Logo Zoeken
Vakimpuls Amsterdam Online

Accountability en ethiek

maandag 22 mei 2017 van 15:30 uur tot 19:00 uur

Locatie

SRM Amsterdam
Marnixstraat 317
1016TB Amsterdam
Toon locatie
Accountability.jpg

Communiceren heeft altijd een ethische dimensie. Als professional heb je te maken met de afweging tussen organisatorische belangen, waarden en motieven van stakeholders en jouw persoonlijke waarden. Hoe maak je keuzes tussen 'waarheid', impact en loyaliteit? Ben jij (en jouw organisatie) aanspreekbaar op die waarden?


Let op: Voor deze vakimpuls is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Communiceren heeft altijd een ethische dimensie. Als professional heb je te maken met de afweging tussen organisatorische belangen, waarden en motieven van stakeholders en jouw persoonlijke waarden. Wat bepaalt je handelen als het gaat om omgaan met waarheid, invloed en loyaliteit? Ben jij (en jouw organisatie) aanspreekbaar op die waarden?

Op 22 mei vertelt Guido Rijnja (Rijksvoorlichtingsdienst) meer over de praktische aanpak van wat Els van der Pool (lector aan de HAN) en hij ‘waarderend communiceren’ doopten. Vorige maand verscheen het boekje ‘halte ongemak’ [PDF].

Zowel bij het verantwoordelijkheid nemen als verantwoording afleggen namens de organisatie, worden door de communicatieprofessional soms moeilijke keuzes gemaakt. Voor welke dilemma's sta je? Hoe ben je dan accountable? Waarop baseer je je beslissingen en doe je dat, vanuit onderbuik of vanuit analyse/scenario's schetsen? En als je geen verantwoordelijkheid hebt genomen, hoe had je dat dan wel kunnen doen?

Spreekt dit onderwerp jou aan? Meld je dan snel aan voor deze Vakimpuls Accountability en ethiek op 22 mei. Je kunt voor deze vakimpuls een eigen casus inbrengen op het gebied van ethische dilemma's.

Over de sprekers

Foto Guido Rijnja.jpg

Guido Rijnja

Grondlegger van dilemmalogica is Guido Rijnja. Guido werkt als adviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en adviseert kabinet en ministeries over de te voeren communicatiestrategie. Van corona tot stikstof en van omgevingswet tot het herstel van vertrouwen in de overheid. Hij promoveerde op hoe je als ambtenaar kunt omgaan met weerstand, en gebruikte daarvoor veel Rotterdamse praktijkvoorbeelden (www.genietenvanweerstand.nl). Guido werkte dan ook bij de gemeente Rotterdam, en maar liefst twee maal: begin jaren negentig als woordvoerder van het college en tussen 2010 en 2013 als adviseur bij de bestuursdienst. Vanwege zijn belangrijke bijdrage aan het vakgebied communicatie is hij erelid van beroepsvereniging Logeion.

Prijzen

Niet-Leden
€ 85,00

Kostenoverzicht:
Leden: 42,50
Logeion Young Professionals: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 14 mei 2017.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.