Logo Zoeken
Online

Praktijkcongres: Omgevingswet voor communicatieprofessionals

donderdag 4 juli 2019 van 09:00 uur tot 16:00 uur

Locatie

World Trade Center Rotterdam
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam
website_705x220-26.jpg

In 2021 wordt de nieuwe Omgevingswet van kracht. Met deze wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen, met meer ruimte voor lokaal maatwerk en participatie. Dit brengt grote communicatieve opgaven en kansen met zich mee. Op 4 juli gaan we op ontdekkingsreis. Naar de ambities van jouw gemeente, provincie of waterschap en jouw rol als communicatieprofessional. Geen vast omlijnde eindbestemming tijdens dit congres. We dagen je uit binnen bepaalde kaders, vorm te geven aan de bestemming en de weg er naar toe. Met een diversiteit aan workshops nemen we je mee in de strategische dilemma’s en uitdagingen, maar ook praktische informatie behorend bij de invoering van de Omgevingswet.

In 2021 wordt de nieuwe Omgevingswet van kracht. Met deze wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen, met meer ruimte voor lokaal maatwerk en participatie. Dit brengt grote communicatieve opgaven en kansen met zich mee.

Op 4 juli gaan we op ontdekkingsreis. Naar de ambities van jouw gemeente, provincie of waterschap en jouw rol als communicatieprofessional. Geen vast omlijnde eindbestemming tijdens dit congres. Net als de Omgevingswet dagen we je uit, binnen bepaalde kaders, vorm te geven aan de bestemming en de weg er naar toe. We bieden veel reislust, inzicht, overzicht, kennis en inspiratie. Met een diversiteit aan workshops nemen we je mee in de strategische dilemma’s en uitdagingen, maar ook praktische informatie behorend bij de invoering van de Omgevingswet.

Een dag voor zowel ervaringsdeskundigen als voor wie net ontdekt heeft waar de afkorting OW voor staat. Ga je mee op reis naar 2021? Thuisblijven is namelijk geen optie.

Dit congres is een samenwerkingsverband tussen Logeion, gemeente Rotterdam, Ministerie van BZK (programma Aan de slag met de Omgevingswet) en met medewerking van VNG.Over de sprekers

Angelique Boel.jpeg

Angélique Boel

Angelique Boel is Beleidsadviseur bij het Ministerie van BZK en werkzaam in het team NOVI.
Annet Kooij_200x200.jpg

Annet Kooij

Annet Kooij werkt als Adviseur Communicatie en Participatie. Zij adviseert het programmateam Omgevingswet van de (nieuwe) gemeente Hoeksche Waard. Zij coördineert en begeleidt het participatie- en communicatietraject om te komen tot een gedragen Omgevingsvisie als onderdeel van de implementatie van de Omgevingswet.
Arjan Nijenhuis.jpg

Arjan Nijenhuis

Arjan Nijenhuis is relatiemanager Omgevingswet bij het Ministerie van BZK.
Brenda Blankendaal_200x200.jpg

Brenda Blankendaal

Eigenaar bij Lemniscaat Omgevingscommunicatie,
Brigitte.jpg

Brigitte Breugom

Brigitte Breugom is zelfstandig communicatieprofessional en momenteel ingehuurd als senior communicatieadviseur bij de Provincie Flevoland.
Foto op 20-11-2012 om 10.19.jpg

Carola de Vree

Carola de Vree is Hoofd Communicatie bij de gemeente Rotterdam.
Elke Zeijl_400x400.jpg

Elke Zeijl

Elke Zeijl coördineert bij de provincie Gelderland de invoering van de Omgevingswet. Dit omvat onder meer de ontwikkeling van de Gelderse omgevingsvisie, een volledige nieuwe omgevingsverordening en het digitale stelsel Omgevingswet bij de provincie. Elke is een recht-door-zee verbinder, die er met een grote dosis betrokkenheid en humor in slaagt politieke ambities om te zetten naar gedragen en haalbare beleidsinnovaties. Met een sterke hands-on mentaliteit altijd op zoek naar creatieve manieren om mensen in beweging te krijgen. Niet veranderen om het veranderen, maar veranderen met als doel om samen de wereld een beetje beter te maken. En dit alles vanuit het mens-perspectief. Elke houdt van “ingewikkelde” vraagstukken waar richtingen en oplossingen niet zomaar voor de hand liggen. Eerder was zij in Gelderland verantwoordelijk voor de transitie van de jeugdzorg van de provincie naar gemeenten. Elke studeerde psychologie, pedagogiek en sociologie, ze is gepromoveerd in de kindersociologie.
_MG_0707.JPG

