Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Persona’s voor betere interne communicatie

maandag 17 juni 2024 van 15:30 uur tot 16:30 uur
AdobeStock_179214513.jpeg

Goede interne communicatie heeft impact op de medewerkersbetrokkenheid. Maar wanneer doe je het goed? Begin dan eerst met beter aansluiten op de belevingswereld van je collega’s. Om die verbinding te vinden, kun je als communicatieprofessional werken met interne persona’s.

Wat zijn persona's? 
Persona’s zijn fictieve personages die helpen om de dagelijkse ervaring en menselijkheid van doelgroepen in het oog te houden als er besluiten worden genomen die invloed op hen hebben. Door een doelgroep op basis van onderzoek te ‘personificeren’, vat je vanuit hun perspectief de gedeelde belangen, behoeften en frustraties samen. Dat helpt enorm bij het nadenken vanuit de doelgroep en het afwegen van verschillende perspectieven in je organisatie.

Waarom zijn persona's behulpzaam?
Je kunt deze interne persona’s concreet inzetten voor verschillende doeleinden, zoals het bedenken en maken van communicatiemiddelen, aanscherpen van de interne communicatiestrategie of als basis voor verandercommunicatie.  

Of je nu bij een grote of kleine organisatie werkt: persona’s helpen je om uit je eigen aannames te blijven en beter rekening te houden met collega’s. Dat geldt trouwens niet alleen voor interne communicatie, maar voor iedereen die regelmatig over medewerkers praat en besluit, zoals HR of management.  

In deze online vakimpuls neemt Jeroen van Woudenberg (Orange Otters Verandercommunicatie) je in een uur mee in de toepassing van persona’s voor betere interne communicatie.

Vragen die aan bod komen:

  • Waarom is de wereld van je collega's beter begrijpen belangrijk en hoe helpen persona’s hierbij?
  • Hoe zorg je voor waarheidsgetrouwe en accurate persona’s?
  • Hoe helpen persona's bij een betere interne communicatie?

Over de sprekers

Jeroen van Woudenberg.jpg

Jeroen van Woudenberg

Jeroen van Woudenberg is sinds 2010 actief binnen het communicatievak, van (zelfstandig) communicatie-adviseur tot communicatiemanager, en als docent/trainer voor diverse communicatieopleidingen. Hij werkt sinds 2022 als senior adviseur bij Orange Otters, zo is hij betrokken bij interne communicatievraagstukken en veranderopgaven binnen de overheid, diverse productieorganisaties, de zorg en het onderwijs. Hij zet zijn opgedane ervaring graag in om organisaties te helpen bij vraagstukken over medewerkersbetrokkenheid, interne communicatie en verandering.

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 2 juni 2024.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.