Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Gelukkige en verbonden medewerkers door data

dinsdag 7 mei 2024 van 15:30 uur tot 17:00 uur
happy emoticon.jpg

Goede communicatie sluit aan op de behoeften van de doelgroep, dat weten we allemaal. Hoe krijg je inzicht in de behoeften van je collega’s of medewerkers? En hoe kun jij je interne communicatie hierop aanpassen?

In deze online vakimpuls gaat Sander Dorst en Floortje van der Hert (beiden communicatieadviseur bij Orange Otters Verandercommunicatie) met jou op een laagdrempelige manier in op onderzoek en data, maar vooral… hoe dat te gebruiken voor betere interne communicatie. Want wat veel professionals niet weten is dat je ook op laagdrempelige manieren gebruik kunt maken van data.

We staan onder andere stil bij:

  • Waarom de wereld van je medewerkers beter begrijpen belangrijk is, en hoe je die in kaart brengt.
  • Laagdrempelige manieren om zelf onderzoek uit te voeren: luisteren, in gesprek gaan, verbanden zoeken maar bovenal: medewerker centraal stellen.
  • Adviseren op basis van onderzoek en data. Hoe verbeter je de interne communicatie, nu je de wereld van je medewerkers kent?

Aan de hand van verschillende klantcases, actuele voorbeelden en passende anekdotes gaan we aan de slag. Want ja, ook jij kunt met data je interne communicatie verbeteren!

Over de sprekers

Floortje van der Hert.jpg

Floortje van der Hert

Floortje van der Hert is junior communicatieadviseur bij Orange Otters Verandercommunicatie. Ze heeft in verschillende opdrachten, waaronder een onderzoek bij de Tweede Kamer over informatiestromen, goede ervaring opgedaan met dataverzameling, analyses en visualisaties. Haar streven is de kloof tussen mens en data te overbruggen. Vooral in de context van het communicatievak: zo vindt ze het tof om te zien hoe je data in kan zetten om slimmer te communiceren, door diepgaande inzichten te krijgen in de doelgroepen. Dit soort analytische inzichten stellen organisaties in staat om de meest effectieve communicatieboodschappen te creëren (en te meten!).
Sander Dorst_200x200.jpg

Sander Dorst

Sander Dorst is communicatieadviseur bij Orange Otters Verandercommunicatie, met een focus op interne communicatie bij verandering. Hij is ‘dol op data’, en waar mogelijk slaat hij de brug tussen data en het communicatievak. Zijn specialisme zit op netwerken: met netwerkanalyses maakt hij verborgen structuren in een netwerk, zoals groepen en rollen, visueel en inzichtelijk. Deze inzichten helpen bij het creëren van verbinding, of het voeren van het goede gesprek.

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 22 april 2024.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.