Over Op bezoek bij Videonieuwsbericht: de vijf eigenschappen van een succesvolle newsroom

Op bezoek bij Videonieuwsbericht: de vijf eigenschappen van een succesvolle newsroom

Steeds meer organisaties kiezen ervoor zelf nieuws te maken en te publiceren op de eigen online mediakanalen. Maar ook landelijke en regionale nieuwsredacties maken graag gebruik van nieuwscontent die kant-en-klaar wordt aangeboden. Een goed ingerichte ‘newsroom’ is de centrale spil in dit proces.

Het schoolvoorbeeld is de newsroom van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Rik Rensen (partner bij de Reputatiegroep) is een van de grondleggers. Hij transformeerde de traditionele communicatieafdeling van het CBS tot een professionele nieuwsredactie, die dagelijks de Nederlandse media voorziet van nieuwswaardige content. Rik: "Een organisatie voert de regie op zijn reputatie het best door het nieuws zelf te regisseren."

In deze Enter-the-firm vertelt Rik uit eigen ervaring wat ervoor nodig is om dat te realiseren. Hoe komt zo’n proces tot stand en welke keuzes moet je maken? Vervolgens gaan we in op hoe je dan zelf nieuws maakt. Hoe maak je gebruik van vaste nieuwsmomenten? Hoe reageer je op actuele berichtgeving? En hoe haak je in op relevante thema’s? Herkenbare formattering en slimme programmering doen de rest.

Wil jij zien en horen hoe dat in zijn werk gaat? Schrijf nu in voor deze kennissessie en neem een kijkje achter de schermen op de redactie van Videonieuwsbericht in Hilversum. Met een inspirerend programma over hoe ook jij meer bereikt met jouw eigen nieuws!

Aanmelden

Geen kaarten beschikbaar. Wil je op de reservelijst worden gezet?

Ja, zet mij op de reservelijst

Prijzen

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: 45,00 
Young Logeion: € 22,50
Niet-leden: € 90,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 9 maart 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen