Logo Zoeken
Enter-the-firm Amsterdam Online

Humor & Communicatie - Boom Chicago

donderdag 30 januari 2020 van 15:30 uur tot 18:15 uur

Locatie

Boom Chicago Theater
Rozengracht 117
1016 LV Amsterdam
Landscaper.jpg

Ken je het gevoel dat je je communicatie nog sterker en effectiever kunt maken en niet goed meer weet hoe dat te doen? Daar kun je verandering in aanbrengen. Hoe? Ontdek hoe humor een rol kan spelen in effectieve en impactvolle communicatie. Humor helpt om met weerstand tegen vernieuwing om te gaan, het creëert draagvlak voor verandering en zorgt ervoor dat informatie beter beklijft. Samen met de communicatieafdeling van de gemeente Amsterdam en de creatieve theatermakers van Boom Chicago organiseert Logeion een unieke en innovatieve bijeenkomst. Humor is de rode draad: aan de hand van talloze voorbeelden uit de Amsterdamse praktijk zul je zien waar hun communicatie-inspanningen goed gingen en ook waar deze uit de bocht vlogen. Na deze cases zetten we ons schrap voor een speciaal programma van Boom Chicago. Een mix van op maat gemaakte inhoud, met op improvisatietheater gebaseerde oefeningen die we in tweetallen of trio’s in de zaal uitvoeren.  

Een uniek innovatief programma-op-maat van Boom Chicago i.s.m. gemeente Amsterdam. Met bijdragen van Bart Veilbrief (Gemeente Amsterdam), Sebas van der Sangen (Gemeente Amsterdam) en Christian Burgers (Logeion-leerstoel Strategische Communicatie, Universiteit van Amsterdam). 

Ken je dat gevoel dat je je communicatie nog sterker en effectiever kunt maken en niet goed meer weet hoe dat te doen? Daar kun je verandering in aanbrengen. Ontdek hoe humor een rol kan spelen in effectieve en impactvolle communicatie. Humor helpt om met weerstand tegen vernieuwing om te gaan, het creëert draagvlak voor verandering en zorgt ervoor dat informatie beter beklijft. Samen met de communicatieafdeling van de gemeente Amsterdam en de creatieve theatermakers van Boom Chicago organiseert Logeion een unieke en innovatieve bijeenkomst in het Boom Chicago Theater aan de Rozengracht in Amsterdam.

Onze bijzonder hoogleraar Christian Burgers trapt de middag af met een korte inleiding waarin hij dieper ingaat op de rol van humor in communicatie. Daarna is het de beurt aan Bart Veilbrief en Sebas van der Sangen van de gemeente Amsterdam. Humor is de rode draad: aan de hand van talloze voorbeelden uit de Amsterdamse praktijk laten zij zien waar hun communicatie-inspanningen goed gingen en ook waar deze uit de bocht vlogen. Na deze cases van onze collega’s uit Amsterdam zetten we ons schrap voor een op maat gemaakt programma van Boom Chicago.

Speciaal voor Logeion schrijven zij een uniek programma: een mix van op maat gemaakte inhoud met op improvisatietheater gebaseerde oefeningen die we in tweetallen of trio’s in de zaal uitvoeren. Natuurlijk zal de “roast” tijdens deze middag niet ontbreken. Ons wordt een hilarische spiegel voorgehouden over ons vak, waarin de junior communicatie-adviseur, de ZZP-er, de bureaudirecteur, de senior adviseur en de leidinggevende voorbij komen. En allemaal met hun eigenaardigheden. In hun afsluiting delen ze tips en adviezen om humor nog beter in te zetten in ons vak en om onze effectiviteit en toegevoegde waarde te vergroten.

Boom Chicago is een creatieve organisatie die innovatieve comedyshows, op maat gemaakte programma’s en content maakt voor interne en externe campagnes en events. Boom Chicago introduceerde meer dan 25 jaar geleden het improvisatietheater in Nederland bij het grote publiek en maakte sindsdien meer dan een miljoen mensen aan het lachen.

