Logo Zoeken
Vakimpuls Den Haag Online

Overheidscommunicatie 2025: van newsroom tot afdeling klantcontact & interactie

dinsdag 23 mei 2017 van 15:00 uur tot 18:15 uur

Locatie

Igluu Den Haag
Louis couperusplein 2
2514HP Den Haag
Overheidscommunicatie-2025.jpg

Steeds meer gemeenten vertonen interesse in newsrooms. Tegelijkertijd worstelen teamleiders en hoofden Communicatie van lokale overheden met de bredere vraag hoe je de organisatie meer van buiten naar binnen kunt laten werken. De online mogelijkheden om met inwoners, buurten en groepen belanghebbenden samen te werken groeien snel. Is een newsroom daar dan het antwoord op? Of moeten we het eens serieuzer gaan aanpakken? Op 23 mei geeft David Kok, één van de auteurs van het boek 'Van Buiten naar Binnen', een werksessie omtrent het nieuwe boek.

Inclusief het boek 'Van buiten naar binnen, klantcontact en interactie met het publieke domein' van auteurs Frank de Goede, David Kok en Ewoud de Voogd.

Steeds meer gemeenten vertonen interesse in newsrooms. Tegelijkertijd worstelen teamleiders en hoofden Communicatie van lokale overheden met de bredere vraag hoe je de organisatie meer van buiten naar binnen kunt laten werken. En de online mogelijkheden om met inwoners, buurten en groepen belanghebbenden samen te werken groeien snel. Is een newsroom daar dan het antwoord op? Of moeten we het eens serieuzer gaan aanpakken? Op 23 mei geeft David Kok, één van de auteurs van het boek 'Van Buiten naar Binnen', een werksessie omtrent het nieuwe boek.

De taken en rollen van de afdeling Communicatie rekken op. Online media en het contact met inwoners, buurten en belanghebbenden lopen steeds meer door elkaar heen. Online en offline, tijdens en buiten kantoortijden. De relatie tussen gemeente en de inwoner verandert.

Een bericht op Facebook was bij een gemeente aanleiding voor een interne discussie met een verrassende uitkomst. Het bericht was niet alleen een melding over de openbare ruimte, maar bleek gelijk ook een symptoom van een structureel probleem in een buurt. En het was een bericht van een betrokken inwoner. De werelden van klantcontact, participatie en communicatie kwamen in dat ene bericht samen.

De nieuwe verwevenheid van klantcontact en interactie, de snelheid en kansen van online media voor participatie en de aard van de huidige vraagstukken van een afdelingshoofd of teamleider Communicatie, maken dat wij stellen dat er een nieuw vertrekpunt nodig is. De wereld van klantcontact, communicatie en participatie komt samen. Wij verwachten zelfs dat met alleen een afdeling Klantcontact & Interactie een gemeente in staat is om organisatiebreed een converserende, samenwerkende gemeente te worden.

Tijdens deze werksessie neemt David Kok je op een interactieve manier mee door het boek 'Van buiten naar binnen, klantcontact en interactie in het publieke domein' dat onlangs verschenen is. Met elkaar verkennen we de ontwikkelingen en krijg je praktische handvatten om in de eigen organisatie een samenhangende visie op dienstverlening, communicatie en participatie in 2025 op te stellen, met kennis van de impact daarvan en de inrichtingskeuzes die daaruit volgen.

Over de sprekers

Igo_geurtjens_200x200.jpg

Igo Geurtjens

Igo Geurtjens is expert op het gebied van digitale strategie├źn (branding, communicatie en marketing) en weet diverse creatieve vormen daarbij te hanteren. Op basis van zijn brede vakkennis en ervaring met de profit en non-profit sector werkt Igo al jaren voor nationale en internationale organisaties. Hij heeft gewerkt voor organisaties als Koninklijk Concertgebouw Orkest, Kinderombudsman, Microsoft, Justitie, Canon Europa, Olympia en Rijkswaterstaat. Daarnaast is hij betrokken bij startups, geeft hij trainingen en workshops en schrijft hij regelmatig artikelen over digitaal gerelateerde onderwerpen.
Foto Vera de Witte_LOGNW_vierkant.jpg

Vera de Witte

Vera de Witte is directeur Communicatie bij VNG. Daarnaast heeft zij haar eigen bureau CommunicatieNetwerk en doceert zij bij verschillende opleidingsinstituten zoals Van der Hilst en SRM. Zij heeft ervaring als organisatie- en communicatiemanager bij onder meer ministeries van Financi├źn en Justitie en bij adviesbureau Berenschot.

