Logo Zoeken
Online

Polarisatie in beeld - Sander Dorst en Lidwien van de Wijngaert

donderdag 11 november 2021 van 15:30 uur tot 17:00 uur
Polarisatie in beeld_705x220.jpg

Een netwerkanalyse is een mooi startpunt voor het voeren van het juiste gesprek, met de juiste mensen. Een netwerkanalyse vertelt je wie vast zit in zijn of haar eigen bubbel, of juist wie een verbindende rol inneemt. Het gesprek aangaan in een gepolariseerde discussie is ingewikkeld. Een goed beginpunt is dan het in kaart brengen van de discussie, bij uitersten en bij minder uitgesproken gesprekspartners.

Sander Dorst (communicatieadviseur bij Orange Otters Verandercommunicatie) en prof.dr. Lidwien van de Wijngaert (hoogleraar Communicatie in organisaties, Faculteit der Letteren Radboud Universiteit) laten aan de hand van casuïstiek zien wat de kracht is van een goede netwerkanalyse en het belang van data. Je ontdekt hoe netwerkanalyses werken en waar je begint.

Een netwerkanalyse is een mooi startpunt voor het voeren van het juiste gesprek, met de juiste mensen. Een netwerkanalyse vertelt je wie vast zit in zijn of haar eigen bubbel, of juist wie een verbindende rol inneemt.

Het gesprek aangaan in een gepolariseerde discussie is ingewikkeld: mensen zijn minder ontvankelijk voor een afwijkende mening, en zullen het gesprek daarover veelal als een bedreiging zien. Een goed beginpunt voor dit gesprek is het in kaart brengen van de discussie, bij uitersten en bij minder uitgesproken gesprekspartners.

Sander Dorst (communicatieadviseur bij Orange Otters Verandercommunicatie) en prof.dr. Lidwien van de Wijngaert (hoogleraar Communicatie in organisaties, Faculteit der Letteren Radboud Universiteit) laten aan de hand van casuïstiek zien wat de kracht is van een goede netwerkanalyse en het belang van data. Zelf aan de slag met data? Ontdek in deze Online Vakimpuls hoe netwerkanalyses werken en waar je begint.

Deze Online Vakimpuls is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Orange Otters.
1920x1080_orangeotters1 LOGO.jpg.crdownload

Over de sprekers

foto Lidwien van de Wijngaert.jpg

Lidwien van de Wijngaert

Prof.dr. Lidwien van de Wijngaert is hoogleraar Communicatie in organisaties aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit. Zij is deskundig op het gebied van social media. Ze ontwikkelde methoden voor de analyse van sociale media in crisis- en marketingcommunicatie en doet onderzoek naar gebruik van ICT door een breed publiek. Aan de Radboud Universiteit doet Lidwien van de Wijngaert binnen het onderzoeksinstituut Centre for Language Studies onderzoek naar de communicatie in netwerken binnen en tussen organisaties. Daarnaast verzorgt ze onderwijs bij de bacheloropleiding Communicatie- en informatiewetenschappen, de masterspecialisatie Communicatie en beïnvloeding en de researchmaster Language and Communication.
Sander Dorst_200x200.jpg

Sander Dorst

Sander Dorst is communicatieadviseur bij Orange Otters Verandercommunicatie, met een focus op interne communicatie bij verandering. Hij is ‘dol op data’, en waar mogelijk slaat hij de brug tussen data en het communicatievak. Zijn specialisme zit op netwerken: met netwerkanalyses maakt hij verborgen structuren in een netwerk, zoals groepen en rollen, visueel en inzichtelijk. Deze inzichten helpen bij het creëren van verbinding, of het voeren van het goede gesprek.

Prijzen

Niet-Leden
€ 35,00

Voor deze Online Vakimpuls is de Logeion-waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 17,50
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 35,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 3 november 2021. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.