Over Communicatie in tijden van versnelling - prof.dr.ir. Rini van Solingen en prof.dr. Betteke van Ruler

Communicatie in tijden van versnelling - prof.dr.ir. Rini van Solingen en prof.dr. Betteke van Ruler

Agile: anders denken, anders werken

Onze maatschappij verandert en versnelt. Vroeger duurde het jaren voordat een product écht doorbrak. Maar tegenwoordig zijn er al apps met miljoenen downloads in slechts één dag. En dit ontwikkelt zich nog verder. Naar uren, minuten, misschien zelfs naar seconden. Hoe gaat jouw organisatie mee in deze versnelling? Hoe blijf jij in control in deze snel veranderende wereld? Hoe bestuur je wanneer alles reuzesnel gaat? Hoe voorkom je complete chaos, of nog erger: hoe voorkom je complete verlamming?

Twee vragen houden ons dan ook meer en meer bezig: kunnen we alles nog wel bijbenen als communicatieprofessional? En hoe moeten we nu onze organisaties en afdelingen inrichten om niet ten onder te gaan in die snelheid en veelheid aan informatie? Prof.dr.ir. Rini van Solingen, topspreker en expert rond snelheid en wendbaarheid, en auteur van verschillende managementboeken, stelt dat snelheid eigenlijk niet het probleem is. Maar juist de oplossing. En dat er verschillende manieren zijn om je als organisatie te verhouden tot de versnelling om ons heen. Het antwoord op de vragen is eigenlijk relatief eenvoudig: word de allerbeste in snel kunnen reageren!

Centraal begrip in de visie van Rini van Solingen is wendbaarheid, momenteel erg populair onder het label: agile. Agile is verworden tot een manier van werken die hard op weg is om de meest gebruikte manier van werken te worden. Je kunt agile vergelijken met fitheid: als team, afdeling of organisatie zo fit zijn dat je met alle omstandigheden kunt omgaan. Snel, vlug en wendbaar kunnen reageren op alles wat er maar op je pad komt. En laat dat nu net een heel belangrijke vaardigheid zijn in een tijd van digitalisering, disruptie en vliegensvlugge veranderingen.

In deze masterclass deelt prof.dr.ir. Rini van Solingen een aantal krachtige modellen die hij toelicht aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en analogieën. Hij helpt je in te zien waarom de dingen gaan zoals ze gaan maar vooral ook wat je er concreet aan kan doen. De praktische toepasbaarheid van de modellen staat voortdurend centraal. Hij gaat in op de volgende vragen:

  • Waarom is snelheid en wendbaarheid tegenwoordig zo belangrijk?
  • Hoe maak je een organisatie snel en wendbaar (of hoe maak je er juist een rommeltje van)?
  • Hoe vergroot je je eigen persoonlijke wendbaarheid, snelheid en resultaatgerichtheid?

In het tweede deel van de masterclass gaan we onder leiding van prof.dr. Betteke van Ruler met elkaar op zoek naar de betekenis van deze andere manier van denken en werken voor de communicatie binnen organisaties. Verandert de rol van de communicatie-afdeling? Zijn er nieuwe competenties nodig? Zijn we in de positie (of moeten we die pakken) om wendbaarheid van onze organisaties te vergroten? Wat zijn de ervaringen tot nu toe binnen organisaties die al de eerste stappen naar agile werken hebben gezet? En wat zijn de ideeën van Betteke van Ruler zelf?  Er is maar één manier om daar achter te komen. Blok 14 november in de agenda!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 165,00

Let op: voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden:  95,00
Young Logeion: € 47,50
Niet-leden: € 165,00 

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 6 november 2019.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.