Logo Zoeken
Online

Van Quote tot Opiniestuk - Arnold Vonk

dinsdag 18 januari 2022 van 16:00 uur tot 17:15 uur
Opinie 705x220.jpg

Schud je zo een statement of quote uit je mouw als je het nieuws leest? Maar hoe vertaal je deze quote naar een opiniestuk? Arnold Vonk (ANP) leert je hoe je een statement of quote kunt uitbouwen tot journalistiek aantrekkelijk opiniestuk. Theorie en praktijk komen samen in deze interactieve workshop. In enkele stappen zet je een structuur neer waarmee je direct aan de slag kunt.

Schud je zo een statement of quote uit je mouw als je het nieuws leest, maar hoe vertaal je deze quote naar een een opiniestuk? In het webinar leert Arnold Vonk (ANP) je hoe je een statement of quote kunt uitbouwen tot journalistiek aantrekkelijk opiniestuk. Theorie en praktijk komen samen in deze interactieve workshop. In enkele stappen zet je een structuur neer waarmee je na het webinar aan de slag kunt - alleen of samen met leden via Logeionline.

Wil je actief meedoen met het webinar, dan kun je vóór 13 januari je quote mailen naar expertsupport@anp.nl ovv Quote Logeion-webinar. Hou daarbij het volgende voor ogen: wat is de actuele kwestie en wat moet er in die kwestie volgens jou of jouw organisatie gebeuren? Tijdens de sessie is er ruimte om je schrijfopdracht verder uit te werken en je vraag via de chat te stellen. Arnold zal een aantal quotes behandelen en ook na afloop nog opiniestukken kunnen beoordelen.

Over de sprekers

arnold.jpg

Arnold Vonk

Al vijftien jaar in het vak als schrijftrainer van opiniemakers, laat Arnold Vonk experts tegenwoordig aansluiting vinden op het nieuws via het ANP. Arnold was eindredacteur bij de Volkskrant en schreef het boek Effectief Opiniestukken Schrijven, dat in 2014 in de top3 belandde van de communicatieboeken van het jaar. Nu is hij manager van ANP Expert Support, een podium voor deskundigen, dat los staat van de onafhankelijke ANP-redactie. Arnold studeerde zowel Journalistiek (RuG) als Corporate Communication (RSM).

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Young Logeion: € 0,00
Niet-leden: Deze bijeenkomst is exclusief voor leden

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer van de voordelen van je lidmaatschap.