Eric Vink

Eric Vink is senioradviseur en procesbegeleider bij Awareness. Zijn passie ligt bij de rol van participatie en interactie in complexe maatschappelijke opgaven. In zijn projecten schept hij ruimte voor standpunten én belangen, zodat mensen zich gehoord weten. Met zijn analytische blik helpt hij partijen elkaars argumenten te begrijpen. Daarmee bevordert hij de acceptatie van moeilijke keuzes, ook als die mensen echt raken.
Esther Pastoors_200x200.jpg

Esther Pastoors

Esther Pastoors heeft bij diverse overheden ervaring opgedaan in communicatievraagstukken en het opzetten van participatieprocessen. Denk bijvoorbeeld aan Ruimte voor de Rivierprojecten langs de IJssel en aan het upgraden van de kustzone tussen Hoorn en Amsterdam in samenwerking met gemeenten, provincie en natuur- en milieuorganisaties. Sinds 2018 is zij als communicatie- en participatieadviseur betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet, waar zij o.a. projectleider is van de Toolkit Omgevingswet en de landelijke online campagne over de Omgevingswet.
Govert Geldof_200x200.jpg

Govert Geldof

Govert Geldof is raadslid en nauw betrokken bij de pilot ‘Noordwest Friesland ontregelt’: ondernemers en bewoners gaan samen aan de slag met de Omgevingswet. Het credo van Govert is: ‘Het is complex, maar we maken het ingewikkeld. Goed omgaan met complexiteit hoeft niet ingewikkeld te zijn.’
Foto Guido Rijnja.jpg

Guido Rijnja

Grondlegger van dilemmalogica is Guido Rijnja. Guido werkt als adviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en adviseert kabinet en ministeries over de te voeren communicatiestrategie. Van corona tot stikstof en van omgevingswet tot het herstel van vertrouwen in de overheid. Hij promoveerde op hoe je als ambtenaar kunt omgaan met weerstand, en gebruikte daarvoor veel Rotterdamse praktijkvoorbeelden (www.genietenvanweerstand.nl). Guido werkte dan ook bij de gemeente Rotterdam, en maar liefst twee maal: begin jaren negentig als woordvoerder van het college en tussen 2010 en 2013 als adviseur bij de bestuursdienst. Vanwege zijn belangrijke bijdrage aan het vakgebied communicatie is hij erelid van beroepsvereniging Logeion.
Hannet Johannes_200x200.jpg

Hannet Johannes

Hannet Johannes is senior adviseur participatie en communicatie bij Awareness.
Henk-Buis_200x200.jpg

Henk Buis

Henk is adviseur en partner bij Maatschap voor Communicatie (onderdeel van Publiquest). Sterk in innovatieve strategische concepten en het activeren van strategieën tot op de werkvloer. Gespecialiseerd in en geëngageerd met maatschappelijke vraagstukken, waar samenwerking de sleutel is voor verandering. In 2008 publiceerde Henk zijn boek ‘Communication by NETwork; netwerken als strategie voor beleid en onderneming’. Met inzichten en handvatten die nog steeds van blijvende waarde zijn voor de communicatiepraktijk van vandaag.
Ineke den Heijer_200x200.jpg

Ineke den Heijer

Ineke den Heijer is Programmamanager Provincie Zuid-Holland.
Katrin Bruchmann_200x200.jpg

Katrin Bruchmann

Katrin Bruchmann is beleidsmedewerker Nationale Omgevingsvisie en Ruimtelijk Beleid bij het Ministerie van BZK.
Kristel-Lammers_200x200.jpg

Kristel Lammers

Kristel Lammers is manager Omgevingswet Gemeenten bij de VNG. Ze is verantwoordelijk voor het opzetten en aansturen van een multidisciplinaire team (VNG Beleid, VNG Realisatie) die gemeenten integraal ondersteunt bij de invoering van de Omgevingswet en lobby wetgeving. Tevens is Kristel lid van de Programmaraad Invoering Omgevingswet, de interbestuurlijke programmaorganisatie voor de Invoering van de Omgevingswet.
LOGNW_Len Middelbeek2_vierkant.jpg

Len Middelbeek

Len Middelbeek is programmamanager bij de opleiding International Communication Management van de Haagse Hogeschool en eigenaar van Len Middelbeek Communicatie Support.
Marielle Roozemond - vierkant.png

