Logo Zoeken
Online

De Logeion-nieuwjaarsbijeenkomst 2020

donderdag 9 januari 2020 van 16:00 uur tot 18:15 uur

Locatie

Beeld en Geluid Den Haag
Zeestraat 82
2518 AD 's-Gravenhage
Coverfoto Nieuwjaarbijeenkomst.jpg

De Logeion-nieuwjaarsbijeenkomst vindt opnieuw plaats in het recent vernieuwde Beeld en Geluid Den Haag. Als eerste zal Logeion-voorzitter Wieneke Buurman plannen en ontwikkelingen voor het vak en de vereniging toelichten, waarna dr. Christian Burgers (hoogleraar Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam) zijn maidenspeech voor Logeion-leden houdt over de rol van humor in communicatie. Het formele gedeelte sluiten we af met een bijdrage van Mieke Kerkhof, gynaecoloog bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en kampioen ikjes-schrijver op de achterkant van de NRC.

De Logeion-nieuwjaarsbijeenkomst vindt opnieuw plaats in het recent vernieuwde Beeld en Geluid Den Haag. Als eerste zal onze voorzitter Wieneke Buurman plannen en ontwikkelingen voor het vak en de vereniging toelichten, waarna dr. Christian Burgers (hoogleraar Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam) zijn maidenspeech voor Logeion-leden houdt over de rol van humor in communicatie.

We sluiten het formele gedeelte af met een bijdrage van Mieke Kerkhof, gynaecoloog bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en kampioen ikjes-schrijver op de achterkant van de NRC. Mieke is voortdurend bezig met taal, humor en woordspelingen. Haar eerste boek 'Even ontspannen, mevrouw' staat vol met grappige verhalen uit haar praktijk, waar zij werkt als gynaecoloog.

Vervolgens heffen we met elkaar het glas op het nieuwe jaar en is er voldoende tijd om oude en nieuwe bekenden te spreken. We hopen op 9 januari samen met jou het jaar 2020 in te luiden. Ben je erbij?

Aanmelden
Deze feestelijke bijeenkomst is exclusief voor Logeion-leden, de toegang is gratis (incl. hapjes en twee drankjes). Het is van belang dat je voor het aanmelden rechtsboven op de Logeion-website inlogt, zodat het systeem je als Logeion-lid herkent. Let op: er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus vol is helaas vol in dit geval. Zorg dat je er op tijd bij bent!

Over de sprekers

Christian-Burgers.png

Christian Burgers

Christian Burgers is sinds 1 maart 2019 bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bekleedt de zogenaamde Logeion-leerstoel. Daarnaast is hij hoogleraar Communication and Organisations aan dezelfde universiteit. Zijn onderzoek richt zich onder meer op overtuiging en betekenisgeving van maatschappelijke issues via communicatie en taal. Hij heeft verschillende onderzoeksbeurzen verworven, waaronder een Veni-beurs en een Vidi-beurs van NWO. Tijdens CSC-bijeenkomsten reflecteert hij vanuit zijn rol als hoogleraar Strategische Communicatie op de uitkomsten van de discussie.
Mieke Kerkhof_200x200.jpg

Mieke Kerkhof

Mieke Kerkhof (1962) werd geboren in Twente en is sinds 1998 gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Haar leven lang heeft zij oog voor positieve emoties; haar antenne is altijd uitgeschoven. Zo vangt zij bijzondere voorvallen op en deelt ze genereus met iedereen die het horen wil. In haar eigen praktijk beleeft ze van alles en de (papieren) krant leest zij met een schaar. In 2012 bestond de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) 125 jaar. Mieke Kerkhof stelde toen een jubileumbundel samen met citaten en anekdotes, afkomstig van de werkvloer van gynaecologen. Onder de titel ‘Even ontspannen, mevrouw’ verscheen een publieksversie van dit boek in 2014 bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam met een voorwoord van Brigitte Kaandorp. Later volgde ‘Klaar is Kees’, gevuld met anekdotes rondom het levenseinde, met een voorwoord van Youp van ’t Hek. Mieke Kerkhof heeft meer dan 50 NRC ikjes gepubliceerd en is daarnaast columnist van NTOG, Arts en Auto en het KBO ouderenblad. Op 9 januari neemt deze bevlogen gynaecoloog je mee in haar wereld waarin humor haar op de been houdt in lastige situaties. Zij houdt een voordracht over de twee zekerheden in het leven. (foto: Suzanne van der Kerk)
wieneke buurman foto.jpg

Wieneke Buurman

Wieneke Buurman is voorzitter van Logeion. Buurman heeft een kwart eeuw ervaring in het communicatievak en kent het dan ook van binnen en van buiten. Ze heeft verschillende functies als manager van communicatieafdelingen vervuld, zowel bij de overheid (provincie Gelderland) als in het bedrijfsleven (o.a. Endemol Nederland en Datelnet). Van 2005 tot 2010 heeft ze dergelijke functies op interimbasis vervuld, onder meer bij General Motors, ASR, Rabobank en de gemeente Nijmegen.

Beeld en Geluid Den Haag

Zeestraat 82
2518 AD 'S-GRAVENHAGE
Bekijk op Google Maps

Beeld en Geluid Den Haag is dé plek waar je de invloed van communicatie ervaart. In november 2017 is het museum na een grootschalige verbouwing heropend. Het museum bestaat al sinds 1929. In dat jaar werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het museum gevestigd aan de Zeestraat, in de voormalige Koninklijke Bazar. Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Zo zijn er tentoonstellingen over zintuigen, over kunst, de maatschappij en de mens.

Openbaar vervoer
Raadpleeg de bezoekersinformatie van Beeld en Geluid Den Haag voor je reis met het OV. Er rijden trams en bussen vanaf zowel Den Haag Hollands Spoor als Den Haag Centraal.

Parkeren (tegen betaling)
Parkeer eenvoudig op Plein 1813 of in de parkeergarage aan Mauritskade 4. Je loopt vanaf deze plek in 3 minuten naar Beeld en Geluid Den Haag.

Plan je route met Google Maps:

Kostenoverzicht:
Deelname is gratis en alleen voor Logeion-leden.

Log in om jezelf aan te melden. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij! 

Kosteloos annuleren kan tot vrijdag 3 januari 2020. Helaas komt het bij onze gratis bijeenkomsten nogal eens voor dat mensen op het laatste moment afzeggen of niet aanwezig zijn. Daarom hebben we besloten om bij no-shows die hun aanmelding niet voor 3 januari 2020 geannuleerd hebben een bedrag van €20,00 in rekening te brengen.