als ze boodschappen doen. 

Prof. dr. Sander van der Linden is hoogleraar Sociale Psychologie in de Maatschappij en directeur van het Cambridge Social Decision-Making Lab bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Cambridge. Kan gedragswetenschap de klimaatcrisis oplossen, zo vraagt hij zich in een recent artikel af.

Over de sprekers

Celia Noordegraaf_vierkant.jpg

Celia Noordegraaf

Celia Noordegraaf was als bestuurslid van Logeion verantwoordelijk voor de portefeuille Wetenschap en Professionalisering. In het dagelijks leven is zij interim communicatiemanager. Samen met Logeion-hoogleraar Christian Burgers jaagt zij de verbinding tussen wetenschap en praktijk aan vanuit het Centrum voor Strategische Communicatie (CSC). Insteek van het CSC is de meest recente inzichten uit de wetenschap ten goede te laten komen aan de praktijk én vice versa. Vanuit deze rol modereert zij dit CSC-webinar waarbij wetenschap en praktijk samenkomen.
Christian-Burgers.png

Christian Burgers

Christian Burgers is sinds 1 maart 2019 bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bekleedt de zogenaamde Logeion-leerstoel. Daarnaast is hij universitair hoofddocent Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich onder meer op overtuiging en betekenisgeving van maatschappelijke issues via taal. Hij heeft verschillende onderzoeksbeurzen verworven, waaronder een Veni-beurs en een Vidi-beurs van NWO. In dit CSC-webinar reflecteert hij vanuit zijn rol als hoogleraar Strategische Communicatie op de uitkomsten van de discussie.
Meijers 220x220.jpg

Marijn Meijers

Dr. Marijn Meijers is verbonden aan de Programmagroep Persuasive Communication op de Universiteit van Amsterdam. Zij onderzoekt met behulp van een virtuele supermarkt wat mensen kan helpen om milieuvriendelijker keuzes te maken als ze boodschappen doen.
Sander vd Linden 220x220.jpg

Sander van der Linden

Prof. dr. Sander van der Linden is hoogleraar Sociale Psychologie in de Maatschappij en directeur van het Cambridge Social Decision-Making Lab bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Cambridge.
0.jpg

Wim Elving

Wim Elving is Lector Sustainable Communication bij de Hanzehogeschool Groningen.

Prices

Niet-Leden
€ 10.00

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Young Logeion: € 0,00
Niet-leden: € 10,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 7 februari 2022. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.