Logo Zoeken
Vakimpuls Utrecht Online

Eyeopeners in zorgcommunicatie

donderdag 6 juni 2019 van 13:30 uur tot 17:30 uur

Locatie

JIM
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Over de sprekers

 1. Bas Koopman

  Bas Koopman

  Bas Koopman werkt bij NP RES (Nationaal Programma Regionale Energiestrategie) als coördinator van energieparticipatie.nl. Hij verzamelt en verspreidt het voortschrijdend inzicht over participatie in de energietransitie.
 2. Ilse van Woudenberg

  Ilse van Woudenberg

  Ilse van Woudenberg is hoofd communicatie van het BovenIJ ziekenhuis Amsterdam. Het BovenIJ ziekenhuis is een persoonlijk, verbindend en ondernemend ziekenhuis in (het snel groeiende) Amsterdam-Noord. Het ziekenhuis heeft de ambitie om samen met de andere zorg en welzijnsorganisaties de gezondheid en het welzijn van de bewoners steeds verder te verbeteren. Het BovenIJ ziekenhuis is een paar jaar geleden begonnen met een pilot met de communicatie-app BeterDichtbij en heeft deze inmiddels ziekenhuisbreed geïmplementeerd. De app maakt laagdrempelige communicatie tussen patiënten en zorgverleners mogelijk. Via de BeterDichtbij-app kunnen patiënten een vraag stellen over hun behandeling op het moment dat het hen uitkomt.
 3. Karin Hagoort

  Karin Hagoort

  Karin Hagoort is teamleider Innovatie bij de afdeling Psychiatrie in het UMC Utrecht. Het Innovatieteam faciliteert patiënten en professionals in het gebruik van nieuwe technologie in de dagelijkse patiëntenzorg, zoals eHealth en data science. Karin is ook projectmanager van PsyNet binnen de regio Utrecht. PsyNet is een digitaal platform om de communicatie te verbeteren in het zorgnetwerk van een psychiatrische patiënt en zijn zelf gekozen zorgnetwerk.
 4. Lilian Brouwer

  Lilian Brouwer

  Lilian Brouwer is senior adviseur patiëntencommunicatie bij het Radboudumc in Nijmegen. Daarvoor werkte zij bij revalidatiecentrum Klimmendaal, waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de patiëntencommunicatie. Ze was lid van de redactieraad van Revalidatie Magazine. Binnen het Radboudumc is zij onder andere betrokken bij het patiëntenportaal en online communities voor patiënten.
 5. Marc Kok

  Marc Kok

  Marc Kok is reumatoloog en medisch manager bij het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast is hij is bestuurslid van zowel de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie, als de Stichting Kwaliteitsbevordering Reumatologie. Marc Kok geeft in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis invulling aan value based healthcare, ofwel waardegedreven zorg. “Vraag de patiënt wat die wil. Dat is de basis. Behandelaars moeten het gesprek aangaan met patiënten en aan hen vragen wat zij belangrijk vinden.” Daarnaast vullen patiënten vragenlijsten in over hun ziekte en hun dagelijks functioneren, de zogenaamde ‘patient reported outcomes’, afgekort als PROMS. Deze informatie kan in het consult worden besproken, zodat het gesprek echt gaat over wat er toe doet voor de patiënt.
 6. Marijke Darlang

  Marijke Darlang

  Marijke Darlang is senior communicatieadviseur bij het Spaarne Gasthuis. Daar houdt zij zich bezig met zowel strategische als operationele communicatietaken. Ze adviseert management en raad van bestuur bij de communicatie over gevoelige onderwerpen, zowel in- als extern. De afgelopen jaren organiseerde zij een aantal events waarbij het Spaarne Gasthuis zorg op een vernieuwende manier onder de aandacht bracht, waaronder het Gala van de vrouwenkwaaltjes.
 7. Olchert Vels

  Olchert Vels

  Olchert Vels is oprichter van Behandeling Begrepen en ontwikkelt animatievideo's en afbeeldingen voor de zorg. Hij is al meer dan vijf jaar betrokken bij Logeion Vakgroep Zorgcommunicatie en verzamelde vele best practices en slimme oplossingen waarmee je direct aan de slag kan.

Prijzen

Niet-Leden
€ 85,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden:  42,50 
Young Logeion: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 29 mei 2019.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.