Logo Zoeken
Masterclass Rotterdam Online

Leiderschapscommunicatie m/v

maandag 25 november 2019 van 16:00 uur tot 20:15 uur

Locatie

Maaspodium
Sint-Jobsweg 3
3024 EH Rotterdam
Leiderschapscommunicatie_705x220.jpg

Als zaken echt ingewikkeld worden neemt de roep om leiderschap toe. Maar hoe adviseren we onze directies en/of bestuurders als het er echt op aankomt en het spannend wordt? Begrijpen we dan waar het om draait bij leiderschap? In deze bijzondere masterclass spreken Manfred van Doorn (een internationaal actief leiderschapstrainer) en Rozemarijn Dols (auteur van o.a. het boek Is the lady for the turning?) over de verschillen tussen mannelijke- en vrouwelijke leiderschapscommunicatie en over de kracht van verhalen, betekenisgeving, de impact van goede communicatie en humor. In het tweede deel gaan we samen met Simone Bel (gespecialiseerd in o.a. vrouwelijk leiderschap en jarenlang werkzaam als directeur corporate communicatie PostNL) de opgedane inzichten vertalen naar de praktijk van communicatieafdelingen en ontdekken hoe we met meer impact onze interne opdrachtgevers kunnen adviseren.

Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Platform Communicatie Rotterdam.

Als zaken echt ingewikkeld worden neemt de roep om leiderschap toe. Maar hoe adviseren we onze directies en/of bestuurders als het er echt op aankomt en het spannend wordt? Begrijpen we dan waar het om draait bij leiderschap? Hoe helpen we hen het goede verhaal te vertellen op het juiste moment met de juiste tone-of-voice? En hoe sluiten we goed aan bij hun eigen stijl?

Op 25 november hebben we Manfred van Doorn (een internationaal actief leiderschapstrainer) en Rozemarijn Dols (auteur van o.a. het boek Is the lady for the turning?) uitgenodigd voor een, in meerdere opzichten, bijzondere masterclass. Over verschillen tussen mannelijke- en vrouwelijke leiderschapscommunicatie maar ook over de kracht van verhalen, betekenisgeving, de impact van goede communicatie en humor. Hun jarenlange ervaring staat garant voor veel inzichten. Maar ook de vorm waarin deze masterclass wordt aangeboden door Logeion in samenwerking met Platform Communicatie Rotterdam (PCR) is bijzonder. Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden verwerken de sprekers tientallen fragmenten uit films en van speeches in hun presentatie. Het MAAS theater biedt daarvoor een mooie en passende setting.

In het tweede deel van de masterclass gaan we samen met moderator Simone Bel (gespecialiseerd in o.a. vrouwelijk leiderschap en jarenlang werkzaam als directeur corporate communicatie PostNL) de opgedane inzichten vertalen naar de praktijk van communicatieafdelingen en ontdekken hoe we met meer impact onze interne opdrachtgevers kunnen adviseren.

Dus wil je weten hoe je jouw directeur, bestuurder of leidinggevende het beste kan adviseren als het gaat om communicatie? Wil je ervaren wat de kracht is van herhaling, humor en goed gebruik van metaforen? En sta je open voor een bijzondere bijeenkomst met veel film en debat? Blok 25 november in de agenda!

Lees hier meer over Platform communicatie Rotterdam.

