Over Klimaat & Communicatie - Hoe enthousiasmeer je inwoners?

Klimaat & Communicatie - Hoe enthousiasmeer je inwoners?

Logeion en Hogeschool Saxion organiseren samen een mini-symposium rondom het ‘wicked-problem’  klimaatcommunicatie. Een thema waar veel gemeenten al de tanden in hebben gezet. Hoe betrek je inwoners bij klimaatadaptatie? Aan voornemens en informatieve acties geen gebrek maar iedere vorm van communicatie vraagt maatwerk als je serieus inwoners in beweging wilt brengen. Hoe zorg je ervoor dat er daadwerkelijk actie volgt op de goede voornemens? En op welke wijze kan communicatie daaraan bijdragen?

Een vraagstuk waar we onder leiding van Susanne Wormgoor (docent/onderzoeker Saxion Hogeschool) samen met Wim Elving (Lector Sustainable Communication, Hanzehogeschool), Egbertha Schuiling (Strategisch beleids- en communicatiecoördinator Ons Water) en Kirsten Hofman (psychologe, docent/ onderzoeker bij Saxion Hogeschool, gespecialiseerd in mediapsychologie) een antwoord op proberen te formuleren tijdens deze bijeenkomst aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Tweedejaars studenten van Saxion Hogeschool hebben zich, op verzoek van de gemeente Enschede, gebogen over deze vraag. Zij zullen hun bevindingen uiteraard delen in gesprek met de uitgenodigde sprekers.

Niet voor niets organiseren we deze bijeenkomst in Enschede. Hoewel de stad bekend staat om haar innovatieve waterbeheer, blijkt het onmogelijk om het water te beteugelen zonder de hulp van inwoners. Zeventig procent van de grond is immers in hun handen. Maar hoe enthousiasmeer je inwoners om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld hun tuin of om een regenton te plaatsen?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Logeion en Hogeschool Saxion Enschede.

Logo Saxion_200x200.jpg

(Foto fietser: Wouter Borre, Tubantia)

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 85,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: 42,50
Young Logeion: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 13 januari 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen