Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Online burgerparticipatie: meer bereiken met data

dinsdag 21 februari 2023 van 16:00 uur tot 17:00 uur
Burgerparticipatie.jpg

Veel burgers voelen zich betrokken bij hun wijk of omgeving en zetten zich daar vrijwillig voor in. Ze hebben ideeën, maken plannen en praten mee met de gemeente. Burgerparticipatie betekent voor hen: samen bouwen aan de samenleving.

Hoe kun je als gemeentelijke overheid inwoners stimuleren om zich in te zetten voor de samenleving? Dat begint met meer zicht krijgen op wat er onder hen leeft. Data en online communities kunnen je daarbij helpen. Maar welke data mag je en kun je gebruiken, rekening houdend met wetten en regels rond privacy?

Steven de Jong en Larissa Tirtosentono (beiden Olifant Media) gaan in een kort en krachtig webinar in op het slim verzamelen en gebruiken van data bij het bereiken en motiveren van burgers. Je ontdekt welke data je veilig kunt inzetten en welke dilemma’s je daarbij tegenkomt.

Ook krijg je inzicht in het opzetten en de werking van een newsroom, waarin je data centraal samenbrengt die voortkomen uit onder meer je eigen nieuwsbrieven en socials.

Wat verder aan bod komt:

1. Praktische tips: hoe zet je online marketing platforms en tools in, zoals Google Analytics, Social Media, Google Ads.
Hoe werk je succesvol met een newsroom?

2. Bereik en betrek je doelgroepen
Je krijgt inzicht in de mogelijkheden van adverteren en hoe je webcare een rol laat spelen in het contact met doelgroepen. 

3.Hoe benut je data en welke data kun je binnen wet- en regelgeving gebruiken voor je campagnes?

Aan de hand van een inspirerend voorbeeld uit de praktijk ontdek je hoe online burgerparticipatie praktisch in zijn werk gaat. Bas Slutter (veiligheidsmanager gemeente Haarlem) illustreert onder meer hoe data en participatie invloed hebben op het thema veiligheid en op elke manier gemeentelijke veiligheidsadviseurs en communicatieafdelingen hierbij samenwerken. Welke dilemma’s komen zij tegen, op lokaal en op regionaal niveau?

Over de sprekers

Bas Slutter.jpg

Bas Slutter

Bas Slutter is Veiligheidsmanager bij Gemeente Haarlem / Zandvoort.
Larissa Tirtosentono.jpg

Larissa Tirtosentono

Larissa Tirtosentono is senior social marketeer bij Olifant Media en ondersteunt overheden, non-profits en zorginstellingen met strategie en advies bij het opbouwen van communities en realiseren van branding en performance doelstellingen.
Steven de Jong.jpg

Steven de Jong

Steven de Jong is directeur van Olifant Media, een online marketingbureau voor bedrijven en organisaties die een positieve impact maken op de maatschappij.

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion: € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 13 februari 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.