Logo Zoeken
Masterclass Apeldoorn Online

Creativiteit & Innovatie – Cyriel Kortleven

donderdag 12 oktober 2017 van 15:30 uur tot 20:00 uur

Locatie

Achmea Apeldoorn
Laan van Malkenschoten 20
7333 NP Apeldoorn
Creativity&innovation_705x220.jpg

Een ladder over een bananenschil plaatsen om te vermijden dat iemand erover valt is wellicht niet de meest efficiënte oplossing. Toch vind je in bijna elke organisatie diverse laddertjes (regels, gewoontes, assumpties, …) terug die ooit hun waarde gehad hebben maar nu verandering in de weg staan. Zeker bij de grotere, complexe vraagstukken is het vaak onduidelijk hoe we zaken moeten aanpakken en beklimmen we vaak toch die laddertjes. We verwijderen ze niet omdat verandering bedreigend is of de tegenkrachten groot zijn.

Een ladder over een bananenschil plaatsen om te vermijden dat iemand erover valt is wellicht niet de meest efficiënte oplossing. Toch vind je in bijna elke organisatie diverse laddertjes (regels, gewoontes, assumpties, …) terug die ooit hun waarde gehad hebben maar nu verandering in de weg staan. Zeker bij de grotere, complexe vraagstukken is het vaak onduidelijk hoe we zaken moeten aanpakken en beklimmen we vaak toch die laddertjes. We verwijderen ze niet omdat verandering bedreigend is of de tegenkrachten groot zijn.

In deze masterclass daagt Cyriel Kortleven, internationaal topspreker en auteur van verschillende boeken over creativiteit en innovatie, je op een bijzondere manier uit om gebaande paden ter discussie te stellen. Cyriel is ervan overtuigd dat als je binnen je organisatie of afdeling complexe vragen wilt aanpakken je de tijd moet nemen om met elkaar in gesprek te gaan, verschillende perspectieven aan bod laten komen en scenario’s verkennen. En betrokkenen verleiden om out-of-the-box te denken.

Als communicatieprofessional bevinden we ons in een positie om gesprekken over vernieuwing aan te jagen. En om anderen te verleiden anders te kijken en te denken naar taaie vraagstukken. In deze masterclass ontdek en ervaar je zelf hoe je problemen kunt ombuigen naar nieuwe kansen. Hoe je je vastgeroeste patronen kan doorbreken. Je leert in zeer korte tijd hoe je diverse tools kunt inzetten om een groot aantal alternatieven te bedenken en hoe je in actie kan komen door kleine experimenten in gang te zetten. Laat je inspireren door voorbeelden en verhalen uit diverse werelden om zo de kracht van ‘Yes And Act’ te ervaren.

YES - Droom groots. Uitstel van oordeel. 

AND - Verander je perspectief. Verbeeldingskracht.

ACT - Kom in actie. Experimenteer.

Onder leiding van Monica Wigman (Wit Communicatie) gaan we met Twan Timmermans (directeur communicatie gemeente Apeldoorn), Kees Boef (directeur corporate communicatie bij Achmea) en elkaar in gesprek over praktijkvoorbeelden en de vraag of en hoe we veranderende mindsets kunnen stimuleren rond complexe organisatie- en communicatievraagstukken.

Over de sprekers

Cyriel_Kortleven_200x200.jpg

Cyriel Kortleven

Cyriel Kortleven is internationaal spreker en auteur. Zijn levensmissie: een inspirerende boost geven aan de creatieve en ondernemende mindset van professionals in verandering. Door zijn speelse en enthousiaste levenshouding, creëert hij een open en informele sfeer in elke groep. Cyriel stimuleert mensen om hun vastgeroeste patronen te doorbreken en inspireert je om je volledig potentieel te onthullen. Cyriel heeft meer dan 15 jaar ervaring in het vakgebied van creativiteit en innovatie. Cyriel verzorgt presentaties over heel de wereld en is gemiddeld 100 dagen per jaar ‘on the road (or plane)’. Hij heeft al in meer dan 23 landen presentaties gegeven op 5 verschillende continenten. Cyriel is daarnaast auteur van 4 boeken waarvan zijn laatste boek 'Less is Beautiful' wereldwijd veel lof krijgt. En hij is een van de 750 Certified Professional Speakers (CSP) in de wereld.
LOGNW_Monica Wigman_vierkant.jpg

Monica Wigman

Monica Wigman is senior communicatieadviseur en heeft meer dan 30 jaar ervaring met opgaven op het snijvlak van organisatiekunde en communicatie. Monica geeft regelmatig workshops en bracht in 2011 haar boek ‘Regel jij het draagvlak’ uit, een praktisch handboek waarin zij op basis van haar ervaring en expertise de communicatieadviseur handvaten geeft: hoe doe je dat nou in de praktijk? Eind 2023 verschijnt haar nieuwe boek "Draagvlak al geregeld?'. Ze werkte de afgelopen jaren onder meer aan veranderopgaven bij CBR, Gemeente Den Haag, NS en de Belastingdienst.
TT.jpg

Twan Timmermans

Twan Timmermans is strategisch communicatieadviseur bij de gemeente Zwolle. Hij is momenteel tevens strategisch adviseur crisiscommunicatie voor de Veiligheidsregio IJsselland. Hij maakt deel uit van het Trendteam Logeion.

Achmea Apeldoorn

Laan van Malkenschoten 20
7333 NP APELDOORN
Bekijk op Google Maps

Achmea heeft naast het hoofdkantoor in Zeist, ook een kantoor in Apeldoorn. Dit is de plek waar Avéro Achmea en Centraal Beheer gevestigd zijn. 

Routebeschrijving

Auto
Plan je route via Google Maps naar het kantoor van Achmea in Apeldoorn.

Openbaar vervoer
Vanaf NS-busstation Apeldoorn - Neem buslijn 43 of 91 richting Arnhem. Stap uit bij bushalte 'Achmea'. Steek de weg over en loop de Laan van Malkenschoten op. De kantoren van Achmea bevinden zich direct rechts. Een andere mogelijkheid is buslijn 14 richting Laan van Malkenschoten. Stap uit bij bushalte Laan van Malkenschoten. De ingang naar de kantoren van Achmea bevindt zich bij de bushalte.  

Vanuit centrum Apeldoorn - Neem buslijn 14 richting Arnhem. Stap uit bij bushalte ‘Laan van Malkenschoten’. De ingang naar de kantoren van Achmea bevindt zich bij de bushalte.Vanuit ArnhemNeem buslijn 91 naar Apeldoorn. Stap uit bij bushalte ‘Achmea’. Op het kruispunt rechtsaf en loop de Laan van Malkenschoten op. De kantoren van Achmea bevinden zich direct rechts.

Prijzen

Niet-Leden
€ 165,00

Kostenoverzicht:
Leden: 95,00
Logeion Young Professionals: € 47,50
Niet-leden: € 165,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 4 oktober 2017.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.