Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Crisisdialogen - De Belastingdienst

maandag 12 juni 2023 van 16:00 uur tot 17:00 uur
Burgerparticipatie.jpg

Het is tijd voor een nieuwe Crisisdialoog. We gaan deze keer in dialoog met de Belastingdienst. Een organisatie waar de afgelopen jaren veel is gebeurd en die nog steeds vol in het nieuws staat.

Dit webinar maakt deel uit van een reeks webinars van de Logeion vakgroep Crisiscommunicatie en Issuemanagement, de zogeheten Crisisdialogen. In de Crisisdialogen blikken we met hoofdpersonen terug op recente crises en issues. Wat kunnen we leren van de manier waarop zij met de crisis zijn omgegaan, kunnen ze een soortgelijke crisis in de toekomst voorkomen en hoe organiseren zij hun issuemanagement?

De invalshoek van de crisisdialoog is: Wat is de samenhang tussen issuemanagement, crisiscommunicatie en corporate communicatie als bouwstenen van organisatie en communicatie voor reputatie? De Belastingdienst is daar nu actief mee bezig, 'work in progress' dus.

We gaan daarover in gesprek met Mirko Creyghton, senior communicatieadviseur reputatiemanagement Belastingdienst. Met hem blikken we (kort) terug, maar kijken we vooral vooruit. Hij schetst dilemma's aan de hand van voorbeelden en zijn eigen verhaal: hoe gaan we binnen de Belastingdienst van het traditionele achteraf & reactief uitleggen naar regisserend vooraf & proactief handelen? Mirko is ook benieuwd naar tips en ervaringen van vakgenoten.

Vanuit de vakgroep leiden Marco Leeuwerink en Roy Johannink het gesprek, waarbij uiteraard ook ruimte is voor vragen van deelnemers.

Over de sprekers

Marco bijgesneden foto klein.jpg

Marco Leeuwerink

Marco Leeuwerink is sinds een aantal jaren werkzaam als strategisch adviseur issue- en reputatiemanagement bij de politie. Hij heeft bij de politie veel ervaring met crisiscommunicatie en social media. Vanuit zijn passie en kennis over trends en ontwikkelingen monitort hij de wereld. Marco is tevens lid van de vakgroep crisiscommunicatie en issuemanagement van Logeion.
M.J.W. Creyghton

Mirko Creyghton

Mirko Creyghton is senior communicatieadviseur reputatiemanagement bij de Belastingdienst. Hij is een doorgewinterde professional/reputatiemanager in het (bege)leiden van organisaties op het vlak van positionering, reputatie en issue/crisisaanpak.
Roy_Johannink_MG_1023.jpg

Roy Johannink

Roy Johannink is zelfstandig adviseur crisiscommunicatie en tevens aangesloten bij De Crisisexperts 24/7. Hij is expert op het vlak van crisismanagement en crisiscommunicatie. Roy is tevens lid van de vakgroep crisiscommunicatie en issuemanagement van Logeion. Roy houdt zich iedere dag bezig met crisiscommunicatie. Begin met hem over een incident of een crisis en zijn ogen beginnen te twinkelen. Hij adviseert het liefst tijdens crisissituaties, daar mag je hem altijd voor wakker bellen. Als zelfstandig professional levert hij graag zijn bijdrage aan het versterken van het crisismanagement van een organisatie. Samen met Dianne Deurloo schreef hij het boek 'De symmetrie van crisiscommunicatie - Gewoon doen in buitengewone omstandigheden' (2023).

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion: € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 4 juni 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.