Igluu Den Haag

Louis couperusplein 2
2514HP DEN HAAG
Bekijk op Google Maps

Bereikbaarheid

Te voet of OV fiets
Vanaf Den Haag CS
Vanaf Den Haag CS bereik je Igluu Den Haag lopend in een kwartier; op de fiets doe je er zo’n vijf minuten over. Loop of fiets vanuit het Den Haag CS het Koningin Julianaplein over. Sla linksaf de Bezuidenhoutseweg in en ga na 50 meter rechts de Prinsessegracht op. Volg de Prinsessegracht gedurende ongeveer 700 meter. Je passeert onder andere het Korte Voorhout, de Kanonstraat en de Houtweg. Sla linksaf bij de Dr. Kuyperstraat. Deze straat gaat vanzelf over in de Mauritskade. Je passeert de Denneweg en na ongeveer 200 meter zie je aan je linkerhand het Louis Couperusplein.

Openbaar vervoer
Vanaf Den Haag CS
Loop vanuit het station naar de tramhaltes op de begane grond. Neem tram 9 richting Noorderstrand en stap uit bij de 2e halte (Dr. Kuyperstraat). Loop de Dr. Kuyperstraat in. Deze gaat vanzelf over in de Mauritskade. Je passeert de Denneweg en na ongeveer 200 meter vind je aan je linkerhand het Louis Couperusplein.

Je kunt ook bus 22 richting Duindorp of bus 24 richting Kijkduin nemen. Stap uit bij halte Mauritskade. Ga bij de Mauritskade linksaf. Na ongeveer 100 meter vind je het Louis Couperusplein aan je rechterhand.

Vanaf Den Haag HS
Neem tram 1 richting Scheveningen Noorderstrand en stap uit bij de halte Mauritskade. Ga bij de Mauritskade linksaf. Na ongeveer 100 meter vind je het Louis Couperusplein aan je rechterhand.

Of neem tram 9 richting Scheveningen Noorderstrand en stap uit bij de halte Dr. Kuyperstraat. Loop de Dr. Kuyperstraat in. Deze gaat vanzelf over in de Mauritskade. Je passeert de Denneweg en na ongeveer 200 meter vind je aan je linkerhand het Louis Couperusplein.

Auto
Route
Klik hier voor je persoonlijke routebeschrijving

Parkeren
Je kunt maximaal 30 minuten parkeren op het Louis Couperusplein. Wil je lang(er) parkeren, dan kun je de auto ook neerzetten op de Mauritskade zelf. Parkeren op de Nassaulaan is ook dichtbij en er is ook vaak plek. Je moet dan wel een stukje omrijden via Plein 1813. Let op: parkeerautomaten in de omgeving van het Couperusplein accepteren vaak alleen contant geld.

Sinds kort is het ook mogelijk op te parkeren bij parking Mauritskade. Het bevindt zich op de hoek van de Mauritskade en de Zeestraat (naast het Hilton hotel). Je loopt vanaf daar via de Scheveningseveer en de Mauritskade in 5 minuten naar Igluu. Deze garage is 24 uur per dag open. Een andere optie is dat u uw auto parkeert bij P+R Transferium Hoornwijck en vervolgens met het openbaar vervoer verder gaat.

ATTENTIE: tot 1 september vinden er op de Raamweg/Koningskade werkzaamheden plaats; houdt rekening met vertraging als je met de auto komt!

Kostenoverzicht:
Leden: 42,50
Logeion Young Professionals: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 15 mei 2017.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.