Logo Zoeken
Algemeen Rotterdam

Het verhaal van de toekomst

maandag 12 december 2022 van 18:00 uur tot 21:00 uur

Locatie

Museumpark - Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
PCR 12-12-22.jpg

In de samenleving wordt steeds meer naar organisaties gekeken om hun rol te pakken in maatschappelijke kwesties. Ondanks goede bedoelingen komt het regelmatig voor dat organisaties met een purpose onder vuur komen te liggen als zij communiceren over hun maatschappelijke betrokkenheid.

Let op: de locatie is gewijzigd naar HR, Museumpark 40, Rotterdam.

We zitten midden in een transitie van ongekende orde. Het bestaande economische systeem heeft ons veel welvaart gebracht, maar de afgelopen decennia zijn de kosten van deze welvaart groter dan de opbrengsten. Ons welzijn en welbevinden heeft ernstig te lijden onder o.a. klimaatverandering, de ineenstorting van biodiversiteit, sociale ongelijkheid, politieke polarisatie, burn-out en eenzaamheid.

Je zou deze tijd als een overgangstijd kunnen omschrijven, waarin bestaande met nieuwe belangen botsen. In deze belangenstrijd speelt communicatie een hoofdrol. Zowel de bestaande belangen als de nieuwe belangen worden continu verwoord en verbeeld in de media. Er worden continu regime-behoudende en regime-vervangende boodschappen verzonden naar de Nederlandse samenleving. Er wordt continu geprobeerd om mensen te winnen voor één van beide bewegingen.

Tijdens de bijeenkomst op 12 december (inloop vanaf 18 uur met een lichte maaltijd) gaan we de hoofdrol van communicatie in deze transitie met elkaar verkennen en bespreken. Kees Klomp (auteur van onder andere 'Betekeniseconomie') kijkt eerst naar een volledig nieuw economisch narratief: de Betekeniseconomie. Betekeniseconomie koppelt ons (individuele, menselijke) levensbestaan aan het (universele, natuurlijke) levensbestaan. Ecologie is daarbij het ontwerpuitgangspunt. Kees neemt ons mee in zijn ‘verhaal van de toekomst’.

In een aansluitend panel reflecteren onder andere Leendert Bikker, Chief communication officer Rabobank, Mark Woerde, founder van LetsHeal.org, Femke Sleegers van fossielvrij.nl en en futurist Justien Marseille op dit verhaal en welke rol communicatie hierin speelt of zou moeten spelen. Deze sessie sluiten we om 21.00 uur af met een borrel.

Dit programma wordt georganiseerd door Platform Communicatie Rotterdam i.s.m. Logeion. Voor deze bijeenkomst kun je geen waardebon gebruiken.

Over de sprekers

Justien Marseille PCR.jpg

Justien Marseille

Futurist Justien Marseille is hoofddocent/docentonderzoeker bij het Kenniscentrum Creating010. Daarnaast is zij actief binnen het project Mapping Creative Rotterdam. Daarbinnen voert zij onderzoek uit naar toekomstonderzoek.
KeesKlomp.jpg

Kees Klomp

Marketing- en managementcoach Kees Klomp werkte als trendwatcher en strategy director bij de grootste reclamebureaus van ons land, en was oprichter van het eerste merkactivatie adviesbureau van Nederland. Sinds 2006 is Klomp eigenaar van Karmanomics, een bureau dat op Boeddhistische beginselen merken adviseert op het gebied van marketing en management. Hij is auteur van onder andere 'Betekeniseconomie De waarde van verweven leven' & 'Handboek van de nieuwe welvaart'. Momenteel is hij lector Betekeniseconomie bij Kenniscentrum Business Innovation.
Leendert_Bikker_vierkant.jpg

Leendert Bikker

Leendert Bikker is directeur Communicatie & Corporate Affairs bij Rabobank. Naast meer dan 20 jaar ervaring doorliep hij de programma’s Making Corporate Boards More Effective aan Harvard Business School te Boston en de Commissarissen Leergang aan de Business University Nijenrode te Breukelen.

Museumpark - Hogeschool Rotterdam

Museumpark 40
3015 CX ROTTERDAM
Bekijk op Google Maps

De locatie Museumpark vind je op het geljknamige park naast de Mediatheek.

Met OV:

Neem vanaf Rotterdam Centraal Station metrolijn D richting De Akkers of E richting Slinge. Op station Beurs stap je over op de A, B of C lijn richting Schiedam Centrum. Stap uit bij halte Dijkzigt, deze ligt pal voor de hoofdingang van locatie Museumpark.

Plan je route op www.9292.nl

Met de auto:

Locatie Museumpark ligt iets buiten het centrum, schuin achter het Erasmus MC. Neem vanuit het zuiden de Maastunnel en sla rechtsaf na het benzinestation. Rij vanuit het centrum over de Westblaak, locatie Museumpark ligt naast Het Nieuwe Instituut.

Parkeren:

Houd rekening met zeer beperkte parkeergelegenheid en betaald parkeren in de directe omgeving van locatie Museumpark. De dichtstbijzijnde parkeergarage is City Garage Museum Park, deze is 24/7 open.

Prijzen

Niet-Leden
€ 90,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 45,00
Young Logeion: € 22,50
Niet-leden: € 90,-

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 5 december 2022. Een waardebon inleveren voor deze samenwerkingsbijeenkomst kan niet.

Inbegrepen bij de deelnamekosten zijn een lichte maaltijd bij begin van de avond en de afsluitende borrel.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.