Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Effectieve tools voor overheidscommunicatie

dinsdag 10 oktober 2023 van 16:00 uur tot 17:00 uur
Online sessie_Logeion+ Van der Hilst_Effectieve tools_ overheidscommunicatie_rechthoek.jpeg

Als communicatieprofessional bij de (Rijks) overheid heb je vaak te maken met thema’s als transparantie en verantwoordelijkheid. Daarmee dien je het doel van overheidscommunicatie, omschreven als “het recht van de burger op communicatie met en informatie van de Rijksoverheid en het ondersteunen van goed democratisch bestuur”.

In een korte en krachtige online vakimpuls neemt Corine Hoppenbrouwers (Van der Hilst Communicatie) je mee in de wereld van de overheidscommunicatie. Tegen welke dilemma’s loop je aan en welke rol kan communicatie hierin spelen?

Een introductie tot de belangrijkste tools komt aan bod, zoals CASI, Factor C en Dilemmalogica. Corine Hoppenbrouwers gaat onder andere in op de toepasbaarheid van deze instrumenten voor communicatieprofessionals in de publieke sector.

Onze partner:    Logo Van der Hilst.jpg

Over de sprekers

Corine Hoppenbrouwers 200x200.jpg

Corine Hoppenbrouwers

Corine Hoppenbrouwers is docent en trainer bij Van der Hilst Communicatie. Daarnaast is zij ook docent, coördinator en onderwijsontwikkelaar bij de opleiding Communicatie van Hogeschool Leiden. Die functies combineert zij met een zelfstandig adviespraktijk in strategisch communicatie en doceert zij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In juni 2023 is Corine toegetreden tot het algemeen bestuur van Logeion. Corine studeerde Communicatie aan diezelfde universiteit en Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zij startte haar carrière in diverse communicatiefuncties bij de gemeente Rotterdam, onder andere als politiewoordvoerder en hoofd Communicatie van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid en was vervolgens twintig jaar directeur/eigenaar van een bureau voor strategische communicatieadvisering, gespecialiseerd in corporate, non-profit- en overheidscommunicatie.

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion (leden tot 30 jaar): € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 25 september 2023.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.