Logo Zoeken
Workshop Online

De illusie van communicatie

donderdag 16 november 2023 van 10:00 uur tot 12:00 uur
Interculturele communicatie (1).jpg

Sirous Kavehercy neemt je mee op een multidisciplinaire reis door de wereld van communicatie. Dit zal je helpen om te reflecteren op je eigen referentiekaders over het vakgebied en je praktische handvatten geven om impactvol te communiceren.

Zoals de beroemde Ierse toneelschrijver George Bernard Shaw ooit opmerkte: “The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place”. Communicatie is meer dan informatie overbrengen, het gaat om verbinding maken met je publiek. Maar hoe objectief zijn wij om te beoordelen of dit gelukt is?

Onze persoonlijke voorkeuren, percepties, overtuigingen en ervaringen hebben een grote invloed op hoe we dingen beleven en hoe we communiceren. Om effectief te communiceren is inzicht nodig in menselijk gedrag, taal, cultuur en technologie. Een communicatieprofessional moet in staat zijn inzichten te halen uit verschillende disciplines, van antropologie, psychologie en sociologie tot filosofie, linguïstiek en geschiedenis, om boodschappen te creëren die resoneren met diverse doelgroepen.

In deze workshop neemt Sirous Kavehercy (Tripylon Media, SRM) je mee op een multidisciplinaire reis door de wereld van communicatie. Hoe communiceren wij en hoe nemen wij de communicatie van anderen waar? Kavehercy laat zijn licht schijnen over de complexiteit van communicatie in de huidige, digitale samenleving. Tijdens de workshop gaat het niet alleen over bewustwording van de rol van diversiteit in communicatie en marketing, ook krijgen communicatieprofessionals concrete handvatten aangereikt om hiermee aan de slag te gaan.

Op een interactieve wijze wordt aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden ingegaan op deze onderwerpen:

  • Communicatie, taal en betekenis
  • Invloed van taal en cultuur op ons brein
  • Invloed van digitalisering/AI op interculturele communicatie
  • Inclusieve communicatie & marketing
  • De nieuwe communicatieprofessional

Programma
10.00-10.45 Deel 1
10.45-11.15 Opdracht en pauze
11.15-12.00 Deel 2

Volgens Sirous Kavehercy is interculturele communicatie niet iets van nationaliteiten en landsgrenzen, het is breder dan dat. Communicatievakblad C had hierover een uitgebreid interview met Sirous. 

SRM_200x200

Over de sprekers

Siruous 200 200.jpg

Sirous Kavehercy

Sirous Kavehercy heeft meer dan 25 jaar internationale ervaring in communicatie en digitalisering als consultant, docent, business developer, marketeer en sinds 2011 als ondernemer. Dit heeft hem een schat aan real-life interculturele kennis en expertise opgeleverd, van Azië tot Europa, Afrika en de VS. Sirous behaalde zijn master in Computer Science en Artificial Intelligence in een tijd dat internet en mobiele telefonie nog in de kinderschoenen stonden. Sindsdien heeft hij alle revolutionaire digitale ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt. Als oprichter van Tripylon Media ondersteunt Sirous organisaties op het gebied van digitale transformatie, globalisering en (interculturele) communicatie. Sirous is een ervaren adviseur en spreker die je met zijn authentieke stijl en persoonlijke anekdotes meeneemt op een reis door de wereld van technologie, cultuur en communicatie. Als freelance docent is Sirous verbonden aan SRM. Hij ontwikkelt en verzorgt bovendien masteropleidingen voor diverse opleiders, hogescholen en universiteiten.

Prijzen

Niet-Leden
€ 80,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 40,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 20,00
Niet-leden: € 80,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 1 november 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.