Logo Zoeken
Online

Online College: Theo Hendriks - Storytelling in het (post-)coronatijdperk (wegens succes herhaald)

donderdag 23 september 2021 van 16:00 uur tot 17:15 uur
banner.jpg

"We doen het samen!" "Met elkaar verslaan we het virus!" Collectief sloten we met onze corporate stories ons aan bij dit verhaal. Wat is het nieuwe verhaal van jouw organisatie? Theo Hendriks is corporate storyteller en verweeft in dit online college de actualiteit met een oproep tot authenticiteit.

"We doen het samen!" "Met elkaar verslaan we het virus!" Het heersende narratief, zeker aan het begin van de corona-uitbraak was er een van saamhorigheid en verbondenheid. Collectief sloten we met onze corporate stories ons aan bij dit verhaal. Een begrijpelijke reflex; de druk om ‘iets’ te doen met de nieuwe werkelijkheid was immers groot. Maar klakkeloos meegaan in dit narratief leidde ook tot een kleurloze brei van goedbedoelde slogans en op elkaar lijkende verhalen.

Inmiddels leven we in een nieuwe tijd. Na een moment van verlammende stilstand is er weer van alles in beweging gekomen. Maar niets is nog zoals het was, overal is de roep om bezinning alleen maar toegenomen, en er staat ons nog van alles te wachten. Vertrouwen en houvast bieden zonder valse verwachtingen te wekken is nu belangrijker dan ooit.

Wat is het nieuwe verhaal van jouw organisatie? Wat ga jij ze vertellen? Hoe gaat jouw organisatie de uitdagingen van deze tijd aan en hoe neem je mensen, klanten en andere stakeholders daarin mee? Wat zijn tijdloze elementen in je story die je blijvend moet koesteren, wat pas je aan en hoe maak je nieuwe verhalen die blijven passen bij jouw organisatie-identiteit: wie je bent en waar je voor staat?

Theo Hendriks, corporate storyteller en auteur van boeken als No Story No Glory, Change the Script en The Wow Starts Now verweeft in dit online college de actualiteit met een oproep tot authenticiteit. Hij deelt zijn observaties van afgelopen periode, bekijkt kritisch de communicatiereflexen waar we ingeschoten zijn en biedt handvatten om een volgende keer beter beslagen ten ijs te komen als de binnen- of buitenwereld vraagt om een nieuw of ander verhaal. Aansluitend gaat Gert-Jan Jansen van dagvoorzitter.nl met Theo Hendriks en met de deelnemers in gesprek.

Over de sprekers

Gert-Jan Jansen.jpg

Gert-Jan Jansen

Gert-Jan is één van de meest ervaren dagvoorzitters van ons land. Met zijn talent om iedere groep feilloos aan te voelen, bereikt hij vaak meer dan waar de opdrachtgever op had durven hopen.Hij zet de gezamenlijke kennis en creativiteit van een groep in om diepere lagen aan te boren, tot nieuwe inzichten te komen en concrete resultaten te boeken.
Theo Hendriks low-res sq.jpg

Theo Hendriks

Theo Hendriks is oprichter van Theo Hendriks Corporate Storytelling. In de afgelopen jaren schreef hij vele corporate stories en hielp hij ondernemers, bestuurders, leiders en starters bij het (her)vinden van hun eigen verhaal. Een verhaal waarmee ze krachtig en authentiek kunnen vertellen over hun drijfveren, ideeën en plannen, waarmee ze verandering en vernieuwing versnellen en mensen in beweging brengen. Daarmee won hij in 2010 de European Excellence Award, in de categorie Change Communication. Theo geeft workshops, trainingen en masterclasses en laat hierin de deelnemers kennismaken met de fijne kneepjes van storytelling: organisatie- en merkverhalen die boeien en inspireren. Verhalen waarmee visie, missie, ambitie en ideeën volop tot leven worden gewekt. Verhalen die de bedrijfstrots vergroten, verandering versnellen, vernieuwing stimuleren en verkoop bevorderen. Eigen verhalen die de essentie blootleggen. Waarmee bestuurders, ondernemers en managers hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weten te raken.

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht:
Leden: 25,00 
Young Logeion: € 12,50
Niet-leden: € 50.00

Prijzen zijn exclusief btw. Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 15 september 2021.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze sessie.