Logo Zoeken
Online

Hoe maak je het verschil met communicatie? - Dr. Mark van Vuuren

donderdag 31 mei 2018 van 14:00 uur tot 18:00 uur

Locatie

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede
CC_Mark-vanVuuren_705x220.jpg

De grote uitdagingen van deze tijd kunnen vanuit een communicatieperspectief worden bestudeerd. Toch ontbreekt nog een samenhangend beeld hoe het gedachtengoed van het communicatievak verschil kan maken bij deze vraagstukken. Bestaat er naast een Corporate Social Responsibility en individuele verantwoordelijkheid ook zoiets als een Professional Social Responsibility? Dat gaan we verkennen in dit CommunicatieCollege van dr. Mark van Vuuren (universitair docent Organisatiecommunicatie, Universiteit Twente).

Mensen die er oog voor hebben, zien dat de wereld aan elkaar hangt van communicatie. Gebrek aan contact vervreemdt groepen van elkaar. Nieuwe communicatiemogelijkheden bieden onzichtbare ruimte aan terroristische netwerken. Geïnformeerd zijn wordt ingewikkeld als nieuws niet te vertrouwen is.

De grote uitdagingen van deze tijd kunnen vanuit een communicatieperspectief worden bestudeerd. Toch ontbreekt nog een samenhangend beeld over hoe het gedachtegoed van het communicatievak verschil kan maken bij deze vraagstukken. Bestaat er naast een Corporate Social Responsibility en individuele verantwoordelijkheid ook nog zoiets als een Professional Social Responsibility?

Dat gaan we verkennen in dit CommunicatieCollege van dr. Mark van Vuuren (universitair docent Organisatiecommunicatie, Universiteit Twente) onder leiding van Monique Botman (eigenaar Why Communications en campagnemanager a.i., Gemeente Amsterdam). En jij bent uitgenodigd. Denk mee over hoe we als beroepsgroep de tanden kunnen zetten in de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Over de sprekers

Mark van Vuuren.jpg

Mark van Vuuren

Dr. Mark van Vuuren is universitair hoofddocent Organisatiecommunicatie aan de Universiteit Twente. Hij onderzoekt onder andere de manieren waarop professionals betekenis verlenen aan hun werk, hoe ze samenwerken in nieuwe organisatievormen, en hoe het kan dat dezelfde taakomschrijving kan leiden tot heel verschillende banen. Mark werd verkozen tot beste docent van zijn universiteit, en was visiting professor in Canada, Denemarken en Zweden. Zijn meest recente boeken zijn ‘Mooier Werk’ (2018) en 'Klink - Spreken met impact' (2021).
Monique_1108_bijgesneden.jpg

Monique Botman

Monique Botman werkt vanuit haar eigen bedrijf ‘Why Communications’ als senior campagnemanager bij Gemeente Amsterdam. Eerder was Monique managing director bij Porter Novelli en werkte ze als adviseur bij diverse overheden. Ze is expert in corporate communicatie, reputatiemanagement, crisiscommunicatie en stakeholder- en influencerstrategie en ontwikkelde publiekscampagnes en communicatietrajecten voor een veelheid aan organisaties binnen de overheid en de non-profit sector. Monique loopt vooral warm voor onderwerpen die impact hebben op onze maatschappij. Binnen Logeion maakt ze deel uit van de Vakgroep Corporate Communicatie en is ze trekker van de tijdelijke themagroep Ethiek.

Christelijke Hogeschool Ede

Oude Kerkweg 100
6717 JS EDE
Bekijk op Google Maps

Routebeschrijving

Auto
Plan je route via Google Maps. Er is parkeergelegenheid rondom het gebouw. Op maandag, dinsdag en donderdag kan het echter lastig zijn een parkeerplek te vinden direct rondom het gebouw van de CHE. Houd rekening met een langere loopafstand.

Parkeren
De CHE kent drie parkeerlocaties:

  • CHE - aan de Zandlaan, gelegen achter het Prismagebouw. Je kan doorrijden tot aan de slagbomen, deze gaan automatisch omhoog.
  • Aan de Reehorsterweg.
  • Bij het Kannonenpad, te bereiken via de Bovenbuurtweg.

Openbaar vervoer
Er zijn frequente en goede verbindingen naar station Ede-Wageningen. Kijk voor de juiste reisgegevens op www.ns.nl. De CHE is lopend in circa 15 minuten te bereiken vanaf dit station.

Meer informatie op:  https://www.che.nl/contact

Prijzen

Cascadis-leden (tot 30 jaar)
€ 32,50
Cascadis-leden (vanaf 30 jaar)
€ 65,00
Niet-Leden
€ 130,00

Kostenoverzicht:
Leden:  65,00
Young Logeion: € 32,50
Cascadis-leden (vanaf 30 jaar): € 65,00
Cascadis-leden (tot 30 jaar): € 32,50

Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 23 mei 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.