Logo Zoeken
Seminar Amersfoort

Middagseminar: Trend of transitie?

maandag 23 september 2024 van 13:30 uur tot 16:30 uur

Locatie

Leerhotel Het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort

Deelnemers

Benieuwd wie er al aangemeld zijn?

Bekijk alle deelnemers
TR of TR.jpg

Logeion formuleert iedere twee jaar nieuwe communicatietrends die een inspiratie en vertrekpunt vormen voor vakgenoten, communicatieafdelingen en organisaties. Dit keer leidde het onderzoek van het Logeion TrendTeam niet tot klassieke communicatietrends zoals in voorgaande jaren. De kernvraag werd: ‘Met alles wat er in de samenleving en ons vak verandert, hebben we het dan nog over trend of over transitie?’.

De veranderende rolopvatting van ons vak in een tijd van transitie: dát is de algemene ‘trend’ en de beweging waar we middenin zitten. Dat geeft communicatieprofessionals drie ‘opgaven’: Neem stelling, (Her-)waardeer luisteren en Zoek naar betekenis.

Jaap de Bruijn, voorzitter van het Logeion TrendTeam, opent het programma met een korte toelichting op de opgaven. Voorafgaand aan deze middag ontvang je alvast het Trenddocument 2024, zodat je jezelf alvast kunt inlezen.

Gedurende deze trendmiddag geven drie ervaren communicatieprofessionals plenair hun kijk op een van de opgaven. We ontmoeten onder andere Harrie van Rooij die zal spreken over 'Het luisterhuis - Luisteren als (basis voor je) communicatie-aanpak. En Paul Stamsnijder zoomt vanuit zijn kennis en ervaring in op positie kiezen.

Onder begeleiding van een lid van het Logeion TrendTeam gaan we in groepjes en in 3 rondes aan de slag met een verdiepingsslag van iedere opgave. We gaan op zoek naar de wisdom of the crowd en vertalen elke opgave naar concreet gedrag en adviezen waar jij als communicatieprofessional mee aan de slag kunt gaan in de praktijk.

Kortom, we gaan samen concreet aan de slag met de 3 opgaven voor de communicatieprofessional. We ontmoeten je graag op maandagmiddag 23 september in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort!

3 opgaven uitgebreid

Over de sprekers

carolien.jpg

Carolien Schoenmakers

Carolien Schoenmakers is strategisch communicatieadviseur bij Tappan. Zij is lid van het Logeion TrendTeam.
elise fikse jpg.jpg

Elise Fikse

Elise Fikse is projectleider bij Contenture (data driven communicatie) en lid van het Logeion TrendTeam.
Frank Dorrestein.jpg

Frank Dorrestein

Frank Dorrestein is senior communicatieadviseur bij Gemeente Amsterdam. Hij is lid van het Logeion TrendTeam.
LOGNW_Harrie van Rooij_vierkant.jpg

Harrie van Rooij

Harrie van Rooij studeerde wijsbegeerte en bedrijfscommunicatie. Hij werkt als adviseur en trainer op het gebied van overheidscommunicatie, en is werkzaam als communicatieadviseur bij de overheid. Hij ontwikkelt methoden en strategieën om publieke organisaties communicatiever te maken. In 2023 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit met het proefschrift 'Luisteren naar ruis', een studie naar de manier waarop organisaties via communicatie spanningen reduceren.
Jaap-de-Bruijn.jpg

Jaap de Bruijn

Jaap de Bruijn is stakeholdermanager bij Coöperatie VGZ, eerder was hij hier manager mediarelaties en social media. Daarnaast is hij freelance auteur bij BBNC Uitgeverij. Hij publiceerde titels met betrekking tot social media: Facebook for Dummies, Social media for Dummies en Instagram for Dummies. Jaap is voorzitter van het Logeion Trendteam.
LKaptein.jpg

Lisette Kaptein

Lisette Kaptein is Senior Adviseur Trends en Ontwikkeling bij Van der Hilst. Zij is lid van het Logeion TrendTeam.
Luisa SD Trendteam.jpg

Luisa Sanchez Diez

Luisa Sanches Diez is strategisch communicatieadviseur. Vice-voorzitter van Young Logeion en lid van het Logeion TrendTeam.
Marieke Stenfert.jpg

Marieke Stenfert

Marieke Stenfert is reputatiemanager bij Vitens. Lid van het Logeion TrendTeam.
Ment Kuiper.jpg

Ment Kuiper

Ment Kuiper is een ervaren marketing en communicatie professional. Hij is o.a. de bedenker en ontwikkelaar van NextCommunication bij opleider Lectric. Jaarlijks schrijft Ment een 'digital insights' trend document. Hij is docent, onder andere bij Van der Hilst. Bij SchaalX is hij manager digital programma’s en trainingen. Hij is lid van het Logeion TrendTeam.
Paul Stamsnijder.jpg

Paul Stamsnijder

Paul Stamsnijder is oprichter van de Reputatiegroep, bestuursadviseur, toezichthouder. Hij is gespecialiseerd in reputatiemanagement, corporate (re)branding en crisiscommunicatie. De dialoog met stakeholders is in zijn beleving een cruciaal instrument voor het vormgeven van verandering en onmisbaar voor het creëren van draagvlak voor nieuwe organisatievormen, (merk)strategieën en -beleid. Stamsnijder is auteur van o.a. 'Stakeholdermanagement: start met wie' (2016) en 'Purpose: het verhaal van de moraal' (2019). Begin 2020 publiceerde hij over de maatschappelijke opdracht van de communicatieprofessional.

Leerhotel Het Klooster

Daam Fockemalaan 10
3818 KG AMERSFOORT
Bekijk op Google Maps

Auto en parkeren
Je kunt gratis parkeren bij Leerhotel Het Klooster (ca. 100 plekken). 

Openbaar vervoer
Leerhotel Het Klooster ligt op circa 2 kilometer van treinstation Amersfoort Centraal. We raden je aan om vooraf de actuele reisinformatie op te zoeken op 9292

Leerhotel Het Klooster wordt sinds 2007 gerund door studenten van de Hotelschool van MBO Amersfoort, onder begeleiding van vakkundige instructeurs. Deze unieke samenwerking komt voort uit een gezamenlijke missie van zowel MBO Amersfoort als Leerhotel Het Klooster.

Prijzen

Niet-Leden
€ 95,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht:
Leden: € 75,00
Young Logeion: € 37,50
Niet-leden: € 95,00

Prijzen zijn exclusief btw. Inclusief koffie/thee/fris, afsluitende borrel en het trenddocument. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 8 september 2024. Uiteraard kun je je altijd laten vervangen door een collega.

Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.