Logo Zoeken
Online

Online middag-seminar Communicatie & Gedrag

donderdag 17 december 2020 van 14:00 uur tot 16:00 uur
Communicatie en Gedrag_705x220.jpg

Als je veranderingen wilt realiseren, heb je fundamentele kennis nodig van gedrag. En fundamentele kennis van communicatie! Op 17 december organiseren Logeion en Behavior Change Academy het Online middag-seminar Communicatie & Gedrag op het snijvlak van gedragswetenschap en communicatiepraktijk. Online, intensief en interactief. We nemen je mee in theorie én praktijkvoorbeelden en laten je de kracht zien van de verbintenis tussen deze disciplines. Met keynotes van Rick van Baaren en Marieke Fransen, waarbij jij actief deelneemt via de chat. We sluiten af met een stevig tafelgesprek onder leiding van dagvoorzitter Harry Louwenaar.

Online middag-seminar georganiseerd door Logeion & Behavior Change Academy.

Met keynotes van prof. dr. Rick van Baaren en dr. Marieke Fransen.


Als je veranderingen wilt realiseren, heb je fundamentele kennis nodig van gedrag. En fundamentele kennis van communicatie! Op 17 december organiseren Logeion en Behavior Change Academy het Online middag-seminar Communicatie & Gedrag op het snijvlak van gedragswetenschap en communicatiepraktijk. Online, intensief en interactief. Vanuit Beeld & Geluid Den Haag nemen we je mee in theorie én praktijkvoorbeelden en laten we je de kracht zien van de verbintenis tussen deze disciplines. Met keynotes van Rick van Baaren en Marieke Fransen, waarbij jij actief deelneemt via de chat. We sluiten af met een stevig tafelgesprek onder leiding van dagvoorzitter Harry Louwenaar, met Rick van Baaren, Marieke Fransen en Young Logeion-bestuurslid Julia de Vries.

Als communicatieprofessional of veranderdeskundige wil je mensen op de juiste manier in beweging krijgen. Tijdens het seminar Communicatie & Gedrag onderzoeken we waarom mensen (onbewust) doen wat ze doen en hoe je daarbij aan kan sluiten in je communicatie. Op 17 december bieden we volop kennis en aanknopingspunten om de impact van communicatie bij transities te vergroten.

Benieuwd naar nieuwe inzichten uit de gedragswetenschappen? En hoe je daar als communicatieprofessional of gedragsveranderaar je voordeel mee kan doen? Blok dan 17 december in je agenda en schakel je computer in op het Online middag-seminar Communicatie & Gedrag!

Speciaal voor Young Logeion en young professionals (onder 30 jaar)
Ben jij young professional en wil jij aan de slag met cyberveiligheid? Doe dan op 17 december ook mee aan de ochtend-workshop (10.30-12.00 uur) georganiseerd door Young Logeion en Behavior Change Talents. Met je ticket voor de workshop kun je bovendien kosteloos deelnemen aan het middag-seminar. Klik hier voor meer informatie over de online workshop Cyberveiligheid.

Georganiseerd in samenwerking met:
BCA logo.jpg        CSC logo.jpg

14. Yellenge.png


Over de sprekers

Harry Louwenaar vierkant.jpg

Harry Louwenaar

Harry Louwenaar is zelfstandig strategische adviseur en procesbegeleider. Was mede-oprichter en 17 jaar partner bij Maatschap voor Communicatie. Hij treedt regelmatig -en graag- op als 'gesprekskatalysator'. Was twee jaar voorzitter van de adviesraad Positionering van Logeion. Houdt van duiding en interactie. Heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van strategische communicatiecoalities.
Marieke-Fransen.jpg

Marieke Fransen

Marieke Fransen studeerde sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en promoveerde in 2008 bij de afdeling communicatiewetenschap, Universiteit Twente. Van 2008-2020 werkte zij als universitair(hoofd)docent aan de Universiteit van Amsterdam in de vakgroep persuasieve communicatie. Vanaf januari 2021 is zij benoemd tot hoogleraar “Positive Communication Science” bij het Behavioural Science Institute, afdeling communicatiewetenschap, Radboud Universiteit. Zij doet onderzoek naar weerstand die mensen kunnen ervaren wanneer ze worden blootgesteld aan (persuasive )communicatie. Ze onderzoekt waarom mensen weerstand ervaren en hoe ze weerstand bieden. Dit biedt vervolgens aanknopingspunten voor wat je als zender kunt doen om weerstand te verminderen maar ook hoe kwetsbare mensen geholpen kunnen worden om weerstand te bieden.
Rick van Baaren_200x200.jpg

Rick van Baaren

Rick van Baaren is hoogleraar gedragsverandering en maatschappij aan de Radboud Universiteit Nijmegen en eigenaar van D&B, een adviesbureau gespecialiseerd in de sturing van menselijk gedrag. Rick stond aan de basis van de gedragsveranderingstrend in Nederland door als eerste een combinatie te maken tussen beïnvloedingstechnieken en weerstanden. Hij is deskundig op het gebied van gedragsbeïnvloeding en communicatie. De nadruk in zijn onderzoek ligt op onbewuste processen en technieken om menselijk gedrag (subtiel) te veranderen.

Voor dit Online middag-seminar is de Logeion-waardebon niet geldig.

Ben je lid van Young Logeion of young professional onder 30 jaar?
In de ochtend van 10.30-12.00 uur organiseren Young Logeion en Behavior Change Talents de Online workshop Cyberveiligheid. Neem je deel aan deze workshop, dan kun je kosteloos deelnemen aan het middag-programma. Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor de Online workshop. 

Kostenoverzicht deelname online middag-seminar
:
Leden: 49,50
Niet-leden: € 85,00
Young professionals onder 30 jaar: € 25,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 9 december 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.