Logo Zoeken
Workshop Utrecht

Bewonersparticipatie in de praktijk

dinsdag 24 september 2024 van 14:00 uur tot 17:00 uur

Locatie

Aristo meeting center Utrecht CS
Godebaldkwartier 357
3511 DT Utrecht
Mensen puzzel.jpg

In je werk als communicatieprofessional bij de overheid zijn er situaties waarin je de omgeving wil betrekken bij jouw plannen. Maar hoe doe je het écht samen met de omgeving? Bij bewonersparticipatie gaat het niet alleen over de omgeving betrekken. Je wil ook meer weten over de randvoorwaarden, opdrachtgeverschap en hoe je het krachtenveld goed in beeld krijgt.

Tijdens deze middagbijeenkomst verken je samen met Diane Bergman en Esther Holster (beiden Publiec) diverse zaken die met bewonersparticipatie te maken hebben. Van het ontwerp van een zorgvuldig en transparant proces, tot aan de validatie en evaluatie. Je ontdekt hoe je tussendoor bijstelt op basis van eerder opgehaalde inzichten en hoe je dit goed organiseert. Ook krijg je een beeld van een belangrijk onderdeel van het participatieproces: de ontmoeting en het goede gesprek.

Vragen die langs komen:

o  Welke vormen van participatie zijn er?
o  Welke rollen en posities kent het participatieproces (omgeving, organisatie, de communicatieprofessional en het bestuur)?
o  Wat zijn jouw waarden, en die van jouw organisatie en bestuur?
o  Hoe pak je het participatieproces en het maken van een plan aan?
o  Hoe werkt het verbinden van het interne -en externe proces?
o  Ontmoeten in de praktijk: hoe ziet het goede gesprek eruit?
o  Wat is de betekenis van validatie en evaluatie?

Na afloop van deze middag heb je kennis gemaakt met wat er bij een participatieproces komt kijken en meer inspiratie voor jouw communicatiepraktijk.

Over de sprekers

diane-Bergman-contact-1.jpg

Diane Bergman

Diane faciliteert en speelt een actieve rol in het op gang brengen van de dialoog voor effectieve communicatie en participatie. "Ik combineer wat mensen beweegt, met de veranderingen die nodig zijn". Zij maakt zaken bespreekbaar en biedt handelingsperspectief om anders te gaan werken. Zij levert ‘doenvermogen’ en resultaten op communicatie. En zij daagt mensen uit om met elkaar over de grenzen van het eigen werkveld heen verantwoordelijkheid te nemen voor resultaat. Ze verzorgt onder andere de leergang 'Participatie-expert; daar is toch iedereen van?' voor Publiec.
Esther-Holster-BNP-commissie

Esther Holster

Esther Holster heeft ruim 15 jaar praktijkervaring bij diverse overheden om omgevingsbewust werken verder te brengen. Ze ontwikkelde diverse trainingen en trainde met veel enthousiasme en kennis bij vele gemeenten, onderwijsinstellingen, provincies en waterschappen diverse medewerkers zoals beleidsteams, projectleiders, communicatieprofessionals en bestuurders. Esther is lid van de commissie BNP (Beroepsniveauprofielen) van Logeion. Zij is directeur en eigenaar van Publiec.

Aristo meeting center Utrecht CS

Godebaldkwartier 357
3511 DT UTRECHT
Bekijk op Google Maps

Looproute vanaf Utrecht CS
Aristo meeting center Utrecht CS ligt op 2 minuten loopafstand vanuit Utrecht Centraal Station. Plan je reis met de OV routeplanner 9292

Neem in Utrecht Centraal de uitgang richting Centrum/Hoog Catharijne. Steek het plein over en loop het winkelcentrum in, ga meteen rechtsaf en blijf rechts aanhouden. De glazen deuren van Kantoren Janssoenborch waar Aristo is gehuisvest zijn onopvallend. Je ziet ze aan de linkerkant tussen Action en Intertoys. 

Bekijk hier het filmpje met de looproute naar Aristo vanuit het station

Voor extra hulp kun je altijd bellen met een Aristo-medewerker op 088-2301036

Auto en parkeren
Bekijk hier meer informatie over parkeren. 

Prijzen

Niet-Leden
€ 260,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 130,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 65,00
Niet-leden: € 260,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 9 september 2024. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.