Logo Zoeken
Masterclass Amersfoort

Burgerberaad – Hoe kom je in dialoog tot gedragen oplossingen?

donderdag 25 april 2024 van 14:00 uur tot 17:00 uur

Locatie

Atelier300c Amersfoort
Soesterweg 300c
3812 BH Amersfoort

Deelnemers

Benieuwd wie er al aangemeld zijn?

Bekijk alle deelnemers
Puzzel handen.jpg

Het burgerberaad is hot. Logisch, want het is een prachtige manier om burgers echt te betrekken bij ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken en samen tot oplossingen te komen.

Maar het organiseren van een goed burgerberaad is niet eenvoudig. Reden genoeg om je als communicatieprofessional in de (on)mogelijkheden van het burgerberaad te verdiepen.

Na afloop van deze masterclass weet je:

  • Wat een burgerberaad precies is
  • Hoe je tot een goede vraagstelling en mandaat komt
  • Wie je uitnodigt en hoe je dat kunt doen
  • Hoe je samen het goede gesprek voert
  • Hoe je zorgt voor tevreden deelnemers

We nemen je mee in de randvoorwaarden voor succes en kijken naar de ervaringen van het Gelders Burgerberaad Klimaat. Een burgerberaad dat als best practice geldt en als uitstekend is beoordeeld door de Radboud Universiteit.

Experts delen geleerde lessen, geven gouden tips en bespreken onvermijdelijke dilemma’s. En we zijn natuurlijk benieuwd naar de positie die jij inneemt als het gaat over burgerberaden.

Programma
13.30-14.00 inloop met koffie en thee
14.00-17.00 masterclass – tussendoor pauze
17.00-17.30 netwerken en drankje

Over de sprekers

Aycha Kleingeld klein.jpg

Aycha Kleingeld

Aycha Kleingeld (adviseur Gelders Klimaatplan bij Provincie Gelderland) is projectleider geweest vanuit de provincie. Ze heeft ervaring met het opzetten van de juiste vraagstelling en het verkrijgen van het mandaat. Aycha kan verschillende geleerde lessen delen over bijvoorbeeld de opzet van het projectplan, de vergoedingen voor de deelnemers en over het advies goed laten aansluiten bij de rol en taak van de betreffende overheidslaag. Als ambtenaar gunt ze iedereen een (klein) burgerberaad over zijn of haar eigen vakgebied, omdat het je een andere kijk geeft op je werk.
Frithjof de Haan.jpg

Frithjof de Haan

Frithjof de Haan (Maatschap voor Communicatie) is communicatiestrateeg en houdt van schurende maatschappelijke vraagstukken. Betrokken bij weerbarstige vraagstukken als de Oostvaardersplassen, opvang van vluchtelingen, kinderopvangtoeslag en andere polariserende thema’s. Frithjof is een veelgevraagd procesbegeleider en moderator. Hij gebruikt in zijn werk bij teams en bijeenkomsten vaak eenvoudige organisatieopstellingen om vast te maken wat los zit of los te maken wat vast zit. Frithjof is oprichter van Maatschap voor Communicatie en bestuurder bij Publiquest.
Robin Koster klein.jpg

Robin Koster

Robin Koster (strategisch adviseur en directeur bij Moventem) helpt in de publieke sector relevant beleid maken met feiten en meningen. Dat doet Moventem door onderzoek, burgerparticipatie, data-analyse en monitors. Koster is deskundig op het gebied van burgerfora en burgerpanels. Zo was hij betrokken bij het Gelders Burgerberaad Klimaat, de nationale burgerdialoog Kijk op Europa, en beheert zijn onderzoeksbureau meer dan 50 panels voor gemeenten, regio’s, provincies en corporaties. Samen met opdrachtgevers wil hij verschil maken op belangrijke actuele thema’s als wonen, mobiliteit, klimaat en brede welvaart.

Atelier300c Amersfoort

Soesterweg 300c
3812 BH AMERSFOORT
Bekijk op Google Maps

Bereikbaarheid
Atelier300c is gelegen op het terrein “de Wagenwerkplaats” vlak achter station Amersfoort Centraal. Klik hier voor een plattegrond van het terrein.

Openbaar vervoer
Atelier300c bevindt zich op 8 minuten lopen vanaf station Amersfoort Centraal, neem uitgang Noordzijde. Wanneer je naar buiten loopt, ga je meteen linksaf. Volg de weg (links zie je de Rijtuigenloods), aan het einde rechtsaf en daarna naar links. Loop rechtdoor tussen de gebouwen door. Aan je linkerhand bevindt zich, tegenover het Centraal Ketelhuis, Atelier300c.

Auto en parkeren
Op het terrein “de Wagenwerkplaats” zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar en er is een laadpaal voor elektrische auto’s.

Prijzen

Niet-Leden
€ 260,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 130,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 65,00
Niet-leden: € 260,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 10 april 2024.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.