Logo Zoeken
Webinar Online

Issuelezing: ‘tussen waarheid en waanzin' - Madeleijn van den Nieuwenhuizen (Zeikschrift)

donderdag 28 januari 2021 van 16:00 uur tot 17:00 uur
Issuedenken Madelijn 705x220.jpg

In samenwerking met Logeion organiseert Issuemakers de Issuelezing 2021. Issuemakers heeft rechtshistoricus en mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen gevraagd een lezing te geven over het thema ‘tussen waarheid en waanzin.’ Of het nu gaat over corona, verkiezingen of 5G: alternatieve feiten en complottheorieën zijn zichtbaarder dan ooit. Hoe is onze perceptie op kritisch zijn veranderd? En hoe kunnen we daar als maatschappij of organisatie het beste mee omgaan? Madeleijn van den Nieuwenhuizen, ook opererend onder de naam zeikschrift, geeft haar visie op dit onderwerp. 

In samenwerking met Logeion organiseert Issuemakers de Issuelezing 2021. Issuemakers heeft rechtshistoricus en mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen gevraagd een lezing te geven over het thema ‘tussen waarheid en waanzin.’ Of het nu gaat over corona, verkiezingen of 5G: alternatieve feiten en complottheorieën zijn zichtbaarder dan ooit. Hoe is onze perceptie op kritisch zijn veranderd? En hoe kunnen we daar als maatschappij of organisatie het beste mee omgaan? Madeleijn van den Nieuwenhuizen, ook opererend onder de naam Zeikschrift, geeft haar visie op dit onderwerp. Na de Issuelezing krijgen deelnemers de mogelijkheid om in discussie te gaan.

De Issuelezing wordt ingeleid door Mayke van Keep, managing partner en medeoprichter van Issuemakers. Van Keep zal daarbij onder meer de resultaten van Issue to Watch 2021 delen. Tevens wordt de Issue Award uitgereikt. Welke organisatie of persoon is er dit jaar het best in geslaagd om een maatschappelijke issue te agenderen? Wie is de opvolger Agractie Nederland (boerenprotest, 2020) en Tim Hofman (kinderpardon, 2019) als winnaar van de Issue Award?

De start van een nieuw jaar staat voor communicatieadviesbureau Issuemakers in het teken van het jaarlijkse Issue Congres. Elk jaar organiseren Issuemakers een middag met inspirerende sprekers over belangrijke en actuele aspecten van ons vak. Een feestelijk moment om gezamenlijk terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het net gestarte jaar. Helaas kan het Issue Congres dit jaar niet plaatsvinden in haar normale vorm. Daarom is er gekozen om in samenwerking met Logeion dit jaar een digitaal Issue Congres te organiseren.

Over de sprekers

220 x 220 Madeleijne.jpg

Madeleijn van den Nieuwenhuizen

Madeleijn van den Nieuwenhuizen (29) is rechtshistoricus en mediacriticus. Ze is geboren in Oldenzaal. Ze studeerde aan University College Utrecht en SciencesPo Parijs. Daarna behaalde ze haar Master in politieke geschiedenis aan Columbia University in New York en werkt nu als Fulbright PhD-kandidaat aan de City University of New York, waar ze onderzoek doet naar rechtsgeschiedenis en politieke corruptie. Ze is geïnteresseerd in machtsverdeling, geldstromen en (on)gelijkheid. Ze stelt op haar Instagram-account @Zeikschrift sinds 2016 misstanden in de Nederlandse media aan de kaak, zoals genderstereotypering, stelselmatige afwezigheid van stemmen en desinformatie. Ze schrijft essays voor VOGUE en opiniestukken voor o.a. Parool en NRC. Daarnaast duidt ze mediazaken en Amerikaanse politiek op NPO Radio1 en bij Talkshow M. Ze werd door het feministische OPZIJ geplaatst in de top 10 meest invloedrijke mediavrouwen. Madeleijn pendelt tussen Nederland en New York (momenteel woon ik tot januari in Nederland ivm Corona).
image.jpg

Mayke van Keep

Mayke van Keep richtte in 2007 samen met haar zus Sybrig van Keep Issuemakers op, een communicatieadviesbureau gespecialiseerd in het adviseren van profit- en non-profitorganisaties die maatschappelijke impact (willen) hebben. Issues die in de samenleving én politiek spelen, vormen hierbij het uitgangspunt. Issuemakers helpt bedrijven en organisaties bij het aanscherpen en versterken van hun eigen rol daarbij.

Prijzen

Niet-Leden
€ 20,00
Relatie Issuemakers
Gratis
Relatie Zeikschrift
Gratis

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Relaties van Issuemakers: € 0,00
Logeion Young Professionals: € 0,00
Niet-leden: € 20,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 20 januari 2021

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.