Over de sprekers

Manfred van Doorn_200x200.jpg

Manfred van Doorn

Manfred van Doorn is een internationaal actief leiderschapstrainer. Hij werkt geregeld in grote MD-programma’s van multinationals zoals Pon, SHV, Transavia, Redevco, IBM, Deloitte en Triodos. Hij geeft eveneens trainingen aan NGO’s als Greenpeace en aan zorginstellingen zoals Vita en Spirit. Bij het Institute for Management Studies geeft hij trainingen aan leiders van Fortune 500 bedrijven. Zijn training voor IMS London kreeg de hoogste score ooit. In Nederland was Manfred ruim tien jaar hoofddocent in het prestigieuze Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat ook internationaal navolging kreeg. In dit programma stond het door hem ontworpen Double Healix model centraal. Ook geeft hij geregeld les aan leiders van andere ministeries en overheidsorganen. Manfred van Doorn is van oorsprong psycholoog-psychotherapeut. Hij gebruikt zijn grote ervaring, mensenkennis en humor om leiders in het centrum van hun kracht en talenten te helpen komen. Hij staat bekend om zijn voorliefde voor en kennis van films, die hij veelvuldig gebruikt ter ondersteuning van leiderschapsontwikkeling. Het door hem ontwikkelde Double Healix model voor Leiderschap is zeer goed aan te wenden bij het ontwerpen van MD-programma’s, in het bijzonder door de narratieve structuur van het model, de levendige voorbeelden uit films en documentaires en de aandacht voor paradoxen, veelzijdig leiderschap en diversiteit. Manfred werkt met een internationaal team aan het ontwikkelen van MovieLearning. Dit is een grootschalige community-based online leeromgeving op basis van filmbeelden en verhalen aan de hand van het Double Healix model. MovieLearning wordt ingezet ten behoeve van organisatie- en leiderschapsontwikkeling, maar ook voor opvoeding, pedagogie en de transitie naar een duurzame samenleving.
Rozemarijn Dols_200x200.jpg

Rozemarijn Dols

Rozemarijn Dols studeerde Sociale en Arbeids- en Organisatie-psychologie. In de jaren daaropvolgend heeft zij verschillende vervolgopleidingen gevolgd zoals ‘Het hanteren van disfunctionele en irrationele processen in organisaties’, psychoanalytische gesprekstechnieken en de opleiding tot Certified Double Healix trainer/presentator. Zij richt zich op persoonlijke, team- en leiderschaps-ontwikkeling in de volle breedte. Voordat zij zich vestigde als zelfstandig psycholoog was Rozemarijn zeven jaar verbonden aan adviesbureau LTP als directielid en senior adviseur, waarbij zij verantwoordelijk was voor de Development-activiteiten. Met circa 25 jaar advieservaring in zowel de profit als de not-for-profit sfeer en 10 jaar managementervaring beschikt Rozemarijn over veel kennis en ervaring als het gaat om ontwikkelen van medewerkers en leidinggevenden. Bij (management) coaching gaat zij uit van iemands kracht. Zij gebruikt verschillende bekende ontwikkelingsmodellen vanuit verschillende invalshoeken en methodieken: analytische psychologie, systeemtheoretische bril, provocatieve coaching, Double Healix model, en werken met filmfragmenten om de leerstof beter te laten beklijven. Rozemarijn is auteur van verschillende boeken, waaronder ‘Houston, we’ve got a problem – leiderschapslessen uit films’ en samen met Manfred van Doorn schreef zij het boek ‘Stuur zelf je team – Teamfasen, teamrollen, teamleiderschap’.

Maaspodium

Sint-Jobsweg 3
3024 EH ROTTERDAM
Bekijk op Google Maps

Maaspodium is een theater gelegen in het Lloydkwartier in Rotterdam. Maas theater en dans maakt kwaliteitstheater en -dans in alle soorten en maten. Grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor in de klas, kleine festivalacts en locatietheater. 

Openbaar vervoer
Maaspodium is goed bereikbaar met tram, metro en waterbus/watertaxi. Kijk van te voren even bij de bezoekinfo van Maaspodium.
Plan je reis met het openbaar vervoer met 9292.nl of de app. 

Auto en parkeren
In het Lloydkwartier is er bijna altijd voldoende parkeergelegenheid. In de straten rondom het Maaspodium is het van ma t/m za 9:00 – 18:00 uur betaald parkeren. Je kan hier uitsluitend kenteken parkeren; contant betalen is niet mogelijk.
Je kunt ook gebruikmaken van parkeergarage Q-Park Schiecentrale op enkele minuten lopen van het theater. Ook hier betaal je met pinpas of creditcard.
Kijk van te voren even bij de bezoekinfo van Maaspodium.

Prijzen

Niet-Leden
€ 165,00

Let op: voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden:  95,00
Young Logeion: € 47,50
Niet-leden: € 165,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 17 november 2019.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.