Logo Zoeken
Online

Communicatie in positie – prof.dr. Betteke van Ruler

dinsdag 10 december 2019 van 13:30 uur tot 17:00 uur

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
CC-Betteke_705x220.png

De kijk op communicatie en de rol van de communicatieprofessional is aan het veranderen. Waarin moet je meegaan en waarin niet en wat betekent dit dan voor jouw visie en aanpak? Hoe zorg je ervoor dat communicatie in de organisatie aandacht krijgt? En dat jouw dienstverlening past op wat nodig is? In dit zeer interactieve CommunicatieCollege stelt prof.dr. Betteke van Ruler dit soort zaken aan de orde. Onder leiding van Daniëlle Tamis (directeur/eigenaar van PR-bureau HvdM) gaan we met elkaar in gesprek.

Inclusief het boek ‘Communicatie in positie in 3 stappen’ t.w.v. €34,95.

De kijk op communicatie en de rol van de communicatieprofessional is aan het veranderen. Waarin moet je meegaan en waarin niet en wat betekent dit dan voor jouw visie en aanpak? Hoe zorg je ervoor dat communicatie in de organisatie aandacht krijgt? En dat jouw dienstverlening past op wat nodig is? In dit zeer interactieve CommunicatieCollege stelt prof.dr. Betteke van Ruler dit soort zaken aan de orde. Volgens haar is er geen standaard voor ons vak, maar moet je je wel realiseren dat de positie die communicatie in de organisatie heeft, alles te maken heeft met de aandacht die ervoor is en de taken die aan de communicatieprofessional worden toebedeeld.

Tijdens dit college doet Betteke voorstellen hoe jij jezelf als communicatieadviseur in positie kunt brengen en hoe je beter tot je recht kunt komen als deskundige gesprekspartner. Zij ziet communicatie als een basisproces en zelfs als een productiefactor. Hoe zie jij dat eigenlijk? Onder leiding van Daniëlle Tamis (directeur/eigenaar van PR-bureau HvdM) gaan we met elkaar in gesprek. Wat betekent agile werken, de dialoog aangaan en je bemoeien met de purpose van de organisatie, om maar eens een paar kwesties van vandaag te noemen? Het wordt gegarandeerd een college met veel stof tot nadenken, mis het niet!

Nieuwsgierig geworden naar dit CommunicatieCollege? Lees hier alvast het interview met Betteke van Ruler.

Dit CommunicatieCollege is een initiatief van Logeion en haar Centrum Strategische Communicatie (CSC). Het CSC is de plek waar de communicatiewetenschap en -praktijk elkaar ontmoeten. Onderzoekers en docenten (van universiteiten, hogescholen en particuliere onderwijsinstellingen) en communicatieprofessionals verkennen elkaars werkterrein, delen kennis en ontwikkelen samen relevante onderzoeksvragen. De verdieping en verrijking die deze ontmoetingen opleveren geven richting aan de verdere professionalisering van het vak communicatie. Voor meer informatie, zie de website van het Centrum Strategische Communicatie.Dit CommunicatieCollege wordt mede mogelijk gemaakt door Babbage Company.Over de sprekers

betteke-van-ruler-poging2.jpg

Betteke van Ruler

Betteke van Ruler is emeritus-hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft een lange carrière achter de rug, eerst als communicatieprofessional, daarna als docent communicatie in het hbo en sinds 1996 als wetenschapper. In de loop van de tijd heeft zij talloze boeken en artikelen gepubliceerd over het communicatievak. Haar laatste boek 'Strategisch communicatie frame II' ligt vanaf eind november 2023 in de winkels. In 2014 is de Van Ruler Academy opgericht waarin ze een brug slaat tussen theorie en praktijk. Betteke van Ruler is tevens erelid van Logeion.
Danielle Tamies_200x200.jpg

Daniëlle Tamis

Daniëlle Tamis is directeur/eigenaar van PR-bureau HvdM. Samen met het team van 16 mensen ontwikkelt zij PR-strategieën en -campagnes met maatschappelijke impact. Dit doet zij onder andere voor Samsung, Arla Foods en diverse ministeries. Daniëlle is in 1999 afgestudeerd bij Betteke van Ruler aan de Vrije Universiteit in Beleid, Communicatie en Organisatie.

Vrije Universiteit Amsterdam

De Boelelaan 1105
1081 HV AMSTERDAM
Bekijk op Google Maps

ATTENTIE: registratie deelnemers is in het restaurant, direct rechts na de hoofdingang, trappetje op.

De bijeenkomst zelf vindt plaats in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit aan De Boelelaan in collegezaal KC-07.

Auto
De VU is vanuit alle richtingen via de ringweg A10 om Amsterdam bereikbaar. Je volgt die rondweg tot de afslag S108 (Oud Zuid/Buitenveldert/Olympisch stadion). Aan het eind van de afrit linksaf de Amstelveenseweg (richting VUmc/Zuidas/Amsterdamse bos/Amstelveen) oprijden. Na 200 meter bij het VU medisch centrum sla je linksaf De Boelelaan op. Bij de volgende kruising zie je de VU Campus rechts voor je, met verderop aan de De Boelelaan het Hoofdgebouw.

Parkeren
Je kunt als bezoeker van de VU parkeren in garage P3 VU Campus. Deze ligt onder het Nieuwe Universiteitsgebouw en is te bereiken via de Van der Boechorststraat. Via de voetgangersuitgangen (De Boelelaan en Campusplein) bereik je eenvoudig de verschillende VU gebouwen. Meer informatie over parkeervoorzieningen van VU-VUmc vind je op www.parkerenbijvu.nl.

Openbaar vervoer:
Op de VU-website vind je een routebeschrijving voor het openbaar vervoer. Plan je reis via 9292.nl.

Prijzen

Niet-Leden
€ 170,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht:
Leden: €85,00
Young Logeion: €42,50
Niet-leden: €170,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 2 december 2019. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.