Logo Zoeken
Online

Ik betrek! – Theorie en praktijk van burgerparticipatie - Remmert van Haaften en Frithjof de Haan (wegens succes herhaald)

woensdag 1 december 2021 van 15:30 uur tot 17:00 uur
Background 705x220.jpg

Burgerparticipatie is hot. Van burgerforum tot uitdaagrecht en van groenbeheer tot klimaatbeleid. De mondige burger is niet meer weg te denken. Terecht, maar hoe ga je daar als professional in het publieke domein mee om? Welke rol pak je? We gaan in op theorie en praktijk. Uitgangspunten, aanpak instrumenten en cases.

Deze online bijeenkomst wordt georganiseerd door Logeion in nauwe samenwerking met Maatschap voor Communicatie.

Burgerparticipatie is hot. Van burgerforum tot uitdaagrecht en van groenbeheer tot klimaatbeleid. De mondige burger is niet meer weg te denken. Terecht, maar hoe ga je daarmee om? Welke rol kan en wil jij als communicatieprofessional pakken?

In deze online vakimpuls delen Remmert van Haaften en Frithjof de Haan hun kennis en ervaringen op het gebied van participatie en dagen ze jou uit een positie te kiezen.

Aan bod komt:

  • Wat is (burger)participatie?
  • Wat zijn de belangrijkste vormen?
  • Voor welke vraagstukken is het bruikbaar?
  • Hoe zet je het op langs de lijnen inhoud, proces en relatie?
  • Welke interventies en tools kun je inzetten?
  • Welke disciplines haak je aan?
  • Welke rol pak jij als communicatieprofessional?
  • Met volop illustraties en tips uit de praktijk en actualiteit.

Remmert van Haaften en Frithjof de Haan van Maatschap voor Communicatie begeleiden samen diverse participatietrajecten in het publieke domein – van aardgasvrij wonen tot de Oostvaardersplassen.

Over de sprekers

Frithjof de Haan.jpg

Frithjof de Haan

Frithjof de Haan (Maatschap voor Communicatie) is communicatiestrateeg en houdt van schurende maatschappelijke vraagstukken. Betrokken bij weerbarstige vraagstukken als de Oostvaardersplassen, opvang van vluchtelingen, kinderopvangtoeslag en andere polariserende thema’s. Frithjof is een veelgevraagd procesbegeleider en moderator. Hij gebruikt in zijn werk bij teams en bijeenkomsten vaak eenvoudige organisatieopstellingen om vast te maken wat los zit of los te maken wat vast zit. Frithjof is oprichter van Maatschap voor Communicatie en bestuurder bij Publiquest.
Remmert.png

Remmert van Haaften

Remmert van Haaften (Maatschap voor Communicatie) heeft een achtergrond in de politiek en bij belangenorganisaties. Vanuit de Maatschap adviseert hij gemeenten, provincies en ministeries over complexe communicatie- en participatievraagstukken. Volgens van Haaften kun je als professional in het publieke domein niet meer zonder de buitenwereld. Want als je belanghebbenden vergeet te betrekken, sta je al meteen op achterstand. Zorgvuldige communicatie en oprechte participatie zijn dan ook cruciaal om maatschappelijke veranderingen tot een succes te maken.

Prijzen

Niet-Leden
€ 35,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 17,50
Logeion Young Professionals: € 10,00
Niet-leden: € 35,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 23 november 2021. Voor het college is de Logeion-waardebon geldig.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.