Logo Zoeken
Masterclass Amersfoort

De kracht van verhalen - Theo Hendriks

maandag 20 maart 2023 van 12:30 uur tot 17:30 uur

Locatie

Leerhotel Het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort
Theo Hendriks 950x635.png

Wat is de kracht en macht van verhalen? Hoe kunnen we verhalen op een positieve manier inzetten? Waarom wint het ene verhaal het van het andere? Hoe kunnen we ons wapenen tegen verhalen met fake news en complottheorieën? 

Onder leiding van corporate storyteller Theo Hendriks gaan we op zoek naar de diepere werking van verhalen. Naar de pracht en kracht ervan, maar ook naar de macht die verhalen over ons hebben. Theo gaat in op de verbindende én overbruggende rol van verhalen. Hij laat ons het belang van grote verhalen ontdekken: de ingrediënten en noodzaak ervan, en de onderschatte rol van de vertellers van de grote verhalen.

Waarom houden we zoveel van verhalen, waarom verzinnen en vertellen we ze, waarom geloven we erin en handelen we ernaar? Hoe komt het dat verhalen ons houvast bieden en ons tegelijkertijd in verwarring brengen? 

Speciale gast deze middag is Carina Hilders, directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zij inspireert ons met haar meest markante momenten.

Neem je eigen verhaal mee
Op 20 maart is het ook Wereldverteldag, een wereldwijde dag waarop zoveel mogelijk vertellers en luisteraars het vertellen van verhalen vieren. Thema dit jaar is: Together we can. Kunnen we dat ook echt, en kunnen we dat nog samen? 

Communicatieprofessionals kunnen als geen ander verhalen vertellen. Neem daarom je eigen verhaal mee naar Amersfoort. Wat was voor jou een betekenisvol moment, waarin je al jouw vakmanschap kwijt kon? Wat was een onvergetelijke blunder waar je wel van door de grond kon zakken maar achteraf toch het nodige van hebt geleerd?

Aan het eind van de middag ga je naar huis met een hoofd vol verhalen én met het nieuwste boek van Theo Hendriks: Too Good to be true.

Foto: Germán Villafane


Lees hier het interview met Theo Hendriks dat in januari verscheen in vakblad C.

        cover too good to be true 

(deze middag start met een inlooplunch tussen 12.30-13.30 uur)

Over de sprekers

voorbeeld_0575_FvdB_20170823_01.JPG

Carina Hilders

Prof. dr. Carina Hilders is directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis en lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep. Zij is tevens bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Carina Hilders is al sinds 2002 aan Reinier de Graaf verbonden. Eerst als gynaecoloog en daarna ook voorzitter van de medische staf en directeur Medische Zaken. In deze laatste rol was ze nauw betrokken bij de totstandkoming van de fusie met het HagaZiekenhuis tot de Reinier Haga Groep.
Theo Hendriks low-res sq.jpg

Theo Hendriks

Theo Hendriks is oprichter van Theo Hendriks Corporate Storytelling. In de afgelopen jaren schreef hij vele corporate stories en hielp hij ondernemers, bestuurders, leiders en starters bij het (her)vinden van hun eigen verhaal. Een verhaal waarmee ze krachtig en authentiek kunnen vertellen over hun drijfveren, ideeën en plannen, waarmee ze verandering en vernieuwing versnellen en mensen in beweging brengen. Daarmee won hij in 2010 de European Excellence Award, in de categorie Change Communication. Theo geeft workshops, trainingen en masterclasses en laat hierin de deelnemers kennismaken met de fijne kneepjes van storytelling: organisatie- en merkverhalen die boeien en inspireren. Verhalen waarmee visie, missie, ambitie en ideeën volop tot leven worden gewekt. Verhalen die de bedrijfstrots vergroten, verandering versnellen, vernieuwing stimuleren en verkoop bevorderen. Eigen verhalen die de essentie blootleggen. Waarmee bestuurders, ondernemers en managers hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weten te raken.

Leerhotel Het Klooster

Daam Fockemalaan 10
3818 KG AMERSFOORT
Bekijk op Google Maps

Auto en parkeren
Je kunt gratis parkeren bij Leerhotel Het Klooster (ca. 100 plekken). 

Openbaar vervoer
Leerhotel Het Klooster ligt op circa 2 kilometer van treinstation Amersfoort Centraal. We raden je aan om vooraf de actuele reisinformatie op te zoeken op 9292

Leerhotel Het Klooster wordt sinds 2007 gerund door studenten van de Hotelschool van MBO Amersfoort, onder begeleiding van vakkundige instructeurs. Deze unieke samenwerking komt voort uit een gezamenlijke missie van zowel MBO Amersfoort als Leerhotel Het Klooster.

Prijzen

Niet-Leden
€ 250,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 125,00
Young Logeion: € 62,50
Niet-leden: € 250,00

Prijzen zijn exclusief btw. Inclusief inlooplunch, afsluitende borrel en het boek Too good to be true van Theo Hendriks. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 12 maart 2023. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.