Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Werken aan diversiteit & inclusie: de rol van de communicatieprofessional

maandag 26 februari 2024 van 16:00 uur tot 17:00 uur
diversiteit en inclusie.jpg

Voel jij je thuis in je organisatie? Zo ja, geldt dat voor iedereen? Steeds meer organisaties maken diversiteit en inclusie speerpunt van de strategie. Deels vanuit een moreel gevoelde verplichting. Maar vooral omdat men zich realiseert dat een diverse en inclusieve organisatie beter functioneert. Er is meer ruimte voor verschillende meningen en medewerkers voelen zich meer gehoord en verbonden.

Maar wanneer is er sprake van mooipraterij of een echt structureel streven naar diversiteit en inclusie? En: welke rol kun je als communicatieprofessional hierin spelen?

Huib Koeleman (Orange Otters Verandercommunicatie) neemt je mee langs de cruciale stappen. Van het creëren van bewustwording, het met elkaar erover praten en de rol van leidinggevenden tot een check op de structuren en systemen in de organisatie: wat houdt inclusie tegen? Vanzelfsprekend met veel aandacht voor de interne communicatie: inspiratie voor campagnes, aandacht voor het gebruik van woord en beeld etc.

Aan de orde komen:
- Hoe divers is jouw organisatie? Een spiegel!
- Waarom diversiteit zonder inclusie niet werkt
- De rol van onbewuste (voor-)oordelen
- Tips voor concrete acties die je als communicatieprofessional kunt nemen om diversiteit en inclusie te bevorderen
- Reflectie: wat kan de beroepsgroep doen?

In samenwerking met Orange Otters Verandercommunicatie

Over de sprekers

LOGNW_Huib Koeleman_vierkant.jpg

Huib Koeleman

Huib is medeoprichter van Orange Otters Verandercommunicatie en is specialist interne communicatie en verandering. Huib heeft diverse boeken en blogs op zijn naam staan, waaronder de standaardwerken ‘Interne Communicatie’ en ‘Interne communicatie bij verandering'. Hij houdt zich ook bezig met de vraag: hoe gaan we om met diversiteit en inclusie? Als docent én trainer deelt Huib zijn kennis en ervaring over interne communicatie bij Van der Hilst Communicatie. Huib is naast zijn werk voorzitter van Roze Filmdagen | Amsterdam LGBTQ Film Festival.

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion: € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 11 februari 2024. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.