Logo Zoeken
Workshop Exclusief voor leden Online

Beroepsniveauprofielen: wat kun je er mee? - Esther Holster

woensdag 14 september 2022 van 16:00 uur tot 17:30 uur
Trap Esther 705x220.jpg

Let op: Deze bijeenkomst is exclusief voor leden en er zijn slechts 20 plekken per sessie beschikbaar!

Heb jij dat ook wel eens dat je wilt weten waar je staat in je vak? Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling? Of wil je weten welke ‘skills’ jij nodig hebt om een volgende stap te maken? Heb je behoefte om bij te blijven in de ontwikkelingen van ons vak en wil je weten of je voldoende bij bent? Via de Beroepsniveauprofielen (BNP) kun je je positie bepalen, het is een ijkpunt van je vaardigheden! Het is een onafhankelijk middel om jezelf te toetsen. Esther Holster (Publiec) gaat tijdens deze workshop met de deelnemers aan de slag met de BNP's. 

Je kunt de BNP's gebruiken als voorbereiding op je ontwikkelingsgesprek of als je een volgende stap in je carrière wilt maken. Geen dure assessments, maar gewoon digitaal de BNP's invullen. Je kunt de Beroepsniveauprofielen individueel invullen of met je team. Tijdens de workshop lichten we dat ook toe. Verschillende leden van Logeion hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om de BNP's aan te passen aan de eisen van deze tijd, want ons vak blijft uiteraard in beweging.

Hoe zien de beroepsniveauprofielen eruit?
De beroepsniveauprofielen beschrijven het werkveld van de communicatieprofessional in een model met zes kerntaken en zes niveaus (BNP-model). Onder de zes kerntaken kun je alle werkzaamheden van een communicatieprofessional kwijt. Een hoger niveau betekent onder andere een toename in verantwoordelijkheid en zelfstandigheid én grotere en zwaardere communicatievraagstukken. Het model beschrijft voor elke kerntaak op elk niveau:

  • wat een communicatieprofessional doet (wat doe ik: proces);
  • hoe die dat doet (waaraan laat ik dat zien: gedrag);
  • wat het resultaat is (wat lever ik op: output & outcome). 

Naast de kerntaken die iemand op bepaalde niveaus uitvoert, bestaat een beroepsniveauprofiel nu ook uit algemene communicatie- en ontwikkelcompetenties, ongeacht de specialiteit, de kerntaken of het niveau waarop je functioneert. Deze unieke combinatie van competenties onderscheiden een communicatieprofessional van professionals uit andere vakgebieden. De competenties vormen als het ware een schil om het model.

Via de website: www.bnp.logeion.nl kun je alvast je eigen positie bepalen.

Over de sprekers

Esther-Holster-BNP-commissie

Esther Holster

Esther Holster is directeur bij Publiec. Esther is trainer, interim manager, adviseur, coach en facilitator. Als eigenaar van Publiec zorgt ze altijd voor een passende trainer of begeleider voor de verschillende vraagstukken. Ze wordt enthousiast als ze mee kan denken over visie en organisatieontwikkelingen waarbij omgevingsbewust werken haar uitgangspunt is.

Kostenoverzicht:
Leden: € 19,50
Logeion Young Professionals: € 10,00

Deze bijeenkomst is exclusief voor leden.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van dit aanbod.