Logo Zoeken
Enter-the-firm Arnhem

Enter-the-firm: Alliander

donderdag 30 november 2023 van 16:00 uur tot 18:30 uur

Locatie

Alliander Locatie Bellevue
Utrechtseweg 68
6812 AH Arnhem
idee.jpg

Deze bijeenkomst is een initiatief van de Logeion vakgroep Crisiscommunicatie en Issuemanagement. 

In 2050 moet de uitstoot van broeikasgassen met 95% afgenomen zijn.  De overgang naar een duurzame energievoorziening speelt daarin een grote rol.

Netwerkbedrijf Alliander is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van het energienet (gas en elektriciteit). Door de snel toenemende vraag naar stroom en de snelle opkomst van duurzame opwekking met wind- en zonneparken is het druk op het stroomnet. Zelfs zo druk dat het stroomnet soms vol zit en de wachttijden oplopen.

Hoe ga je als organisatie om met hoge verwachtingen, teleurgestelde klanten, grote politieke druk en een snel veranderende omgeving? Dat vraagt om voorbereiding en aanpassingsvermogen. 

We gaan in gesprek met Linda Westerhoff (manager Strategie van Marketing & Communicatie) en Marloes de Vink (manager Creatie van Marketing & Communicatie). Zij vertellen hoe Alliander met de theorie van crisis- en issuecommunicatie omgaat met de situatie en het bedrijf én haar stakeholders voorbereidt op de dingen die gaan komen.

Aan de hand van de crisisstrategie pellen we af wat je wel, en wat je niet kunt voorbereiden. Ook gaan we dieper in op maatschappelijke crises waar je als organisatie niet door wordt geraakt, maar toch ook weer wel. Hoe pas je je (crisis)communicatie daarop aan? Of is het toch meer issue-management: ook daar willen we een antwoord op.

Tijdens deze crisisdialoog staan we stil bij deze en nog veel meer vragen. Dit crisiscafé wordt geleid door Marco Leeuwerink als kastelein. Je bent van harte uitgenodigd. Om te luisteren en te leren aan de toog maar ook om zelf vragen te stellen aan Alliander. Roy Johannink komt dan de vragen ophalen bij jullie als ware een echte kelner. 

Programma
16.00-16.30 inloop met koffie en thee
16.30-18.30 Crisisdialoog
18.30-19.00 netwerkborrel

Over de sprekers

LindaWesterhoff.png

Linda Westerhoff

Linda Westerhoff is Manager Strategie Marketing & Communicatie bij Alliander.
Marco bijgesneden foto klein.jpg

Marco Leeuwerink

Marco Leeuwerink is sinds een aantal jaren werkzaam als strategisch adviseur issue- en reputatiemanagement bij de politie. Hij heeft bij de politie veel ervaring met crisiscommunicatie en social media. Vanuit zijn passie en kennis over trends en ontwikkelingen monitort hij de wereld. Marco is tevens lid van de vakgroep crisiscommunicatie en issuemanagement van Logeion.
Marloes-Radumc Persvrl-8580_site.jpg

Marloes de Vink

Marloes de Vink is Manager creatie en woordvoerder bij Alliander.
Roy_Johannink_MG_1023.jpg

Roy Johannink

Roy Johannink is zelfstandig adviseur crisiscommunicatie en tevens aangesloten bij De Crisisexperts 24/7. Hij is expert op het vlak van crisismanagement en crisiscommunicatie. Roy is tevens lid van de vakgroep crisiscommunicatie en issuemanagement van Logeion. Roy houdt zich iedere dag bezig met crisiscommunicatie. Begin met hem over een incident of een crisis en zijn ogen beginnen te twinkelen. Hij adviseert het liefst tijdens crisissituaties, daar mag je hem altijd voor wakker bellen. Als zelfstandig professional levert hij graag zijn bijdrage aan het versterken van het crisismanagement van een organisatie. Samen met Dianne Deurloo schreef hij het boek 'De symmetrie van crisiscommunicatie - Gewoon doen in buitengewone omstandigheden' (2023).

Alliander Locatie Bellevue

Utrechtseweg 68
6812 AH ARNHEM
Bekijk op Google Maps

Auto en parkeren
Alliander Bellevue heeft een eigen parkeerterrein. Vanwege de aangekondigde beperkte parkeermogelijkheden op deze dag, kun je ook in de garage bij NS Station Amersfoort parkeren en je parkeerticket na afloop inwisselen voor een gratis uitrijkaart.
Meer over de route vind je in de bezoekersinformatie van Alliander Bellevue. 

Openbaar vervoer

Vanaf NS station Arnhem is het 5 minuten lopen naar het kantoor van Alliander. Je vindt meer over de looproute vanaf het station in de bezoekersinformatie van Alliander Bellevue. Plan vooraf je reis met 9292.nl

Prijzen

Niet-Leden
€ 40,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 20,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 10,00
Niet-leden: € 40,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 15 november 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.