Logo Zoeken
Webinar Gratis voor leden Online

Issuelezing met Josse de Voogd

dinsdag 24 januari 2023 van 15:00 uur tot 17:00 uur
strategisch-omgevings-management-2020.jpg

Sinds de Coronapandemie organiseert Issuemakers in samenwerking met Logeion een online lezing in januari. Issuemakers hebben onderzoeker en publicist Josse de Voogd bereid gevonden om zijn gedachten over een specifiek onderwerp met ons te delen. Verder wordt de Issue Award uitgereikt, een jaarlijkse prijs voor een persoon of organisatie die het best geslaagd is een issue op de kaart te zetten. Wie wordt de opvolger van Eva González Pérez (2022) en Damprotest Black Lives Matter NL (2021)?

Na Madelijn van den Nieuwenhuizen (2021) en David van Reybrouck (2022) deelt dit jaar Josse de Voogd zijn visie met ons tijdens de lezing. Josse de Voogd is zelfstandig onderzoeker en publicist op het raakvlak van ruimte, politiek en samenleving. Hij is onder meer auteur van de 'Atlas van afgehaakt Nederland. Over buitenstaanders en gevestigden' welke hij schreef samen met René Cuperus. Ook is hij bekend van optredens voor de NOS waarin hij de verkiezingsuitslagen duidt, en schreef hij over "bakfietsen, rolluiken en vensterbanken die het stemgedrag in een wijk verraden".

De Issuelezing 2023 wordt gehouden op dinsdag 24 januari van 15.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur.  De bijeenkomst wordt ingeleid door Pieter Idenburg, senior adviseur en sectormanager bij Issuemakers. Na de lezing van Josse de Voogd wordt ook de jaarlijkse Issue Award, een prijs voor een persoon of organisatie die het best geslaagd is een issue op de kaart te zetten, uitgereikt. 

Fotograaf Josse de Voogd: Kiki Groot

Over de sprekers

Josse de Voogd.jpg

Josse de Voogd

Josse de Voogd is zelfstandig onderzoeker en publicist op het raakvlak van ruimte, politiek en samenleving. Hij is onder meer auteur van de 'Atlas van afgehaakt Nederland. Over buitenstaanders en gevestigden' welke hij schreef samen met René Cuperus. Ook is hij bekend van optredens voor de NOS waarin hij de verkiezingsuitslagen duidt, en schreef hij over bakfietsen, rolluiken en vensterbanken die het stemgedrag in een wijk verraden".
Pieter Idenburg.jpg

Pieter Idenburg

Pieter is senior adviseur en sectormanager bij Issuemakers Hij doet opdrachten voor de overheid, zorg, publieke sector, agro-business en internationale instellingen. Daarbij richt hij zich onder meer op thema’s als publieke (digitale) dienstverlening, innovatie, publiek-private samenwerking, sociale vraagstukken en vertrouwen in democratische instituties. Hij heeft een lange ervaring in de communicatie in de publieke sector en bij de overheid. Pieter was onder andere ruim acht jaar directeur Communicatie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Momenteel is hij ook bestuurslid van de Stichting Nederlands Debat Instituut.

Prijzen

Niet-Leden
€ 22,50

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Young Logeion: € 0,00
Relaties van Issuemakers: € 0,00

Niet-leden: € 22,50

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 16 januari 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.