Logo Zoeken
Masterclass Amersfoort

Burgerberaad – Hoe kom je in dialoog tot gedragen oplossingen?

dinsdag 16 mei 2023 van 13:30 uur tot 17:30 uur

Locatie

Atelier300c Amersfoort
Soesterweg 300c
3812 BH Amersfoort
Puzzel handen.jpg

Het burgerberaad is hot. Logisch, want het is een prachtige manier om burgers echt te betrekken bij ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken en samen tot oplossingen te komen.

Maar het organiseren van een goed burgerberaad is niet eenvoudig. Reden genoeg om je als communicatieprofessional in de (on)mogelijkheden van het burgerberaad te verdiepen.

Na afloop van deze masterclass weet je:

  • Wat een burgerberaad precies is
  • Hoe je tot een goede vraagstelling en mandaat komt
  • Wie je uitnodigt en hoe je dat kunt doen
  • Hoe je samen het goede gesprek voert
  • Hoe je zorgt voor tevreden deelnemers

We nemen je mee in de randvoorwaarden voor succes en kijken naar de ervaringen van het Gelders Burgerberaad Klimaat. Een burgerberaad dat als best practice geldt en als uitstekend is beoordeeld door de Radboud Universiteit.

Experts delen geleerde lessen, geven gouden tips en bespreken onvermijdelijke dilemma’s. En we zijn natuurlijk benieuwd naar de positie die jij inneemt als het gaat over burgerberaden.

Over de sprekers

Aycha Kleingeld klein.jpg

Aycha Kleingeld

Aycha Kleingeld (adviseur Gelders Klimaatplan bij Provincie Gelderland) is projectleider geweest vanuit de provincie. Ze heeft ervaring met het opzetten van de juiste vraagstelling en het verkrijgen van het mandaat. Aycha kan verschillende geleerde lessen delen over bijvoorbeeld de opzet van het projectplan, de vergoedingen voor de deelnemers en over het advies goed laten aansluiten bij de rol en taak van de betreffende overheidslaag. Als ambtenaar gunt ze iedereen een (klein) burgerberaad over zijn of haar eigen vakgebied, omdat het je een andere kijk geeft op je werk.
Remmert.png

Remmert van Haaften

Remmert van Haaften (Maatschap voor Communicatie) heeft een achtergrond in de politiek en bij belangenorganisaties. Vanuit de Maatschap adviseert hij gemeenten, provincies en ministeries over complexe communicatie- en participatievraagstukken. Volgens van Haaften kun je als professional in het publieke domein niet meer zonder de buitenwereld. Want als je belanghebbenden vergeet te betrekken, sta je al meteen op achterstand. Zorgvuldige communicatie en oprechte participatie zijn dan ook cruciaal om maatschappelijke veranderingen tot een succes te maken.
Rik Swieringa klein.jpg

Rik Swieringa

Rik Swieringa (strateeg en projectleider Gelders Burgerberaad Klimaat bij Moventem) heeft als expertise én passie klimaat/energietransitie. Als programmanager en senior adviseur helpt hij in de publieke sector, ondernemers en maatschappelijke organisaties met het vertalen van hun duurzaamheidsopgave en -ambitie naar relevante onderzoeksvragen, participatietrajecten en concrete plannen en projecten. Als projectleider van het Gelders Burgerberaad Klimaat heeft hij zich maximaal ingezet om de deelnemers zelf mee te laten sturen op het proces. Om zo te komen tot breed gedragen overtuigende adviezen én tevreden deelnemers.
Robin Koster klein.jpg

Robin Koster

Robin Koster (strategisch adviseur en directeur bij Moventem) helpt in de publieke sector relevant beleid maken met feiten en meningen. Dat doet Moventem door onderzoek, burgerparticipatie, data-analyse en monitors. Koster is deskundig op het gebied van burgerfora en burgerpanels. Zo was hij betrokken bij het Gelders Burgerberaad Klimaat, de nationale burgerdialoog Kijk op Europa, en beheert zijn onderzoeksbureau meer dan 50 panels voor gemeenten, regio’s, provincies en corporaties. Samen met opdrachtgevers wil hij verschil maken op belangrijke actuele thema’s als wonen, mobiliteit, klimaat en brede welvaart.

Atelier300c Amersfoort

Soesterweg 300c
3812 BH AMERSFOORT
Bekijk op Google Maps

Bereikbaarheid
Atelier300c is gelegen op het terrein “de Wagenwerkplaats” nabij station Amersfoort Centraal. Klik hier voor een gedetailleerde routebeschrijving met openbaar vervoer of auto.

Openbaar vervoer
Atelier300c bevindt zich op 8 minuten lopen vanaf station Amersfoort Centraal, neem uitgang Noordzijde. Wanneer je naar buiten loopt kom je op het Piet Mondriaanplein, je gaat linksaf. Volg de weg (links zie je de Rijtuigenloods), aan het einde rechtsaf en daarna naar links. Loop rechtdoor tussen de gebouwen door. Aan je linkerhand bevindt zich, tegenover het Centraal Ketelhuis, Atelier300c.

Auto en parkeren
Op het terrein “de Wagenwerkplaats” zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar en er is een laadpaal voor elektrische auto’s.

Prijzen

Niet-Leden
€ 250,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 125,00
Young Logeion: € 62,50
Niet-leden: € 250,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 8 mei 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.