Logo Zoeken
Workshop 's-Gravenhage Online

What the hack!

woensdag 23 mei 2018 van 15:30 uur tot 20:00 uur

Locatie

Staedion - Hoofdkantoor
Koningin Julianaplein 2
2595 AA 's-Gravenhage
landscape hack.jpg

In deze workshop brengt Barend Sluijter van het Nationaal Cyber Security Centrum (onderdeel Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast vertelt hij je over “helpende hackers” die overheid en bedrijven bijstaan om sabotage en spionage tegen te gaan. Ook zal Chris van 't Hof het hebben over de resultaten van meer dan twintig jaar onderzoek naar cybercrime en cybersecurity en zijn mening geven over de huidige praktijk van de crisiscommunicatie na een cyberincident. Bovendien ga je in deze intensieve workshop zelf aan dilemmatafels aan de slag met een oefening in cybercrisiscommunicatie. Je gaat samen met een moderator de dilemma’s die je als communicatieprofessional tegen kan komen aan den lijve ondervinden. Vijf specialisten bespreken daarna de keuzes die je gemaakt hebt.

Een cyberaanval tegen Oekraïne legt een deel van de Rotterdamse haven plat, datalekken bij Facebook, DigiD dat het niet doet of fakenews om verkiezingen te beïnvloeden. Wat als jouw organisatie wordt gehackt en persoonlijke gegevens van personeel of klanten op straat komen te liggen? Welke rol pak jij als communicatieadviseur?

We zien digitale dreigingen van cybercriminaliteit en spionage toenemen én steeds complexer worden. Daarom zijn overheid en bedrijven volop bezig met cybersecurity. De regering ziet cybersecurity als prioriteit en komt daarom in april 2018 met een nieuwe cyberstrategie.

Peter Smit
, voorzitter van de Logeion-vakgroep Crisiscommunicatie & Issuemanagement, opent de workshop 'What the hack!'. Vervolgens brengt Barend Sluijter van het Nationaal Cyber Security Centrum (onderdeel Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast vertelt hij je over 'helpende hackers' die overheid en bedrijven bijstaan om sabotage en spionage tegen te gaan. Ook zal Peter Smit Chris van 't Hof interviewen over de resultaten van meer dan twintig jaar onderzoek naar cybercrime en cybersecurity en wat hij vindt van de huidige praktijk van de crisiscommunicatie na een cyberincident.

Je gaat tijdens deze workshop zelf aan de slag met een casus over cybercrisiscommunicatie, waarin je een aantal dilemma's voorgeschoteld krijgt. Samen met een moderator ondervind je de dilemma’s die je als communicatieprofessional kan tegenkomen. Vijf specialisten bespreken daarna de keuzes die je gemaakt hebt.

Wil jij voorbereid zijn op de wereld van morgen? Kom dan naar deze workshop, georganiseerd door de vakgroep Crisiscommunicatie & Issuemanagement, en kom erachter hoe je communicatie inzet in cybercrisissituaties. De bijeenkomst vindt plaats bij Staedion in Den Haag en is inclusief diner. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Over de sprekers

landscape hack hoofd.jpg

Barend Sluijter

Hé, geen foto van Barend? Dat klopt, een beetje cyberexpert staat liever niet overal met zijn/haar foto. Barend Sluijter is coördinerend beleidsmedewerker bij de afdeling Cyber Security Beleid van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. In de afgelopen jaren is hij betrokken geweest bij de politiek-bestuurlijke verantwoording over uiteenlopende cyberincidenten en -crises. Juist doordat cyberincidenten enerzijds in toenemende mate een onderwerp in de media vormen en anderzijds niet altijd makkelijk uit te leggen zijn is communicatie hierbij een grote uitdaging in dit nog relatief jonge vakgebied. Vanuit de ervaringen in dit vakgebied neemt hij ons mee door recente ontwikkelingen en de effecten die dat heeft op crisiscommunicatie.

Staedion - Hoofdkantoor

Koningin Julianaplein 2
2595 AA 'S-GRAVENHAGE
Bekijk op Google Maps

Het hoofdkantoor van Steadion ligt op nog geen 100 meter lopen vanaf Den Haag centraal. Hierom is het uitstekend via het openbaar vervoer te bereiken. 

Parkeergarage Centraal Station-New Babylon ligt dichtbij het centraal station en het het hoofdkantoor van Staedion.

Routebeschrijving

Bekijk hier de route naar Staedion - Hoofdkantoor

Kostenoverzicht:
Leden:   65,00
Young Logeion: € 37,50
Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 15 mei 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.