Over UITGESTELD: Goede woordvoering, hoe doe je dat? (wegens succes herhaald)

UITGESTELD: Goede woordvoering, hoe doe je dat? (wegens succes herhaald)

Deze bijeenkomst wordt uitgesteld. Een nieuwe datum wordt nog bekend gemaakt.
Logeion heeft besloten om de fysieke bijeenkomsten die geprogrammeerd zijn voor najaar 2020 te verplaatsen of (indien mogelijk) in een online variant aan te bieden. Reden hiervoor is het aangescherpte Covid19-advies van het kabinet dat helder is: de komende tijd maximaal 30 mensen samen in een binnenruimte en geen noodzakelijke reizen. We willen als vereniging onze verantwoordelijkheid nemen en t/m december 2020 onze sprekers, deelnemers en organisatie geen onnodig risico laten lopen. Reeds ingeschreven deelnemers hebben hierover bericht ontvangen.

_____________________________________________________________________________________________________________

Voor wie is deze workshop interessant?
Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten? In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen casuïstiek van de deelnemers.

Wat komt er aan bod?
Als woordvoerder wil je op het juiste moment pieken. Hoe zorg je er voor dat je altijd voorbereid bent? Je hebt je eigen doelstellingen scherp (uiteraard!), nagedacht over je boodschap (vanzelfsprekend!) en afgestemd met betrokkenen binnen je organisatie (natuurlijk). Maar dan gebeurt het. Journalisten (en publiek) blijken allergisch voor gekunstelde kernboodschappen, opgepoetste pr-verhalen en halve waarheden. Het is een evenwichtskunst die je jezelf eigen kunt maken: authentiek zijn én professioneel. Het belang van je organisatie dienen én het publiek niet uit het oog verliezen. Je boodschap helder hebben én improviseren op vragen. Gelukkig zijn er vuistregels die je helpen bij het bewaren van je evenwicht. Je leert ze kennen en toepassen in deze workshop.

Hoe gaan we aan de slag?
Aan de hand van aansprekende voorbeelden neemt Youssef Eddini je eerst mee in de praktijk van de woordvoering. Na de pauze gaan we aan de slag met meegenomen casuïstiek van de deelnemers. Neem daarom een praktijkvoorbeeld mee uit je eigen organisatie om te oefenen en ga de uitdaging aan! De effectiviteit van deze interactieve workshop is optimaal omdat we leren door te doen, in combinatie met de feedback van Youssef én de andere deelnemers. Je gaat naar huis met vertrouwen in je volgende optreden als woordvoerder!

Ben je verhinderd op 3 november? Deze workshop wordt ook aangeboden op dinsdag 22 september 2020 in Amersfoort.

Aanmelden

Geen kaarten beschikbaar. Wil je op de reservelijst worden gezet?

Ja, zet mij op de reservelijst

Prijzen

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 57,50  
Young Logeion: € 28,75
Niet-leden: € 115,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 26 oktober 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.