Logo Zoeken
Online

Galjaarddag 2017

donderdag 11 mei 2017 van 13:30 uur tot 17:45 uur

Locatie

Provinciehuis Overijssel
Luttenbergstraat 2
8012 EE Zwolle
BannerGaljaard17.jpg

Welk project, actie of campagne in de communicatie verdient de Galjaardprijs 2017? Op 11 mei vindt de 14e editie van de Galjaarddag plaats in het Provinciehuis Overijssel in Zwolle. Tijdens deze dag biedt Logeion (de mensen achter) de inzendingen een podium. De jaarlijkse Galjaardprijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende, innovatieve en effectieve communicatie in het publieke domein.

Een exemplaar van het Galjaardboek 'Communicatieverhaal Halen' van Arjen van Leeuwen en Miranda Mulder is bij de prijs inbegrepen. 

Welk project, actie of campagne in de communicatie verdient de Galjaardprijs 2017? Op 11 mei vindt de 14e editie van de Galjaarddag plaats in het provinciehuis Overijssel in Zwolle. Tijdens de deze dag biedt Logeion  (de mensen achter) de inzendingen een podium. De jaarlijkse Galjaardprijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende, innovatieve en effectieve communicatie in het publieke domein.


Na een welkom door dagvoorzitter Frithjof de Haan (bestuurder PubliQuest, Maatschap voor Communicatie), is het woord aan de finalisten. Elf regiojury’s en de Galjaardcommissie hebben uit een vijftigtal inzendingen voordrachten gedaan. Hieruit heeft de vakjury vijf finalisten geselecteerd die kans maken op de Galjaardprijs 2017. Laat je inspireren door deze parels van publieke communicatie!

Galjaardlezing 2017: Revolutie in democratie?
Honderden burgemeesters, wethouders, raadsleden, actieve burgers, wetenschappers en ondernemers werken aan een nationale én lokale veranderagenda: Code Oranje. Een beweging die langzaamaan Nederland lijkt te veroveren. Waarom deze hint naar noodweer? Wat is hier aan de hand? Wie zijn dit? Welke betekenis krijgt dit in de lokale democratie? En vooral ook: wat betekent dit voor het communicatievak? Burgemeester van Zeist, Koos Janssen, geeft op de Galjaarddag een vlammend betoog over deze beweging. 

Koos Janssen werkt als voorzitter van de VNG-werkgroep Democratie en Bestuur aan Code Oranje. Hij kijkt als éminence grise terug op zijn 40-jarige loopbaan in het openbaar bestuur en komt met oplossingen voor het ontstane wantrouwen in de politiek.

Code Oranje: “Burgers hebben de behoefte én de vaardigheden om hun leefomgeving te beïnvloeden. Wij willen een burgerakkoord dat is gebaseerd op ideeën in de samenleving, dwars door politieke kleuren en bevolkingslagen heen. Ruimte geven alle vormen van nieuwe democratie. Daar waar dit gebeurt, ontstaan vertrouwen en nieuwe inspiratie. Zodat “politiek en samenleving weer verbindt en het gif uit het maatschappelijk debat trekt". In 2018 stelt een aantal gemeenten zich kandidaat om nieuwe democratische vormen te verkennen. Wie doen er mee? En: hoeveel ruimte geeft het volgende kabinet voor experimenten?

Genomineerden
De regiojury's en de landelijke Galjaardcommissie hebben uit alle inzendingen 30 projecten genomineerd. Deze genomineerde projecten vind je hier. De Galjaardjury, bestaande uit juryvoorzitter Guido Rijnja (Ministerie Algemene Zaken), Vera de Witte (VNG), Reint Jan Renes (HU) en Heidie van den Brink (Boerdam, winnaar 2016) beoordeelt de inzendingen voor de Galjaardprijs 2017 op de criteria: inspirerend, innovatief en impact. Om deze parels op te sporen, zijn in alle provincies regiojury's actief geweest. Kijk voor meer informatie op www.galjaarddag.nl.

Over de Galjaarddag
Ter ere van overheidscommunicatieman Chiel Galjaard is sinds 1998 de Galjaarddag in het leven geroepen. Een dag waarop we elkaar inspireren en uitdagen. Sinds 2002 wordt tijdens de Galjaarddag de Galjaardprijs uitgereikt.


