Logo Zoeken
Vakimpuls Amsterdam

Strategisch communiceren: voor en tijdens een issuestorm - CSC Vakimpuls

donderdag 5 oktober 2023 van 15:45 uur tot 17:15 uur

Locatie

Universiteit van Amsterdam
Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam

Deelnemers

Benieuwd wie er al aangemeld zijn?

Bekijk alle deelnemers
Orkaan storm hurricane tropical cyclone.jpg

Voor organisaties vormen issues een grote communicatieve uitdaging én kans. Hierbij is het de vraag hoe zij effectief hun reputatie kunnen beschermen, of misschien zelfs kunnen versterken tijdens een issuestorm. Belangrijk hierbij om te weten is welke issuecommunicatiestrategie het meest gunstige effect heeft op publieke percepties.

Sandra Jacobs (Universiteit van Amsterdam) en Christine Liebrecht (Tilburg University) deden hier onderzoek naar, nadat zij vorig jaar de Strategische Communicatie Challenge wonnen. De resultaten van het onderzoek worden tijdens deze bijeenkomst gepresenteerd. De whitepaper wordt dit jaar gelanceerd.

Programma
15:15 - 15:45 uur: inloop
15:45 - 15:50 uur: welkom en ontvangst
15:50 - 16:50 uur: presentatie resultaten met Q&A uit het publiek
17:00 - 17:15 uur: reflectie en samenvatting
17:15 - 18:00 uur: Borrel

Over de sprekers

Celia Noordegraaf_vierkant.jpg

Celia Noordegraaf

Celia Noordegraaf was als bestuurslid van Logeion verantwoordelijk voor de portefeuille Wetenschap en Professionalisering. In het dagelijks leven is zij interim communicatiemanager. Samen met Logeion-hoogleraar Christian Burgers jaagt zij de verbinding tussen wetenschap en praktijk aan vanuit het Centrum voor Strategische Communicatie (CSC) en modereert hiervoor veel bijeenkomsten.
Christian-Burgers.png

Christian Burgers

Christian Burgers is sinds 1 maart 2019 bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bekleedt de zogenaamde Logeion-leerstoel. Daarnaast is hij hoogleraar Communication and Organisations aan dezelfde universiteit. Zijn onderzoek richt zich onder meer op overtuiging en betekenisgeving van maatschappelijke issues via communicatie en taal. Hij heeft verschillende onderzoeksbeurzen verworven, waaronder een Veni-beurs en een Vidi-beurs van NWO. Tijdens CSC-bijeenkomsten reflecteert hij vanuit zijn rol als hoogleraar Strategische Communicatie op de uitkomsten van de discussie.
Christine liebrecht.jpg

Christine Liebrecht

Dr. Christine Liebrecht is assistant professor Business Communication & Digital Media aan Tilburg University. Dr. Christine Liebrecht is assistant professor Business Communication & Digital Media aan Tilburg University. Ze is geïnteresseerd in hoe via computer-gemedieerde communicatie relaties opgebouwd kunnen worden tussen organisaties en stakeholders. Het perspectief ligt hierbij op de interactie tussen het kanaal, de boodschap, en de interactoren. Zo doet ze onderzoek naar responsstrategieën en communicatiestijlen in webcare van commerciële en niet-commerciële organisaties. In 2015 promoveerde ze aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een onderzoek over krachtige taal in allerlei teksten. Christine is eveneens zelfstandig tekstschrijver, communicatieadviseur en hoofdredacteur van het vakblad Tekstblad.
Sandra Jacobs pasfoto.png

Sandra Jacobs

Dr. Sandra Jacobs is assistent professor bij de vakgroep Corporate Communication, afdeling Communicatiewetenschap en Amsterdam School of Communication Research (ASCoR), aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoeks interesses liggen op het terrein van strategische communicatie en de interactie tussen (publieke) organisaties en de nieuwsmedia. Tevens is Sandra co-auteur van het boek "Openbaar bestuur en media".

Universiteit van Amsterdam

Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV AMSTERDAM
Bekijk op Google Maps

De bijeenkomst vindt plaats in de Universiteit van Amsterdam, zaal REC C10.20 op de 10e verdieping.

Adres:
Roeterseilandcampus - ingang B/C
Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

Bereikbaarheid

Kom je van buiten Amsterdam en reis je per trein? Neem vanaf Amsterdam Centraal de metro naar Weesperplein. In ca. 5 minuten lopen ben je op bij de Universiteit van Amsterdam.

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: €25,00
Young Logeion leden (tot 30 jaar): €12,50 
Niet-leden: €50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 20 september 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.