Logo Zoeken
Online

Feminization is not good for PR: here’s why - Prof. dr. Ana Adi

donderdag 18 maart 2021 van 16:00 uur tot 17:00 uur
Ana Adi_705x220.jpg

Steeds meer vrouwen werken in het communicatievak. Welke impact heeft deze zogenaamde feminisering op het aanzien van het vak? Het houdt mythes in stand zoals dat communicatie iets is waar vrouwen van nature goed in zijn: een onderschatting van de complexe vaardigheden die het vak nodig heeft. In een prikkelend college geeft Prof. dr. Ana Adi (Quadriga University of Applied Sciences in Berlijn) haar visie op de toekomst van het vak. Ze gaat in op de vraag hoe we feminisering kunnen stoppen en kunnen ontwikkelen naar een inclusieve en diverse werkomgeving. 

De voertaal van dit college is Engels.

Steeds meer vrouwen werken in het communicatievak. Welke impact heeft deze zogenaamde feminisering op het aanzien van het vak? Denk aan de mythe dat communicatie iets is waar vrouwen van nature goed in zijn: een onderschatting van de complexe vaardigheden die het vak nodig heeft.

In een prikkelend college geeft Prof. dr. Ana Adi (Quadriga University of Applied Sciences in Berlijn) haar visie op de toekomst van het vak. Ze gaat in op de vraag hoe we feminisering kunnen stoppen en kunnen ontwikkelen naar een inclusieve en diverse werkomgeving. Daarnaast deelt ze inzichten uit haar onderzoek voor het boek Women in PR (2020).

Ana Adi is Professor of Public Relations and Corporate Communications aan de Quadriga University of Applied Sciences in Berlijn, voorzitter van de jury van de Digital Communication Awards en de host van de Women in PR podcast. Onder leiding van André Manning (directeur Logeion), gaan we met met Prof. Ana Adi en met elkaar in gesprek over de vooroordelen, culturele verschillen en het gebrek aan diversiteit in het communicatievak.

Nieuwsgierig? Lees alvast Feminization is not good for PR: here’s why door Prof. dr. Ana Adi (eind 2020 gepubliceerd in Pressesprecher).

Over de sprekers

Ana Adi_200x200.jpg

Ana Adi

Ana Adi is Professor of Public Relations and Corporate Communications aan de Quadriga University of Applied Sciences in Berlijn, voorzitter van de jury van de Digital Communication Awards, de host van de Women in PR podcast (on SoundCloud, iTunes etc…) en co-auteur van het in 2020 verschenen Women in PR (https://www.quadriga-university.com/en/research/profession-research/communication/women-pr). Naast haar onderzoek en publicaties over wat communicatieprofessionals kunnen leren van protestbewegingen, focust Prof. Adi op het professionaliseren en het toekomstbestendig maken van communicatieprofessionals en het communicatievak. Ze is ook een veelgevraagd spreker over het meten en analyseren van communicatieactiviteiten én storytelling. Ana Adi werd geboren in Roemenië en promoveerde aan de Universiteit van West Schotland. Ze heeft gewerkt en gestudeerd in de VS, het Verenigd Koninkrijk, België, Thailand en Bahrein voordat ze zich in Duitsland vestigde (www.anaadi.net of @ana_adi op twitter) waar ze nu op de Quadriga Universiteit in Berlijn werkt.
andre-manning.jpg

André Manning

Al ruim twintig jaar in het vak; een ervaren communicatie professional kun je André Manning wel noemen. Na een lange, internationale carrière bij Philips waar hij uiteindelijk de hoogste communicatiefunctie vervulde, stapte hij over naar Booking.com. Tijdens deze periode leerde hij de ins -en outs van e-commerce platforms en hoe daar een communicatiefunctie op in te richten. Vervolgens verbreedde hij zijn kennis en inzichten bij achtereenvolgens Akzo, het in Zurich gevestigde Australische verpakkingsbedrijf Amcor en de Nederlandse AFM. André is directeur van Logeion, de Nederlandse beroepsvereniging voor communicatieprofessionals met de opdracht om te vereniging te laten groeien en het ondersteunende bureau verder te professionaliseren.

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor dit college is de Logeion-waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion: € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 10 maart 2021. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor dit Online College.