Logo Zoeken
Online

Persbericht schrijven met effect

dinsdag 26 april 2022 van 16:00 uur tot 17:00 uur
kranten 705x220.jpg

Er is veel te vertellen over het bedrijf waar je werkt. Maar hoe weet je of het daadwerkelijk nieuws is? En als het dan nieuws is, hoe maak je vervolgens een relevant persbericht van het nieuwsfeit? In het webinar helpt Jessica van der Waal (ANP Pers Support) je hoe je een 'persbericht met effect' schrijft.

Er is veel te vertellen over het bedrijf waar je werkt. Maar hoe weet je of het daadwerkelijk nieuws is? En als het dan nieuws is, hoe maak je vervolgens een relevant persbericht van het nieuwsfeit?

In het webinar helpt Jessica van der Waal (ANP Pers Support) je hoe je een 'persbericht met effect' schrijft. In enkele stappen zet je een structuur neer waarmee je na het webinar aan de slag kunt - alleen of samen met leden via Logeionline.

Leerpunten/resultaat:

  • Waarom een persbericht?
  • Wat zijn goede redenen om een persbericht te sturen?
  • Waar moet een 'kop' en een 'lead' aan voldoen
  • Distributie van een persbericht: naar wie stuur je welk bericht?
  • Timing? Wanneer is het perfecte moment?
  • Hoe kijken journalisten naar een persbericht?

Meer lezen over de online vakimpuls, klik hier. Deze online vakimpuls is een initiatief van Logeion in samenwerking met ANP Pers Support.

Logo Nederland ANP

Over de sprekers

Jessica 220x220.jpg

Jessica van der Waal

Jessica vd Waal studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze schreef artikelen voor het AD en Nieuwe Revu, daarna vooral commerciële teksten voor het bedrijfsleven. Sinds 2014 is zij werkzaam bij het ANP Pers Support. Van Client Services medewerker tot manager operations tot algemeen manager van de joint venture. Rode draad is altijd geweest: kwaliteit bewaken van de commerciële content van onze klanten. De content moet relevant zijn voor de ontvangende media. Dat is belangrijk voor het behouden van meerwaarde van onze dienst en de band met de journalist. Maar uiteraard ook voor onze klanten.

Prijzen

Niet-Leden
€ 39,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 19,50
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 39,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 18 april 2022. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.