Over de sprekers

Frithjof de Haan.jpg

Frithjof de Haan

Frithjof de Haan (Maatschap voor Communicatie) is communicatiestrateeg en houdt van schurende maatschappelijke vraagstukken. Betrokken bij weerbarstige vraagstukken als de Oostvaardersplassen, opvang van vluchtelingen, kinderopvangtoeslag en andere polariserende thema’s. Frithjof is een veelgevraagd procesbegeleider en moderator. Hij gebruikt in zijn werk bij teams en bijeenkomsten vaak eenvoudige organisatieopstellingen om vast te maken wat los zit of los te maken wat vast zit. Frithjof is oprichter van Maatschap voor Communicatie en bestuurder bij Publiquest.
Foto Guido Rijnja.jpg

Guido Rijnja

Grondlegger van dilemmalogica is Guido Rijnja. Guido werkt als adviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en adviseert kabinet en ministeries over de te voeren communicatiestrategie. Van corona tot stikstof en van omgevingswet tot het herstel van vertrouwen in de overheid. Hij promoveerde op hoe je als ambtenaar kunt omgaan met weerstand.
Koos Janssen_vierkant.jpg

Koos Janssen

Koos Janssen begon op 16 januari 2006 aan zijn burgemeesterschap in Zeist. Eerder in Soest, bekleedde hij bijna zes jaar het burgemeestersambt. In 1993 werd hij burgemeester van de gemeente Bunnik. Zijn politieke loopbaan startte hij in 1986 als wethouder in Woerden. De burgemeester heeft in zijn portefeuille onder meer openbare orde en veiligheid, strategisch financieel instrumentarium, communicatie en versterking van de lokale democratie. Eén van zijn nevenfuncties is voorzitter van de VNG werkgroep Democratie en Bestuur. Deze VNG-werkgroep roept op tot ruimte voor nieuwe vormen van bestuur en politiek om burgers beter te kunnen betrekken, en tot ruimte voor verschillende vormen van democratie om zo maatschappelijke opgaven lokaal op maat aan te kunnen pakken.

Provinciehuis Overijssel

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
Bekijk op Google Maps

Als u het provinciehuis bezoekt voor een evenement, dient u te parkeren op het parkeerterrein zijdelings van het provinciehuis, op de Turfmarkt. Er is een ticketautomaat aanwezig, waar u vooraf met pin kunt betalen.

Routebeschrijving auto

A28 – vanaf Amersfoort/Apeldoorn

Afslag Zwolle-Zuid (afrit 18), onderaan afrit gaat u rechtsaf (IJsselallee).
Bij tweede verkeerslichten gaat u linksaf (Veerallee). U gaat na de spoorwegovergang de 2e weg rechts (Burgemeester Van Roijensingel, welke over- gaat in Groot Wezenland). Bij de kloosterkerk gaat u linksaf, de Luttenbergstraat in. Bij de stoplichten gaat u rechtdoor en na ongeveer 50 meter is rechts een van de twee inritten van de parkeerplaats van het provinciehuis.

N337 – vanaf Wijhe/Olst

U volgt de N 337 tot rotonde bij begin bebouwde kom Zwolle. U gaat bij de rotonde rechtdoor, bij verkeerslichten rechtdoor (IJsselallee), bij volgende verkeerslichten rechtsaf (Ittersumallee), bij tweede verkeerslichten linksaf (Marsweg/Wethouder Alferinkweg), weg volgen, bij tweede verkeerslichten rechtsaf (Luttenbergstraat). Na ongeveer 50 meter is rechts de inrit van de parkeerplaats.

N35 – vanaf Almelo/Deventer/Raalte

U volgt de N 35 Heinoseweg/Ceintuurbaan) tot de tweede verkeerslichten na het spoor. Bij deze verkeerslichten gaat u linksaf (Zuidbroeklaan). Bij de volgende verkeerslichten gaat u rechtsaf (Wipstrikkerallee), bij rotonde linksaf (Hanekamp). Na ongeveer 300 meter is links de inrit van de parkeerplaats (Luttenbergstraat).

A 28 – vanaf Meppel/Assen/Groningen

Afslag Zwolle-Noord (afrit 20), onderaan afrit gaat u linksaf (Ceintuurbaan). Bij de vierde verkeerslichten gaat u rechtsaf (Brederostraat). Aan het eind van deze straat gaat u rechtsaf en na 50 meter bij rotonde linksaf (Hanekamp). Na de brug ligt op 40 meter links de inrit van de parkeerplaats (Luttenbergstraat).

Routebeschrijving Openbaar vervoer

Het provinciehuis is vanaf het NS-station bereikbaar met stadsbus lijn 1, halte provinciehuis.

Looproute vanaf Zwolle CS

Recht tegenover het station loopt u naar de Stationsweg. Aan het eind daarvan slaat u rechtsaf, de Burgemeester van Roijensingel op. U volgt deze weg, die na zo’n 300 meter Groot Wezenland gaat heten.

Na ongeveer 200 meter passeert u de Isala klinieken, locatie Wezenlanden, aan uw linkerhand. Bij de kerk slaat u linksaf, de Luttenbergstraat in. Na het kruispunt staat het provinciehuis aan uw rechterhand.

Prijzen

Niet-Leden
€ 130,00

Kostenoverzicht:
Leden: 65,00
Logeion Young Professionals: 32,50
Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 3 mei 2017.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.