Mariëlle Roozemond

Mariëlle Roozemond werkt als agile marketingcommunicatiestrateeg voor bedrijven en overheidsorganisaties. De afgelopen 5 jaar heeft zij in complexe projecten gewerkt waarbij stakeholdermanagement van groot belang was. Zij heeft hierbij ervaren dat het toepassen van agile projectmanagement principes of Scrum technieken versnelling, effectiviteit en buy-in opleveren. Marielle Roozemond werkt samen met Arie van Bennekum: de enige Nederlandse co-auteur van het Agile Manifesto.
Pasman.jpg

Mariëtte Pasman-Sporry

Als senior strateeg, communicatieprofessional en -manager heeft Mariëtte Pasman veel ervaring opgedaan binnen de politiek-bestuurlijke wereld en werkwijze bij de gemeente Den Haag, het ministerie van VWS en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Sinds november 2018 werkt zij als Coördinator Communicatie bij het programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’ bij het ministerie van BZK. Als bestuurslid van Logeion en ambassadeur van het Agile consortium stimuleert Mariëtte het delen van kennis en ervaring binnen het communicatievak.
Foto close up.jpg

Monique Broekhoff

Monique Broekhoff is senior adviseur en trainer bij WesselinkVanZijst, en manager van de SOM Academie. Zij combineert haar expertise op het gebied van Strategisch OmgevingsManagement met gedegen kennis van communicatie, motivatie en gedrag. Monique ondersteunt organisaties bij complexe veranderprocessen en omgevingsvraagstukken. Als trainer brengt zij het MGA-gedachtegoed en de SOM-theorie vanuit haar eigen praktijkervaring enthousiast en met kennis van zaken over.
Monique den Bakker.jpg

Monique den Bakker-Haverkamp

Monique den Bakker is senior communicatieadviseur en werkt sinds 2000 bij de gemeente Utrecht aan een uiteenlopend aantal thema’s. Zij is nu onderdeel van de teams voor de Omgevingswet, Omgevingsvisie Lunetten, Culturele Zaken en analist in de Newsroom. Eerder werkte ze onder andere bij het communicatiebureau Schoep & Van der Toorn.
Petra Hofman.jpg

Petra Hofman

Petra Hofman is partner en adviseur bij Diep. Diep maakt innovatieambities waar en werkt aan duurzaamheid, maatschappelijke business cases en nieuwe manieren van werken met veranderende rollen en andere vormen van opdrachtgeverschap. Petra is Programmamanager Implementatie Omgevingswet voor de Gemeente Raalte.
Rishma Cats-Harinandan Singh_200x200.jpg

Rishma Cats-Harinandan Singh

Rishma Cats-Harinandan Singh is communicatieregisseur bij de Gemeente Schiedam.
Tessa van Beelen_200x200.jpg

Tessa van Beelen

Tessa van Beelen is beleidsmedewerker en programmasecretaris van Programma Leiden 2040/Omgevingswet bij de gemeente leiden.
Wilma Slinger_200x200.jpg

Wilma Slinger

Wilma Slinger heeft een achtergrond als bibliothecaris en bestuurskundige. Vanuit haar eerste expertise heeft zij gewerkt als informatiespecialist bij wegvervoerorganisaties, als Transport en Logistiek Nederland en het ministerie van (destijds) V&W. Na de (avond)studie bestuurskunde heeft ze beide expertises kunnen combineren in haar rol als kenniswerker en projectleider bij kennisinstituten. Op dit moment is zij als projectleider werkzaam bij het Kennisinstituut CROW. Daarnaast is zij secretaris van het KpVV-programma, een kennis- en onderzoeksprogramma op het gebied van verkeer en vervoer in opdracht van decentrale overheden. Wilma is verantwoordelijk voor projecten op het gebied van gedragsbeïnvloeding en (de gedragskant van) verkeersveiligheid. Bij CROW werkt zij extern en intern aan het thema Omgevingswet en mobiliteit.

World Trade Center Rotterdam

Beursplein 37
3011 AA ROTTERDAM
Bekijk op Google Maps

In het hart van de stad ligt World Trade Center Rotterdam. Het WTC is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer
Vanaf NS Station Rotterdam Centraal ongeveer 10 minuten lopen. Met tram of metro stap je uit voor de deur. Raadpleeg de bezoekersinformatie van het WTC en plan je reis op 9292.nl

Auto en parkeren
Let op: de Coolsingel is mogelijk deels afgesloten. Om te parkeren volg je de navigatie naar de parkeergarage aan de Leeuwenstraat 2 (inrit Rodezand). Raadpleeg de bezoekersinformatie van het WTC.

Prijzen

Niet-Leden
€ 95,00

De Logeion-waardebon is niet geldig voor deze bijeenkomst

Kostenoverzicht
:
Leden:   95,00
Young Logeion: € 45,00
Niet-leden: € 95,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 26 juni 2019.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.