Logo Zoeken
Webinar Gratis voor leden Online

Online trendsessie: Gids in een grenzeloos speelveld

woensdag 22 maart 2023 van 12:00 uur tot 13:30 uur
Logeion Communicatietrends 2022 - 2023 algemeen beeld

Deze trendsessie is de tweede in een reeks van vier online workshops. Tijdens iedere workshop gaan we aan de hand van een voorbeeldcasus in op een van de vier Communicatietrends, die Logeion vorig jaar heeft gelanceerd.

Deze tweede trendsessie wordt begeleid door Ment Kuiper en Jaap de Bruijn van het Logeion TrendTeam. Ze gaan in op het kiezen van positie in een complex speelveld van stakeholders en het ontwikkelen van een integrale communicatiestrategie volgens de trend ‘Gids in een grenzeloos speelveld’.

Monique Wilson, afdelingsmanager Bestuur en Concern van de directie Communicatie bij de gemeente Amsterdam, vertelt over de manier waarop de gemeente vanuit een complexe politieke context de verbinding zoekt met alle betrokkenen in en rond de hoofdstad. Hoe zorg je voor een connectie met alle spelers? Welke taal gebruik je daarbij en kun je zorgen voor consistentie in de boodschap, ondanks de grote variëteit in belangen, achtergronden en kennisniveaus?

Aansluitend reflecteert Mignon van Halderen, partner bij de Reputatiegroep, op de Amsterdamse aanpak. Daarnaast geeft ze concrete voorbeelden van merken en organisaties die via maatschappelijke positionering thought leadership claimen rond actuele thema’s.

In het laatste deel van deze interactieve trendsessie is er volop ruimte voor het stellen van verdiepende vragen aan de sprekers en leden van het TrendTeam.

Bereid je voor op de sessie met een blik op de Communicatietrends en bedenk voor welke vraagstukken uit je eigen praktijk hoopt of verwacht dat de trend ‘Gids in een grenzeloos speelveld’ je kan helpen.

Voor de overige twee trends worden ook online workshops gepland. Houd de agenda van Logeion in de gaten om je daarvoor aan te melden. Meer informatie over de Communicatietrends vind je op: https://www.logeion.nl/trends.

Over de sprekers

Jaap-de-Bruijn.jpg

Jaap de Bruijn

Jaap de Bruijn is stakeholdermanager bij Coöperatie VGZ, eerder was hij hier manager mediarelaties en social media. Daarnaast is hij freelance auteur bij BBNC Uitgeverij. Hij publiceerde titels met betrekking tot social media: Facebook for Dummies, Social media for Dummies en Instagram for Dummies. Jaap is voorzitter van het Logeion Trendteam.
Ment Kuiper.jpg

Ment Kuiper

Ment Kuiper is een ervaren marketing en communicatie professional. Afgelopen jaren heeft hij onder andere ondersteuning geleverd bij de risico- en crisiscommunicatie (samen met Frank Regtvoort via Novis Competence Center). Daarnaast is hij de bedenker en ontwikkelaar van NextCommunication bij opleider Lectric. Jaarlijks schrijft Ment een 'digital insights' trend document waarin de meest belangrijke ontwikkelingen voor het vakgebied worden beschreven. Op basis van praktische inzichten, voorbeelden en vertaling naar de eigen omgeving is hij een inspirerende docent, onder andere bij Van der Hilst. Met de inzichten kun je jezelf helpen om je eigen communicatiestrategie te evalueren. Voor SchaalX is hij verantwoordelijk voor de inhoud van de verschillende digitale programma’s, coacht en begeleidt de digital young professionals (die deel nemen aan dit programma) en verzorgt incompany programma's. Ment Kuiper is lid van het Logeion TrendTeam.
Mignon van Halderen_200x200.jpg

Mignon van Halderen

Mignon van Halderen is partner van de Reputatiegroep en ondersteunt organisaties bij hun maatschappelijk richtinggevende positionering. Hiervoor was zij 7 jaar lang lector Thought Leadership aan Fontys Hogescholen, waar ze thought leadership op de kaart zette. Dit combineerde ze met haar eigen adviespraktijk op het gebied van positionering. Zij promoveerde aan de Rotterdam School of Management en doceert nog steeds in verschillende executive programma’s, waaronder Nyenrode Business School, de Universiteit van Amsterdam en Avicenna.
Monique_Wilson_vierkant.jpg

Monique Wilson

Monique Wilson is afdelingsmanager Bestuur en Concern van de directie Communicatie bij de gemeente Amsterdam.

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Young Logeion: € 0,00
Niet-leden: € 19,50

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 14 maart 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.