Let op: de introductie van Christian Burgers en de collega’s van de gemeente Amsterdam is in het Nederlands, het voor Logeion op maat gemaakte programma van Boom Chicago is in het Engels. 

Over de sprekers

Foto Bart Veilbrief - vierkant.jpeg

Bart Veilbrief

Bart Veilbrief werkt inmiddels al zo’n 15 jaar als voor de gemeente Amsterdam, eerst als communicatieadviseur, nu als manager van de redacties. Zo werkte hij aan verschillende opdrachten in de gemeente, voornamelijk in ruimtelijke projecten (o.a. ArenA gebied, Rode Loper) maar ook was hij verantwoordelijk voor de communicatie rond evenementen als Koninginnedag. Sinds 2015 is hij manager van de afdeling redacties bij het Amsterdamse Communicatiebureau en zo verantwoordelijk voor het beheer van alle grote gemeentelijke media, zoals de website Amsterdam.nl, de social media, de krant en het gemeentelijke intranet. Bart heeft een brede achtergrond in o.a. media (magazines en digitaal), reclame en marketingcommunicatie. Naast zijn werk voor de gemeente werkte hij ook jarenlang onbezoldigd als communicatiemanager voor verschillende goede doelen, zoals Alpe d’HuZes.
logo Boom Chicago_200x200.jpg

Boom Chicago

Boom Chicago is een creatieve organisatie die innovatieve comedyshows, op maat gemaakte programma’s en content maakt voor interne en externe campagnes en events. Boom Chicago introduceerde meer dan 25 jaar geleden het improvisatietheater in Nederland bij het grote publiek en maakte sindsdien meer dan een miljoen mensen aan het lachen.
Christian-Burgers.png

Christian Burgers

Christian Burgers is sinds 1 maart 2019 bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bekleedt de zogenaamde Logeion-leerstoel. Daarnaast is hij hoogleraar Communication and Organisations aan dezelfde universiteit. Zijn onderzoek richt zich onder meer op overtuiging en betekenisgeving van maatschappelijke issues via communicatie en taal. Hij heeft verschillende onderzoeksbeurzen verworven, waaronder een Veni-beurs en een Vidi-beurs van NWO. In dit CSC-webinar reflecteert hij vanuit zijn rol als hoogleraar Strategische Communicatie op de uitkomsten van de discussie.
Sebas van der _200x200.jpg

Sebas van der Sangen

Sebas van der Sangen is hoofdredacteur gemeentelijke media bij de gemeente Amsterdam. Hij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de redactie en de redactionele formule. Zo creëerde hij een 'newsroom' waar alle interne en externe media van de stad Amsterdam samenkomt. Eerder werkte hij als communicatieadviseur en projectmanager voor de gemeente en was hij persvoorlichter en city marketeer bij Amsterdam Marketing.

Boom Chicago Theater

Rozengracht 117
1016 LV AMSTERDAM
Bekijk op Google Maps

Boom Chicago is een creatieve organisatie die innovatieve comedyshows, op maat gemaakte programma’s en content maakt voor voor interne en externe campagnes en events. Boom Chicago introduceerde meer dan 25 jaar geleden het improvisatietheater in Nederland bij het grote publiek en maakte sindsdien meer dan een miljoen mensen aan het lachen.

Bereikbaarheid
Auto en parkeren

Betaald parkeren kan op diverse plekken nabij het theater. Raadpleeg daarvoor de bezoekersinformatie van Boom Chicago.

Openbaar vervoer
Tram 5, 13, 17 en 19 stoppen op de Rozengracht/Marnixstraat, vanaf daar is het 2 minuten lopen. Tram 7 stopt aan de Elandsgracht en vervolgens 5 minuten lopen naar het theater. Raadpleeg de bezoekersinformatie van Boom Chicago en plan je reis met OV met 9292.nl

Prijzen

Niet-Leden
€ 85,00

Let op: voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: 42,50 
Young Logeion: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 22 januari 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.