Over Gedragsverandering en ons brein – prof.dr. Ap Dijksterhuis en drs. Gert Slob

Gedragsverandering en ons brein – prof.dr. Ap Dijksterhuis en drs. Gert Slob

Welke communicatiestrategie verandert effectief gedrag?

Per dag eisen duizenden boodschappen via allerlei media onze aandacht op. Ons brein is echter niet toegespitst op het verwerken van zoveel informatie. Nog te vaak houden communicatie-uitingen onvoldoende rekening met hoe ons brein informatie verwerkt, en wordt er onvoldoende ingespeeld op onbewuste processen. We zetten in op het vergroten van kennis en bewustzijn, in de hoop dat dit uiteindelijk tot een verandering in houding en uiteindelijk tot gedragsverandering leidt. De wetenschap laat echter zien dat dit niet werkt: menselijk gedrag komt grotendeels onbewust tot stand en is irrationeel. Wie mensen in beweging wil krijgen, moet daarom verder kijken dan een traditionele aanpak.

Dit vraagt om diepgaande, wetenschappelijke kennis van menselijke motieven, drijfveren en weerstanden. Hoe kun je, met kennis van ons brein en menselijk gedrag, communicatie effectief vormgeven? Prof.dr. Ap Dijksterhuis, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en drs. Gert Slob, gedragsexpert bij Behavior Change Academy, nemen je mee in het opzetten van een communicatiestrategie die effectief gedrag verandert.

Logeion organiseert deze inspirerende masterclass, waarin Ap Dijksterhuis ons meeneemt in ons slimme onbewuste. Hoe worden we onbewust beïnvloed? Welke boodschappen raken ons? Hoe nemen we beslissingen? En hoe komt gedrag tot stand? Vervolgens borduurt Gert Slob verder op deze kennis en laat hij aan de hand van aansprekende voorbeelden zien hoe je mensen blijvend in beweging kunt krijgen. Met vraagstukken van deelnemers als vertrekpunt gaan we de kennis ook toepassen. Na afloop van de masterclass ga je naar huis met praktische handvatten om binnen jouw communicatievraagstuk met gedrag aan de slag te blijven.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Let op: voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 95,00 
Young Logeion: € 47,50
Niet-leden: € 165,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 13 november 2019.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen