Logo Zoeken
Congres Bussum Online

Nationaal Congres Publieke Communicatie 2019

donderdag 31 oktober 2019 van 11:30 uur tot 18:00 uur

Locatie

Spant Congrescentrum
dr. Abraham Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum

Over de sprekers

 1. Fidan Ekiz

  Fidan Ekiz

  Fidan Ekiz is een Nederlandse journaliste, presentatrice en documentairemaakster. Fidan studeerde journalistiek in Utrecht waarna ze aan de slag ging voor het Rotterdams Dagblad. Na de inval in Irak in 2003 deed Ekiz verslag vanaf de Turks-Iraakse grens en werd ze later de opvolger van Jessica Lutz als correspondent namens RTL Nieuws en de kranten van de Geassocieerde Pers Diensten in Istanboel. Hierna verruilde ze haar baan als verslaggever voor een baan als redacteur bij Pauw & Witteman. Tijdens de zomerstop van dit programma in 2010 maakte Ekiz als ode aan haar Turkse familie de vijfdelige documentaire Veerboot naar Holland over vijf Turkse gezinnen die naar Nederland emigreerden. Ze interviewde hiervoor onder meer haar eigen ouders. In 2016 maakte ze de zesdelige documentaire De Pen & Het Zwaard over de persvrijheid in zes zeer uiteenlopende landen. Vanaf september 2018 presenteert ze het televisieprogramma De Nieuwe Maan. Vanaf 11 oktober 2018 is ze te zien in Vrouw op Mars, een 6-delige reportageserie over feminisme, van BNNVARA. Fidan Ekiz was daarnaast ook te zien in het discussieprogramma Vrouw & Paard en sinds 2012 schuift ze regelmatig aan als tafeldame bij De Wereld Draait Door en WNL. Ze is columniste bij het Algemeen Dagblad, Vrij Nederland en Talkies Magazine. In 2017 werd aan haar de Duidelijketaalprijs toegekend.
 2. Friso Fennema

  Friso Fennema

  Friso Fennema begon in februari 2018 als plaatsvervangend directeur bij IenW. Hij begon zijn loopbaan in Communicatie in het campagneteam van het CDA en werkte vervolgens bij een communicatieadviesbureau, diverse ministeries en de VVD-Tweede Kamerfractie. Tussen 2009 en 2011 werkte hij als coördinator communicatieadvies en campagnes voor een voorganger van het huidige ministerie van IenW (Verkeer en Waterstaat). Friso Fennema studeerde Politicologie aan de Radboud Universiteit.
 3. Froukje de Jonge

  Froukje de Jonge

  Froukje de Jonge (CDA) is sinds september 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Stadskanaal. Zij was eerder fractievoorzitter van het CDA in de raad van Almere waar zij wethouder en locoburgemeester was met in haar portefeuille o.a. participatie, vluchtelingenopvang, werk en Inkomen, huiselijk geweld en Veilig Thuis, organisatie en personeelszaken en publiekszaken. Daarvoor was zij 13 jaar werkzaam in het Flevoziekenhuis. Daar bekleedde zij diverse functies, waaronder als dienstdirecteur concernstaf en als secretaris van de Raad van Bestuur. Zij was naast haar studie rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen, werkzaam op het landelijk partijbureau van het CDA.
 4. Guido Rijnja

  Guido Rijnja

  Grondlegger van dilemmalogica is Guido Rijnja. Guido werkt als adviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en adviseert kabinet en ministeries over de te voeren communicatiestrategie. Van corona tot stikstof en van omgevingswet tot het herstel van vertrouwen in de overheid. Hij promoveerde op hoe je als ambtenaar kunt omgaan met weerstand, en gebruikte daarvoor veel Rotterdamse praktijkvoorbeelden (www.genietenvanweerstand.nl). Guido werkte dan ook bij de gemeente Rotterdam, en maar liefst twee maal: begin jaren negentig als woordvoerder van het college en tussen 2010 en 2013 als adviseur bij de bestuursdienst. Vanwege zijn belangrijke bijdrage aan het vakgebied communicatie is hij erelid van beroepsvereniging Logeion.
 5. Hanneke Felten

  Hanneke Felten

  Hanneke Felten is onderzoeker en projectleider bij Movisie en het Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS). Zij houdt zich intensief bezig met de vraag: wat werkt om effectief vooroordelen, stereotypen en discriminatie te verminderen? Hierbij is ook aandacht voor de meer onbewuste vooroordelen en stereotypen die invloed uitoefenen op zowel dagelijkse als zakelijke communicatie. Felten stuurt een team van onderzoekers aan bij Movisie op de thematiek en samen doen zij diverse onderzoeken over hoe stereotypen en vooroordelen te verminderen en bieden zij advies aan de sociale en publieke sector. Felten werkt zo’n 14 jaar bij Movisie en een van haar voorgangers, studeerde onder meer Genderstudies en is bezig met een proefschrift op effectief discriminatie bestrijden. Felten is tevens columnist voor sociale vraagstukken.nl waar zij regelmatig over deze thema’s schrijft.
 6. Inge Wallage

  Inge Wallage

  Inge Wallage is een ‘change maker’, eigenaar van het bureau The Butterfly Effect. Een van haar klanten is het Europese communicatienetwerk: de EACD (European Association of Communication Directors). In haar werk richt ze zich op duurzaamheid (‘sustainability’ en ‘purpose’). Haar mantra is verbinden en faciliteren, via de filosofie en methode van ‘Deep Democracy’. Ze gelooft dat mensen veel dichter bij elkaar staan dan we vaak denken. Met goed luisteren bij polarisatie blijkt dat je veel van ‘de ander’ herkent, erkent en samen verder kan. Inge gelooft dat grenzen imaginair zijn, luisteren een kunst is en is overtuigd van de kracht van fictie. Ze werkte eerder bij IWA, de International Water Association, Greenpeace International, Motorola, Philips, Statoil, Burson-Marsteller en Shandwick. Zij houdt van spelen (met taal), ze dicht en werkt aan haar eerste roman.
 7. Shada Islam

  Shada Islam

  Shada Islam werkt voornamelijk aan initiatieven, activiteiten en publicaties van Friends of Europe. Zij heeft daarbij een speciale verantwoordelijkheid voor kwesties die te maken hebben met de toekomst van Europa, migratie, het Azie programma en het Policy Forum voor Ontwikkeling. Shada is als professor en gastdocente verbonden aan het College of Europe (Natolin) waar ze lesgeeft over de relatie tussen Europa en Azie en is daarnaast verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Door Politico wordt ze als een van de twintig meest invloedrijke vrouwen in Brussel genoemd. Shada is voormalig correspondente voor de publicatie Far Eastern Economic Reciew en werkte voorheen aan Azie en Migratie gerelateerde dossiers bij het European Policy Centre. Zij is een van de auteurs van het door Friends of Europe’s wel gelezen en gepubliceerde “Frankly Speaking” en is een veelgevraagd spreker, commentator, columnist en dagvoorzitter. Ze schrijft ook nog steeds over onderwerpen op het gebied van buitenlandse zaken en veiligheid van de EU en over handel en ontwikkeling voor toonaangevende Aziatische, Europese en internationale publicaties en wetenschappelijke tijdschriften.

Prijzen

Kaarten vanaf
€ 62,50

Voor dit congres is de Logeion-waardebon niet geldig. 

Tickets:

Leden:  125,00
Young Logeion: € 62,50
Niet-leden: € 205,00
Niet-leden (tot 30 jaar): € 102,50

Groepskorting
Bestel je 4 of meer tickets tegelijk, dan ontvang je 10% extra korting op het totaalbedrag.

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 23 oktober 2019.

Ben je nog geen lid? Maak dan gebruik van de aantrekkelijke combideal!