Logo Zoeken
Vakimpuls Amsterdam Online

Accountability en ethiek

maandag 22 mei 2017 van 15:30 uur tot 19:00 uur

Locatie

SRM Amsterdam
Marnixstraat 317
1016TB Amsterdam
Accountability.jpg

Communiceren heeft altijd een ethische dimensie. Als professional heb je te maken met de afweging tussen organisatorische belangen, waarden en motieven van stakeholders en jouw persoonlijke waarden. Hoe maak je keuzes tussen 'waarheid', impact en loyaliteit? Ben jij (en jouw organisatie) aanspreekbaar op die waarden?


Let op: Voor deze vakimpuls is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Communiceren heeft altijd een ethische dimensie. Als professional heb je te maken met de afweging tussen organisatorische belangen, waarden en motieven van stakeholders en jouw persoonlijke waarden. Wat bepaalt je handelen als het gaat om omgaan met waarheid, invloed en loyaliteit? Ben jij (en jouw organisatie) aanspreekbaar op die waarden?

Op 22 mei vertelt Guido Rijnja (Rijksvoorlichtingsdienst) meer over de praktische aanpak van wat Els van der Pool (lector aan de HAN) en hij ‘waarderend communiceren’ doopten. Vorige maand verscheen het boekje ‘halte ongemak’ [PDF].

Zowel bij het verantwoordelijkheid nemen als verantwoording afleggen namens de organisatie, worden door de communicatieprofessional soms moeilijke keuzes gemaakt. Voor welke dilemma's sta je? Hoe ben je dan accountable? Waarop baseer je je beslissingen en doe je dat, vanuit onderbuik of vanuit analyse/scenario's schetsen? En als je geen verantwoordelijkheid hebt genomen, hoe had je dat dan wel kunnen doen?

Spreekt dit onderwerp jou aan? Meld je dan snel aan voor deze Vakimpuls Accountability en ethiek op 22 mei. Je kunt voor deze vakimpuls een eigen casus inbrengen op het gebied van ethische dilemma's.

Over de sprekers

Foto Guido Rijnja.jpg

Guido Rijnja

Grondlegger van dilemmalogica is Guido Rijnja. Guido werkt als adviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en adviseert kabinet en ministeries over de te voeren communicatiestrategie. Van corona tot stikstof en van omgevingswet tot het herstel van vertrouwen in de overheid. Hij promoveerde op hoe je als ambtenaar kunt omgaan met weerstand.

SRM Amsterdam

Marnixstraat 317
1016TB AMSTERDAM
Bekijk op Google Maps

Let op: SRM bevindt zich tegenover nummer 150 van de Marnixstraat (dit in verband met de onduidelijke nummering in de Marnixstraat).

NB: momenteel wordt op diverse plaatsen in Amsterdam aan de weg gewerkt. Voor demeest recente werkzaamheden: www.bereikbaaramsterdam.nl

Download hier de routebeschrijving.

Per auto
Vanuit alle richtingen:
Volg ringweg A10 west. Neem afrit Geuzenveld/Centrum (s105). Ga bij de verkeerslichten richting Oud West/Centrum. Blijf de Jan van Galenstraat, daarna gaat deze over in de tweede Hugo de Grootstraat, volgen tot de Nassaukade. Bij de Nassaukade ga je rechtsaf. Bij het eerste verkeerslicht links (Rozengracht) en over de brug bij de stoplichten rechts (Marnixstraat). Na zo’n 200 meter tref je aan je rechterhand de Europarking. Vanuit hier lopend naar SRM: vanuit de Europarking ga je linksaf. Je gaat rechtdoor over het kruispunt Rozengracht, na circa 100 meter vind je het gebouw van SRM.

Parkeren
Je kunt parkeren in de Europarking.

De kosten zijn €2,‐ per 26 minuten of €40,‐ maximale dagtarief (dit houdt in van 6.30 ‐ 01.00, dit zijn de openingstijden van de Europarking). Daarnaast kun je parkeren op en rondom de Nassaukade. Hier kost 60 minuten parkeren €4,‐. Een dagkaart kost €24,‐.

Per Openbaar vervoer
Vanaf Amsterdam Centraal Station neem je tram 13, 17 of bus 170, 172. Bij halte Rozengracht ga je rechts de Marnixstraat in. Na ca. 100 meter bevindt SRM zich aan de rechterkant. Voor tijden en overige verbindingen kun je bellen met 0900‐9292.

Een reisadvies van deur tot deur is hier samen te stellen.

Prijzen

Niet-Leden
€ 85,00

Kostenoverzicht:
Leden: 42,50
Logeion Young Professionals: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 14 mei 2017.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.