Logo Zoeken
Workshop 's-Gravenhage

CASI: gedrag begrijpen én beïnvloeden

maandag 15 april 2024 van 14:00 uur tot 17:00 uur

Locatie

KIVI
Prinsessegracht 23
2514 AP 's-Gravenhage
mensen zebrapad.jpg

Heb jij als communicatieprofessional, beleidsmedewerker of projectleider bij de (rijks)overheid een opgave waarin je het gedrag van je doelgroep wilt veranderen? Het Communicatie Activatie Strategie Instrument (CASI) (ontwikkeld door de Dienst Publiek en Communicatie) helpt je met het ontwikkelen van effectieve gedragscommunicatie en/of interventies. Tijdens deze interactieve middagworkshop maak je kennis met de methode CASI, je leert wat je ermee kunt en ook ga je zelf aan de slag met de eerste stap: het bepalen van het gedragsdoel.

Wat aan bod komt:
o De basis van gedragswetenschap
o CASI wat is het?
o Wat kun je er mee?
o Aan de slag met CASI

Anouk de Regt (gedragsdeskundige Gemeente Amsterdam) en Esther Holster (directeur Publiec) nemen je mee in de methode en geven praktische handvatten voor het ontwikkelen van een breed gedragen en goed onderbouwde gedragsveranderingsstrategie. Je doet kennis op over menselijk gedrag, hoe mensen beslissingen maken en waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen.

Je krijgt een leerzame middag met afwisseling tussen theorie, praktijkvoorbeelden en jouw gedragsdoel opstellen. Met de stapsgewijze aanpak pas je als communicatieprofessional, beleidsmedewerker of projectleider de opgedane kennis meteen toe in je werk. 

Programma:
13.30-14.00 inloop met koffie en thee
14.00-17.00 CASI workshop (tussendoor pauze en verfrissing)
17.00-17.30 netwerkborrel

Over de sprekers

Anouk de Regt.jpg

Anouk de Regt

Anouk de Regt ontwikkelt met behulp van de CASI-methodiek strategieën voor campagnes voor gemeente Amsterdam. Daarnaast geeft zij als gedragsdeskundige ook communicatie- en beleidsadvies op diverse onderwerpen. Door de combinatie van haar vakkennis en praktijkervaring kan zij in de trainingen de theorie goed koppelen aan praktische voorbeelden. Dit helpt de deelnemers bij het begrijpen en onthouden van de materie.
Esther-Holster-BNP-commissie

Esther Holster

Esther Holster heeft ruim 15 jaar praktijkervaring bij diverse overheden om omgevingsbewust werken verder te brengen. Ze ontwikkelde diverse trainingen en trainde met veel enthousiasme en kennis bij vele gemeenten, onderwijsinstellingen, provincies en waterschappen diverse medewerkers zoals beleidsteams, projectleiders, communicatieprofessionals en bestuurders. Esther is lid van de commissie BNP (Beroepsniveauprofielen) van Logeion. Zij is directeur en eigenaar van Publiec.

KIVI

Prinsessegracht 23
2514 AP 'S-GRAVENHAGE
Bekijk op Google Maps

Deze bijeenkomst is in de Grote Zaal van het KIVI in Den Haag (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs). De locatie is uitstekend bereikbaar.

Kom je met het OV?
Het KIVI bevindt zich op slechts 7 minuten lopen vanaf NS-station Den Haag Centraal. Tram 9 (richting Scheveningen Noord) stopt voor de deur; deze tram stopt bij NS-station Den Haag Centraal en ook bij NS-station Den Haag Hollands Spoor.

Actuele tijden voor het OV vind je op 9292

Kom je met de auto?
Parkeren kan tegen betaling in parkeergarage Q-Park Malieveld of parkeergarage Museumkwartier die zich op loopafstand van het gebouw bevinden. 

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 130,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 65,00
Niet-leden: € 260,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 31 maart 2024. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.