Logo Zoeken
Vakimpuls Utrecht Online

Eyeopeners in zorgcommunicatie

donderdag 6 juni 2019 van 13:30 uur tot 17:30 uur

Locatie

JIM
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht
Eyeopeners zorgcommunicatie_705x220.jpg

Binnen de zorg wordt veel geïnnoveerd. Maar te vaak blijft die kennis binnen de organisatie. Gevolg: het wiel wordt opnieuw uitgevonden en dat is zonde. Met deze Vakimpuls gaan we daar wat aan doen! In zes korte en krachtige presentaties geven we succesvolle voorbeelden uit de praktijk waar je als communicatieprofessional in de zorg meteen mee aan de slag kunt. Je krijgt inzicht in het probleem, hoe het is aangepakt en wat we ervan hebben geleerd. Leer van elkaar en start morgen in je eigen organisatie!

Binnen de zorg wordt veel geïnnoveerd. Maar te vaak blijft die kennis binnen de organisatie. Gevolg: het wiel wordt opnieuw uitgevonden en dat is zonde. Met deze Vakimpuls gaan we daar wat aan doen! We presenteren je bewezen innovaties en initiatieven die de communicatie voor patiënt en zorgprofessional verbeteren. Hoe betrek je de patiënt bij het zorgproces en sluit je vanuit je zorgorganisatie aan bij de wensen en behoeften van die patiënt?|
 
In zes korte en krachtige presentaties geven we succesvolle voorbeelden uit de praktijk waar je als communicatieprofessional in de zorg meteen mee aan de slag kunt. Je krijgt inzicht in het probleem, hoe het is aangepakt en wat we ervan hebben geleerd. Leer van elkaar en start morgen in je eigen organisatie!

Over de sprekers

140312-111932-blauwgeel.jpg

Bas Koopman

Bas Koopman werkt bij NP RES (Nationaal Programma Regionale Energiestrategie) als coördinator van energieparticipatie.nl. Hij verzamelt en verspreidt het voortschrijdend inzicht over participatie in de energietransitie.
Ilse_van Woudenberg_200x200.jpg

Ilse van Woudenberg

Ilse van Woudenberg is hoofd communicatie van het BovenIJ ziekenhuis Amsterdam. Het BovenIJ ziekenhuis is een persoonlijk, verbindend en ondernemend ziekenhuis in (het snel groeiende) Amsterdam-Noord. Het ziekenhuis heeft de ambitie om samen met de andere zorg en welzijnsorganisaties de gezondheid en het welzijn van de bewoners steeds verder te verbeteren. Het BovenIJ ziekenhuis is een paar jaar geleden begonnen met een pilot met de communicatie-app BeterDichtbij en heeft deze inmiddels ziekenhuisbreed geïmplementeerd. De app maakt laagdrempelige communicatie tussen patiënten en zorgverleners mogelijk. Via de BeterDichtbij-app kunnen patiënten een vraag stellen over hun behandeling op het moment dat het hen uitkomt.
Karin Hagoort_200x200.jpg

Karin Hagoort

Karin Hagoort is teamleider Innovatie bij de afdeling Psychiatrie in het UMC Utrecht. Het Innovatieteam faciliteert patiënten en professionals in het gebruik van nieuwe technologie in de dagelijkse patiëntenzorg, zoals eHealth en data science. Karin is ook projectmanager van PsyNet binnen de regio Utrecht. PsyNet is een digitaal platform om de communicatie te verbeteren in het zorgnetwerk van een psychiatrische patiënt en zijn zelf gekozen zorgnetwerk.
Lilian Brouwer_200x200.jpg

Lilian Brouwer

Lilian Brouwer is senior adviseur patiëntencommunicatie bij het Radboudumc in Nijmegen. Daarvoor werkte zij bij revalidatiecentrum Klimmendaal, waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de patiëntencommunicatie. Ze was lid van de redactieraad van Revalidatie Magazine. Binnen het Radboudumc is zij onder andere betrokken bij het patiëntenportaal en online communities voor patiënten.
Mark Kok_200x200.jpg

Marc Kok

Marc Kok is reumatoloog en medisch manager bij het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast is hij is bestuurslid van zowel de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie, als de Stichting Kwaliteitsbevordering Reumatologie. Marc Kok geeft in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis invulling aan value based healthcare, ofwel waardegedreven zorg. “Vraag de patiënt wat die wil. Dat is de basis. Behandelaars moeten het gesprek aangaan met patiënten en aan hen vragen wat zij belangrijk vinden.” Daarnaast vullen patiënten vragenlijsten in over hun ziekte en hun dagelijks functioneren, de zogenaamde ‘patient reported outcomes’, afgekort als PROMS. Deze informatie kan in het consult worden besproken, zodat het gesprek echt gaat over wat er toe doet voor de patiënt.
Marijke Darlang_200x200.jpg

Marijke Darlang

Marijke Darlang is senior communicatieadviseur bij het Spaarne Gasthuis. Daar houdt zij zich bezig met zowel strategische als operationele communicatietaken. Ze adviseert management en raad van bestuur bij de communicatie over gevoelige onderwerpen, zowel in- als extern. De afgelopen jaren organiseerde zij een aantal events waarbij het Spaarne Gasthuis zorg op een vernieuwende manier onder de aandacht bracht, waaronder het Gala van de vrouwenkwaaltjes.
Olchert Vels FB.jpg

Olchert Vels

Olchert Vels is oprichter van Behandeling Begrepen en ontwikkelt animatievideo's en afbeeldingen voor de zorg. Hij is al meer dan vijf jaar betrokken bij Logeion Vakgroep Zorgcommunicatie en verzamelde vele best practices en slimme oplossingen waarmee je direct aan de slag kan.

JIM

Jaarbeursplein 6
3521 AL UTRECHT
Bekijk op Google Maps

JIM (Jaarbeurs Innovation Mile) is een nieuwe innovatiehub en co-working space bij Jaarbeurs met een sterke nadruk op ontmoeting en interactie. Je vindt JIM op de 6e etage van het Beatrixgebouw.

Routebeschrijving

JIM is goed bereikbaar met de auto. Plan je route via Google Maps. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het Beatrixgebouw. De dichtstbijzijnde parkeerterreinen zijn Jaarbeurs P1 en P3. Jaarbeurs P2 en P4 liggen op ongeveer 25 minuten loopafstand. In het centrum van Utrecht zijn er ook parkeerterreinen die P1 etc. zijn genummerd. Let daarom goed op dat je de borden Jaarbeurs P1 t/m P4 volgt.

JIM is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Plan je route via 9292.nl. Het Centraal Station Utrecht ligt op 5 minuten loopafstand van het Beatrixgebouw. Verlaat het station aan de Jaarbeurs-zijde (volg borden Jaarbeurs). 


Prijzen

Niet-Leden
€ 85,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden:  42,50 
Young Logeion: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 29 mei 2019.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.