Logo Search
Webinar Online

Achter de schermen van een kabinetsformatie

Wednesday March 24 2021 from 4:00 PM to 5:30 PM
banner met vier foto's.jpg

Heb je altijd al willen weten hoe een kabinetsformatie verloopt en wat je als organisatie tijdens de formatie wel of vooral niet moet doen? Schrijf je dan in voor een webinar op woensdag 24 maart, een dag na de installatie van de Tweede Kamer. Dan organiseren Logeion en de BVPA samen een webinar over hoe een kabinetsformatie verloopt, interessant voor communicatieprofessionals en public affairs professionals. In dit webinar van 16:00 – 17:00 uur gaan vier experts in op de theorie en de praktijk van het onderhandelen en het formeren, met voldoende ruimte voor vragen en discussie. Dit webinar is gratis voor leden van Logeion en de BVPA, niet-leden betalen EUR 15.

Heb je altijd al willen weten hoe een kabinetsformatie verloopt en wat je als organisatie tijdens de formatie wel of vooral niet moet doen? Een dag na de installatie van de Tweede Kamer organiseren Logeion en de BVPA samen een webinar over hoe een kabinetsformatie verloopt, interessant voor communicatieprofessionals en public affairs professionals.

In het webinar gaan vier experts: Arco Timmermans (bijzonder hoogleraar public affairs aan de Universiteit Leiden), Fred Teeven (public affairs consultant), Saskia ter Kuile (vakgroepleider Marketing en Communicatie bij Vilans) en Tim Masselink (managing consultant bij Berenschot) in op de theorie en de praktijk van het onderhandelen en het formeren. Onder de bezielende leiding van Drea Berghorst is er aan het einde van het webinar voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Het webinar is een gratis bijeenkomst voor leden van Logeion en de BVPA.

Over de sprekers

LOGNW_fotoArcoTimmermans_vierkant.jpg

Arco Timmermans

Prof. dr. Arco Timmermans is sinds 1 september 2013 bijzonder hoogleraar Public Affairs aan de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden en is verbonden aan het Instituut Bestuurskunde aan dezelfde faculteit. Van 2009 tot eind 2013 was hij onderzoeksdirecteur van het Montesquieu Instituut in Den Haag, per januari 2014 is hij daar fellow. Arco Timmermans studeerde politiek-bestuurlijke wetenschappen in Leiden, promoveerde aan het Europees Universitair Instituut in Florence en werkte achtereenvolgens bij de TU Delft, de Universiteit Twente en sinds 2007 bij de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek gaat over het speelveld en het spel van belangenbehartiging in de politiek, de dynamiek van de politieke en maatschappelijke agenda in Nederland en Europa en over hoe spelers hun strategie ontwikkelen om te overleven en daarbij coalities te sluiten.
Fred Teeven.jpg

Fred Teeven

Na een carrière als officier van justitie, was Teeven in 2002-2003 fractievoorzitter van Leefbaar Nederland. In 2010 keerde hij terug in de Tweede Kamer, nu voor de VVD. Hij was staatssecretaris op het ministerie van Justitie in het kabinet Rutte I en Rutte II. Teeven is thans als public affairs consultant verbonden aan het bureau van Meines Holla & Partners
Tim Masselink.jpg

Tim Masselink

is managing consultant bij Berenschot. Daarvoor was hij verbonden aan het Nederlands Instituut voor internationale betrekkingen ‘Clingendael’ in Den Haag, waar hij vijf jaar lang training gaf in internationaal onderhandelen aan Nederlandse en buitenlandse diplomaten, internationale ngo’s en het bedrijfsleven. Tim heeft daarnaast ook gewerkt bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. Tim is psycholoog en politicoloog en is verbonden aan het De Witt Institute for Advanced Negotiations. Hij is mede-auteur van het boek Toponderhandelaars.

Prices

Leden BVPA
Free
Niet-Leden
€ 15.00

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Leden BVPA: € 0,00
Logeion Young Professionals: € 0,00
Niet-leden: € 15,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 16 maart. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.