Logo Zoeken
Masterclass Amersfoort

Burgerberaad – Hoe kom je in dialoog tot gedragen oplossingen?

dinsdag 16 mei 2023 van 13:30 uur tot 17:30 uur

Locatie

Railcenter Amersfoort
Soesterweg 244
3812 BE Amersfoort
Puzzel handen.jpg

Het burgerberaad is hot. Logisch, want het is een prachtige manier om burgers echt te betrekken bij ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken en samen tot oplossingen te komen.

Maar het organiseren van een goed burgerberaad is niet eenvoudig. Reden genoeg om je als communicatieprofessional in de (on)mogelijkheden van het burgerberaad te verdiepen.

Na afloop van deze masterclass weet je:

  • Wat een burgerberaad precies is
  • Hoe je tot een goede vraagstelling en mandaat komt
  • Wie je uitnodigt en hoe je dat kunt doen
  • Hoe je samen het goede gesprek voert
  • Hoe je zorgt voor tevreden deelnemers

We nemen je mee in de randvoorwaarden voor succes en kijken naar de ervaringen van het Gelders Burgerberaad Klimaat. Een burgerberaad dat als best practice geldt en als uitstekend is beoordeeld door de Radboud Universiteit.

Experts delen geleerde lessen, geven gouden tips en bespreken onvermijdelijke dilemma’s. En we zijn natuurlijk benieuwd naar de positie die jij inneemt als het gaat over burgerberaden.

Over de sprekers

Aycha Kleingeld klein.jpg

Aycha Kleingeld

Aycha Kleingeld (adviseur Gelders Klimaatplan bij Provincie Gelderland) is projectleider geweest vanuit de provincie. Ze heeft ervaring met het opzetten van de juiste vraagstelling en het verkrijgen van het mandaat. Aycha kan verschillende geleerde lessen delen over bijvoorbeeld de opzet van het projectplan, de vergoedingen voor de deelnemers en over het advies goed laten aansluiten bij de rol en taak van de betreffende overheidslaag. Als ambtenaar gunt ze iedereen een (klein) burgerberaad over zijn of haar eigen vakgebied, omdat het je een andere kijk geeft op je werk.
Frithjof de Haan.jpg

Frithjof de Haan

Frithjof de Haan (Maatschap voor Communicatie) is communicatiestrateeg en houdt van schurende maatschappelijke vraagstukken. Betrokken bij weerbarstige vraagstukken als de Oostvaardersplassen, opvang van vluchtelingen, kinderopvangtoeslag en andere polariserende thema’s. Frithjof is een veelgevraagd procesbegeleider en moderator. Hij gebruikt in zijn werk bij teams en bijeenkomsten vaak eenvoudige organisatieopstellingen om vast te maken wat los zit of los te maken wat vast zit. Frithjof is oprichter van Maatschap voor Communicatie en bestuurder bij Publiquest.
Remmert.png

Remmert van Haaften

Remmert van Haaften (Maatschap voor Communicatie) heeft een achtergrond in de politiek en bij belangenorganisaties. Vanuit de Maatschap adviseert hij gemeenten, provincies en ministeries over complexe communicatie- en participatievraagstukken. Volgens van Haaften kun je als professional in het publieke domein niet meer zonder de buitenwereld. Want als je belanghebbenden vergeet te betrekken, sta je al meteen op achterstand. Zorgvuldige communicatie en oprechte participatie zijn dan ook cruciaal om maatschappelijke veranderingen tot een succes te maken.
Rik Swieringa klein.jpg

Rik Swieringa

Rik Swieringa (strateeg en projectleider Gelders Burgerberaad Klimaat bij Moventem) heeft als expertise én passie klimaat/energietransitie. Als programmanager en senior adviseur helpt hij in de publieke sector, ondernemers en maatschappelijke organisaties met het vertalen van hun duurzaamheidsopgave en -ambitie naar relevante onderzoeksvragen, participatietrajecten en concrete plannen en projecten. Als projectleider van het Gelders Burgerberaad Klimaat heeft hij zich maximaal ingezet om de deelnemers zelf mee te laten sturen op het proces. Om zo te komen tot breed gedragen overtuigende adviezen én tevreden deelnemers.

Railcenter Amersfoort

Soesterweg 244
3812 BE AMERSFOORT
Bekijk op Google Maps

De locatie bevindt zich vlak achter NS station Amersfoort Centraal op het bedrijventerrein de Wagenwerkplaats en is daarmee goed bereikbaar met het OV. Bekijk hier de routebeschrijving.

Openbaar vervoer
Neem op NS station Amersfoort Centraal de uitgang Piet Mondriaanplein en sla buiten linksaf. Volg de weg langs de Q-Park parkeerplaats, na ca. 7 minuten lopen zie je het roodstenen gebouw Railcenter met de grote vierkante ramen aan je rechterhand.

Auto en parkeren
Het roodstenen gebouw Railcenter met de grote vierkante ramen bevindt zich schuin tegenover de Rijtuigenloods, vlak achter NS station Amersfoort Centraal. Bekijk hier de routebeschrijving.
Parkeren kan gratis op het terrein.Prijzen

Niet-Leden
€ 250,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 125,00
Young Logeion: € 62,50
Niet-leden: € 250,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 8 mei 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.